Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп-пюре з гороху

Суп-пюре з гороху – це неймовірно смачне перше блюдо, яке вражає своєю густотою, наваристостью і непередаваним ароматом. Пропонуємо вам доповнити звичний набір продуктів для супчика суцвіттями цвітної капусти, зубиками часнику і томатами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля, цибуля, зубки часнику і моркву очищаємо і промиваємо під струменем води. Поділяємо цвітну капусту на маленькі суцвіття.

Крок 2. У каструлю засипаємо нарізку з картоплі і моркви, туди ж відправляємо промитий горох і сіль – заливаємо інгредієнти водою так, щоб рідина покривала складові на 2-3 сантиметри.

Крок 3. Варимо бульйон на вогні, трохи менше середнього, обов’язково видаляючи утворюється пінку шумівкою. Паралельно відварюємо протягом 3-4 хвилин цвітну капусту в окремому ковшике.

Крок 4. В момент, коли складові каструлі стали м’якими, додаємо нарізаний помідор, цибулю, зелень і часник – кип’ятимо протягом 10 хвилин.

Крок 5. Пробиваємо суп блендером і витримуємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 6. Ароматний супчик подаємо до столу, поклавши зверху в кожну тарілку відварну кольорову капусту. Приємного апетиту!