Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Горохова каша з колотого гороху

Горохова каша з колотого гороху готується дуже швидко, адже основний компонент не вимагає попереднього замочування, відповідно, час термічної обробки скорочується до 40 хвилин. А це означає, що поласувати кашею можна навіть незаплановано!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Горох колотий – 1 склянка
  • Вода – 4 склянки
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Колотий горох ретельно перебираємо.

Крок 2. Бобову культуру промиваємо в декількох водах і висипаємо в сотейник.

Крок 3. Затока теплою водою, доводимо до кипіння і проварюємо на помірному полум’я 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Після закінчення часу, присмачую розварений горох меленим перцем і сіллю.

Крок 5. Розкладаємо кашу з порційним чашах і доповнюємо гілочками кропу – знімаємо пробу. Приємного апетиту!