Восьминіг по-корейськи
Восьминіг по-корейськи – це оригінальна гостра закуска, яка стане ідеальним доповненням до пінному напою, який також допоможе вам нейтралізувати спалахнув «пожежа» в роті. Здивуйте себе і своїх друзів пікантним стравою, на приготування якого не доведеться витратити цілий вечір.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Восьминіг – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 150 гр.
- Перець чилі зелений (дрібний) – 5-6 шт.
- Часник рубаний – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- гострий Соус з червоного перцю – 3 ст. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Замороженого восьминога кладемо в миску і заливаємо холодною водою, щоб він відтанув.
Крок 2. Після зливаємо рідину і засипаємо борошно і сіль – ретельно перемішуємо основний компонент з добавками чистими руками протягом декількох хвилин.
Крок 3. Промиваємо і потрошимо: лезо ножиць вставляємо в нижній отвір голови.
Крок 4. Надрізаємо і позбавляємося від нутрощів.
Крок 5. Відрізаємо очей і знову обполіскуємо водою.
Крок 6. Підготовлений морепродукт нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Крок 7. Тепер очищаємо і нарізаємо овочі.
Крок 8. Для приготування соусу об’єднуємо наступні компоненти: соус чи пасту з пекучого перцю, подрібнений часник, кунжутне масло і соєвий соус.
Крок 9. У сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо восьминога на сильному полум’я до зміни відтінку на світло-коричневий. Викладаємо основний інгредієнт разом з соками і маслом в глибоку ємність.
Крок 10. Після, в цій же сковороді смажимо моркву протягом однієї хвилини, слідом закидаємо перець зелений і цибулю – перемішуємо і ще через одну хвилину додаємо морепродукт. Прогріваємо складові разом 3-4 хвилини.
Крок 11. Після закінчення часу вводимо соус, добре розмішуємо і через три хвилини знімаємо з конфорки.
Крок 12. Закуску подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!