Малиновий збитень
Малиновий збитень – це справжнє буйство смаків і ароматів, яке без всяких сумнівів приведе вас у захват. Для готування корисного напою нам потрібно свіжоморожена малина, яка живить своїм солодкуватим смаком збитень.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Вода – 1-1,2 л
- Малина свіжоморожена – 400 гр.
- Мед – 150 гр.
- Кориця – 1 паличка.
- Гвоздика – 3-4 бутона.
- М’ята – за смаком.
- Корінь імбиру – 10-20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В ковшике доводимо воду до кипіння.
Крок 2. У окріп закидаємо всі прянощі, крім м’яти і перемішуємо.
Крок 3. Виливаємо в рідину сік від малини, а самі ягоди перетираємо через дрібне сито і також викладаємо в напій.
Крок 4. Вводимо бджолиний мед, активно перемішуємо і тушкуємо на мінімальному нагріві 10-15 хвилин.
Крок 5. Розливаємо збитень гарячий по порційному посуді і доповнюємо м’ятою – знімаємо пробу.