Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Горохова каша з овочами

Горохова каша з овочами, доповнена кукурудзяною крупою – це поживне і корисне блюдо, яке зарядить вас енергією на весь день! У якості овочів рекомендуємо вам використовувати солоні огірки, ріпчаста цибулю і моркву. А для прискорення процесу слід вибирати колотий горох.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Крупа кукурудзяна – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Перець червоний гострий (маринований) – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо і горох, висипаємо в каструлю з літром киплячої підсоленої водою. Тушкуємо при частому помішуванні на мінімальному полум’я близько 45-50 хвилин.

Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо овочі. Виймаємо з розсолу мариновані компоненти.

Крок 3. Довільно подрібнюємо овочеве асорті і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії.

Крок 4. Засмажку злегка підрум’янюємо і підсолюємо, перекладаємо в кашу і проварюємо все разом ще 10-15 хвилин.

Крок 5. Блюдо готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!