Домашній хумус з гороху
Домашній хумус з гороху не йде ні в яке порівняння з купівельними продуктом, бо його смакові характеристики і аромат перевершують магазинну альтернативу в рази! До того ж, приготувавши хумус самостійно, ми можемо бути спокійні, що до складу не входить нічого зайвого, а лише оливкова олія, лимонний сік, кунжут і часник.
Час готування – 13 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Горох – 300 гр.
- Кунжут – ½ склянки
- Часник – 2-3 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Куркума – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Горох промиваємо і заливаємо водою на 12 годин, періодично міняючи воду. Потім відварюємо інгредієнт до м’якості (приблизно 60-90 хвилин), готуємо на повільному вогні без додавання солі.
Крок 2. В цей час на сухій сковорідці підсмажуємо частина кунжуту.
Крок 3. Залишки насіння пробиваємо блендером, підливаючи олію (2 столових ложки), лимонний сік (1-2 столових ложки) і крижану воду.
Крок 4. Готова паста має гладку і однорідну текстуру.
Крок 5. У чашу переливаємо залишки відвару з-під крупи.
Крок 6. Горох перетворюємо у пюре, додаючи трохи рідини.
Крок 7. До кашки перекладаємо кунжутную масу, підливаємо залишки оливкової олії і лимонного соку, часник пропускаємо через прес. Компоненти підсолюємо і приправляємо, знову перебиваємо до однорідності.
Крок 8. Знімаємо пробу і регулюємо смак, додаючи відсутній інгредієнт.
Крок 9. Хумус викладаємо в сервірувальну піалу, за бажанням прикрашаємо чорним кунжутом і зеленню. Приємного апетиту!