Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Малиновий збитень

Малиновий збитень – це справжнє буйство смаків і ароматів, яке без всяких сумнівів приведе вас у захват. Для готування корисного напою нам потрібно свіжоморожена малина, яка живить своїм солодкуватим смаком збитень.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Вода – 1-1,2 л
  • Малина свіжоморожена – 400 гр.
  • Мед – 150 гр.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Гвоздика – 3-4 бутона.
  • М’ята – за смаком.
  • Корінь імбиру – 10-20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В ковшике доводимо воду до кипіння.

Крок 2. У окріп закидаємо всі прянощі, крім м’яти і перемішуємо.

Крок 3. Виливаємо в рідину сік від малини, а самі ягоди перетираємо через дрібне сито і також викладаємо в напій.

Крок 4. Вводимо бджолиний мед, активно перемішуємо і тушкуємо на мінімальному нагріві 10-15 хвилин.

Крок 5. Розливаємо збитень гарячий по порційному посуді і доповнюємо м’ятою – знімаємо пробу.