Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Горохова каша з тушонкою

Горохова каша з тушонкою – це швидкий і смачний спосіб нагодувати велику родину менше, ніж за годину. Таке поєднання компонентів подарує вам неймовірну ситість, яка не буде супроводжуватися тяжкістю в шлунку, тому як інгредієнти прекрасно гармоніюють між собою.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Горох колотий – 1 склянка
  • Тушонка – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За кілька годин до готування замочуємо горох в прохолодній воді, потім відкидаємо на сито з дрібними отворами і промиваємо. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до м’якості, постійно прибираючи пінку.

Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: морква брусочками, а цибулю дрібним кубиком або чверть кільцями.

Крок 3. Розварену бобову культуру розминаємо за допомогою картопляного товкачика або столової ложки.

Крок 4. З тушонки знімаємо частина жиру і розтоплюємо його в сковорідці.

Крок 5. Засипаємо овочеву нарізку, перемішуємо і пасеруємо.

Крок 6. Викладаємо м’ясну складову і обсмажуємо інгредієнти близько 5 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо компоненти пюре з гороху, перемішуємо і прогріваємо ще кілька хвилин.

Крок 8. Доповнюємо блюдо рубаним часником, сіллю і чорним перцем.

Крок 9. Розкладаємо по тарілках і переходимо до трапези. Приємного апетиту!