Горох, запечена з м’ясом у горщиках
Горох, запечена з м’ясом у горщиках – це апетитний варіант повноцінного обіду або вечері для вас і вашої родини. В якості м’ясної складової ви можете використовувати не тільки яловичину, але також птицю або свинину – справа смаку. Звичайно, перед процесом нам потрібно замочити бобову культуру, але результат вартий очікування!
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Яловичина – 400 гр.
- Горох – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі «звільняємо» від шкірки і лушпиння, і промиваємо. Колотий горох замочуємо у воді до набухання (на ніч).
Крок 2. Розжарюємо рослинне масло в сковорідці і на сильному полум’я швидко обсмажуємо до рум’яності великі сегменти м’ясної м’якоті.
Крок 3. До рум’яної яловичині закидаємо цибульні півкільця і натерту на тертці моркву – перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.
Крок 4. Розкладаємо обсмажені компоненти в горщики, придатні для готування в духовій шафі.
Крок 5. Зверху рівним шаром розподіляємо промиту бобову культуру.
Крок 6. Заливаємо складові гарячою водою так, щоб рідина покривала продукти приблизно на 2 сантиметри. Додаємо лавр, часник, сіль і чорний перець – закриваємо кришкою і прибираємо в духовку на 90 хвилин при 190 градусах.
Крок 7. Через півтори години перекладаємо вміст глиняного посуду в тарілки і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!