Мариновані восьминоги в домашніх умовах
Мариновані восьминоги в домашніх умовах – це смачна і в міру пікантна закуска, яка перенесе вас на середземноморське узбережжя, не виходячи за межі кухні! Для приготування нам будуть потрібні лише ті компоненти, які є під рукою, а в результаті отримаємо шалено апетитна страва, що прийдеться до смаку кожному!
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Восьминіг – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо продукти, згідно зі списком.
Крок 2. Восьминога ретельно промиваємо і, уклавши в пакет або використовуючи кухонний молоток – відбиваємо.
Крок 3. У великій каструлі кип’ятимо воду, додаємо очищені зубки часнику, лавр, очищену моркву і селеру. Занурюємо морепродукт і проварюємо близько 30-40 хвилин після повторного закипання.
Крок 4. Після закінчення часу, спеції викидаємо, а восьминога промиваємо під струменем холодної води.
Крок 5. Нарізаємо основний компонент невеликими шматочками.
Крок 6. Вичавлюємо сік з лимона.
Крок 7. Дрібно рубаємо промиту петрушку.
Крок 8. Скибочки восьминога заливаємо кислим соком і оливковою олією, додаємо зелень і трохи солі – перемішуємо і ставимо в холодильну камеру мінімум на 8 годин.
Крок 9. А на ранок знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!