Пиріжки з горохом, смажені на сковороді
Пиріжки з горохом, смажені на сковороді – це ідеальна добавка до перших страв або ж просто до чашки чаю. Рум’яні пиріжки з ситної і ароматною начинкою нікого не залишать байдужими, за рахунок своєї пишної і ніжної текстури. Виходячи з цього, радимо заздалегідь готувати з запасом!
Час готування – 9 ч. 25 хв.
Час приготування – 50-60 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Горох – 200 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Вода кип’ячена – 1 склянка
- Олія соняшникова 50 мл + для смаження.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу перебираємо і промиваємо горох. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі.
Крок 2. Горох висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо водою, залишаємо на 6 годин. Далі знову ретельно промиваємо під струменем проточної води.
Крок 3. В іншу миску наливаємо склянку постигла кип’яченої води, всипаємо дріжджі – заважаємо і настоюють 10 хвилин. Суміш перемішуємо.
Крок 4. Підсипаємо цукровий пісок і трохи солі – розмішуємо і додаємо борошно і 50 мл рослинного масла. З компонентів замішуємо тісто і формуем куля, накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці на 60 хвилин.
Крок 5. І поки тісто «відпочиває», обсмажуємо нарізку з цибулі на олії до світло-коричневого відтінку.
Крок 6. Набряклий горох варимо до м’якості (колотий – близько години, цілий – дві години).
Крок 7. Горох змішуємо з підсмаженою цибулею, каррі, сіллю і меленим перцем.
Крок 8. Об’ємне тісто розділяємо на невеликі сегменти.
Крок 9. Шматочки розгортаємо в круглі коржі, на середину кладемо горохову масу і скріплюємо краю, надаючи довгасту акуратну форму.
Крок 10. Розжарюємо рослинне масло в товстостінній сковороді і викладаємо напівфабрикати.
Крок 11. Обсмажуємо пиріжки на мінімальному нагріві з обох боків до утворення апетитною скоринки.
Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!