Горохова каша з тушонкою
Горохова каша з тушонкою – це швидкий і смачний спосіб нагодувати велику родину менше, ніж за годину. Таке поєднання компонентів подарує вам неймовірну ситість, яка не буде супроводжуватися тяжкістю в шлунку, тому як інгредієнти прекрасно гармоніюють між собою.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Горох колотий – 1 склянка
- Тушонка – 300 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За кілька годин до готування замочуємо горох в прохолодній воді, потім відкидаємо на сито з дрібними отворами і промиваємо. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до м’якості, постійно прибираючи пінку.
Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: морква брусочками, а цибулю дрібним кубиком або чверть кільцями.
Крок 3. Розварену бобову культуру розминаємо за допомогою картопляного товкачика або столової ложки.
Крок 4. З тушонки знімаємо частина жиру і розтоплюємо його в сковорідці.
Крок 5. Засипаємо овочеву нарізку, перемішуємо і пасеруємо.
Крок 6. Викладаємо м’ясну складову і обсмажуємо інгредієнти близько 5 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо компоненти пюре з гороху, перемішуємо і прогріваємо ще кілька хвилин.
Крок 8. Доповнюємо блюдо рубаним часником, сіллю і чорним перцем.
Крок 9. Розкладаємо по тарілках і переходимо до трапези. Приємного апетиту!