Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смачні горохові котлети

Смачні горохові котлети – це бюджетне страву, яке легко складе конкуренцію страви, приготовленому з м’яса та інших класичних складових. Овочеві котлети надовго позбавлять вас від голоду і зарядять енергією, особливо, якщо подати їх зі свіжими овочами.

Час готування – 4 ч. 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування промиваємо основний компонент, знімаємо піну з цибулини.

Крок 2. Для прискорення процесу рекомендуємо замочувати горох у воді мінімум на 4 години. Після, як слід, промиваємо.

Крок 3. Висипаємо бобову культуру в кухлик і заливаємо водою (рідина повинна перевищувати обсяг інгредієнта в два рази). Доводимо до кипіння, солимо і тушкуємо до повного випаровування і вбирання рідини.

Крок 4. Далі пробиваємо масу за допомогою заглибного блендера і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Крок 5. Паралельно дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 6. Пасеровану овоч висипаємо в пюре.

Крок 7. Також додаємо яйце, борошно, сметану, сіль і чорний перець.

Крок 8. Складові гарненько перемішуємо. Якщо тісто вийшло рідкуватим, то збільшуємо порцію пшеничного борошна.

Крок 9. За допомогою столової ложки викладаємо масу на сковороду з рослинним маслом, надаючи форму котлет.

Крок 10. Обсмажуємо напівфабрикати протягом 2-3 хвилин з обох сторін на помірному полум’я, кришка не потрібно.

Крок 11. Рум’яні котлети промаківающімі паперовими серветками від зайвого масла і подаємо до столу, в поєднанні зі сметанним соусом. Приємного апетиту!