Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний суп гороховий з м’ясом

Класичний суп гороховий з м’ясом – це наваристое перше блюдо, яке стане прекрасною альтернативою банальним борщів і щам, якими вже нікого не здивуєш. Пропонуємо вам приготувати ситний супчик на свинини, з додаванням бобової культури і овочів.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Горох – 200 гр.
  • Свинина – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – ½-1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо овочі і промиваємо під водою разом з м’ясом і крупою.

Крок 2. Горох замочуємо у воді на 60-120 хвилин, періодично міняючи воду. Далі бобову культуру промиваємо і висипаємо в киплячу воду разом зі свининою, рубаним часником і сіллю – засікаємо одну годину.

Крок 3. Через півгодини в бульйон відправляємо кубики картоплі, продовжуємо варіння.

Крок 4. В цей час на вершковому маслі обсмажуємо 6-7 хвилин нарізку цибулі і моркви – перекладаємо в суп і при необхідності досолює.

Крок 5. Наваристий супчик розливаємо і дегустуємо. Приємного апетиту!