Блюда з гороху – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Горох, запечена з м’ясом у горщиках

Горох, запечена з м’ясом у горщиках – це апетитний варіант повноцінного обіду або вечері для вас і вашої родини. В якості м’ясної складової ви можете використовувати не тільки яловичину, але також птицю або свинину – справа смаку. Звичайно, перед процесом нам потрібно замочити бобову культуру, але результат вартий очікування!

Час готування – 10 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Горох – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі «звільняємо» від шкірки і лушпиння, і промиваємо. Колотий горох замочуємо у воді до набухання (на ніч).

Крок 2. Розжарюємо рослинне масло в сковорідці і на сильному полум’я швидко обсмажуємо до рум’яності великі сегменти м’ясної м’якоті.

Крок 3. До рум’яної яловичині закидаємо цибульні півкільця і натерту на тертці моркву – перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.

Крок 4. Розкладаємо обсмажені компоненти в горщики, придатні для готування в духовій шафі.

Крок 5. Зверху рівним шаром розподіляємо промиту бобову культуру.

Крок 6. Заливаємо складові гарячою водою так, щоб рідина покривала продукти приблизно на 2 сантиметри. Додаємо лавр, часник, сіль і чорний перець – закриваємо кришкою і прибираємо в духовку на 90 хвилин при 190 градусах.

Крок 7. Через півтори години перекладаємо вміст глиняного посуду в тарілки і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!