Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Домашній хумус з гороху

Домашній хумус з гороху не йде ні в яке порівняння з купівельними продуктом, бо його смакові характеристики і аромат перевершують магазинну альтернативу в рази! До того ж, приготувавши хумус самостійно, ми можемо бути спокійні, що до складу не входить нічого зайвого, а лише оливкова олія, лимонний сік, кунжут і часник.

Час готування – 13 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Горох – 300 гр.
  • Кунжут – ½ склянки
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Куркума – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох промиваємо і заливаємо водою на 12 годин, періодично міняючи воду. Потім відварюємо інгредієнт до м’якості (приблизно 60-90 хвилин), готуємо на повільному вогні без додавання солі.

Крок 2. В цей час на сухій сковорідці підсмажуємо частина кунжуту.

Крок 3. Залишки насіння пробиваємо блендером, підливаючи олію (2 столових ложки), лимонний сік (1-2 столових ложки) і крижану воду.

Крок 4. Готова паста має гладку і однорідну текстуру.

Крок 5. У чашу переливаємо залишки відвару з-під крупи.

Крок 6. Горох перетворюємо у пюре, додаючи трохи рідини.

Крок 7. До кашки перекладаємо кунжутную масу, підливаємо залишки оливкової олії і лимонного соку, часник пропускаємо через прес. Компоненти підсолюємо і приправляємо, знову перебиваємо до однорідності.

Крок 8. Знімаємо пробу і регулюємо смак, додаючи відсутній інгредієнт.

Крок 9. Хумус викладаємо в сервірувальну піалу, за бажанням прикрашаємо чорним кунжутом і зеленню. Приємного апетиту!