Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з горохом, смажені на сковороді

Пиріжки з горохом, смажені на сковороді – це ідеальна добавка до перших страв або ж просто до чашки чаю. Рум’яні пиріжки з ситної і ароматною начинкою нікого не залишать байдужими, за рахунок своєї пишної і ніжної текстури. Виходячи з цього, радимо заздалегідь готувати з запасом!

Час готування – 9 ч. 25 хв.

Час приготування – 50-60 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Олія соняшникова 50 мл + для смаження.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу перебираємо і промиваємо горох. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі.

Крок 2. Горох висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо водою, залишаємо на 6 годин. Далі знову ретельно промиваємо під струменем проточної води.

Крок 3. В іншу миску наливаємо склянку постигла кип’яченої води, всипаємо дріжджі – заважаємо і настоюють 10 хвилин. Суміш перемішуємо.

Крок 4. Підсипаємо цукровий пісок і трохи солі – розмішуємо і додаємо борошно і 50 мл рослинного масла. З компонентів замішуємо тісто і формуем куля, накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 60 хвилин.

Крок 5. І поки тісто «відпочиває», обсмажуємо нарізку з цибулі на олії до світло-коричневого відтінку.

Крок 6. Набряклий горох варимо до м’якості (колотий – близько години, цілий – дві години).

Крок 7. Горох змішуємо з підсмаженою цибулею, каррі, сіллю і меленим перцем.

Крок 8. Об’ємне тісто розділяємо на невеликі сегменти.

Крок 9. Шматочки розгортаємо в круглі коржі, на середину кладемо горохову масу і скріплюємо краю, надаючи довгасту акуратну форму.

Крок 10. Розжарюємо рослинне масло в товстостінній сковороді і викладаємо напівфабрикати.

Крок 11. Обсмажуємо пиріжки на мінімальному нагріві з обох боків до утворення апетитною скоринки.

Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!