Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Мариновані восьминоги в домашніх умовах

Мариновані восьминоги в домашніх умовах – це смачна і в міру пікантна закуска, яка перенесе вас на середземноморське узбережжя, не виходячи за межі кухні! Для приготування нам будуть потрібні лише ті компоненти, які є під рукою, а в результаті отримаємо шалено апетитна страва, що прийдеться до смаку кожному!

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Восьминіг – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо продукти, згідно зі списком.

Крок 2. Восьминога ретельно промиваємо і, уклавши в пакет або використовуючи кухонний молоток – відбиваємо.

Крок 3. У великій каструлі кип’ятимо воду, додаємо очищені зубки часнику, лавр, очищену моркву і селеру. Занурюємо морепродукт і проварюємо близько 30-40 хвилин після повторного закипання.

Крок 4. Після закінчення часу, спеції викидаємо, а восьминога промиваємо під струменем холодної води.

Крок 5. Нарізаємо основний компонент невеликими шматочками.

Крок 6. Вичавлюємо сік з лимона.

Крок 7. Дрібно рубаємо промиту петрушку.

Крок 8. Скибочки восьминога заливаємо кислим соком і оливковою олією, додаємо зелень і трохи солі – перемішуємо і ставимо в холодильну камеру мінімум на 8 годин.

Крок 9. А на ранок знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!