Фунчоза з креветками по-корейськи
Фунчоза з креветками по-корейськи – запаморочливе блюдо. Яскраве ароматна страва виглядає чудово. Гостра закуска сподобається любителям морепродуктів і азіатської кухні. Мінімум часових витрат, а в результаті шикарне святкова страва. Чудове частування дарує масу незабутніх почуттів. Закуска гідна, щоб її втілив кожен!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2
Склад:
- Креветки – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Фунчоза – 300 гр.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Масло кунжутне/рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти.
Крок 2. Локшину вивантажите в ємність, запарте окропом і протримаєте, як написано в інструкції на упаковці.
Крок 3. Огірок сполосніть і нашаткуйте соломкою. Беріть дрібні плоди, щоб не було грубих насіння. Якщо овоч водянистий, залиште на ситі, щоб позбутися від вологи. Яскравий соковитий перець нарубайте соломкою, заздалегідь вийміть нутрощі. З морквиною поступите так само.
Крок 4. Запарені фунчозу процідіть. Пролийте очищеною водою і почекайте, щоб залишки рідини пішли. З’єднайте локшину і овочеву нарізку.
Крок 5. Часник і чилі подрібніть. Залийте кунжутною олією, оцтом і соєвим соусом. Змішайте. Замість свіжих прянощів, я часто використовую порошкові спеції. Якщо любите імбир, використовуйте його.
Крок 6. Залийте соус в миску з інгредієнтами.
Крок 7. Змішайте складові, щоб заправка обволокла кожен компонент.
Крок 8. Зваріть креветки, охолодіть і почистіть. Щоб заощадити час, що я часто використовую морський коктейль або мариновані креветки. Виходить мега смачно!
Крок 9. Морепродукти відправте до іншим складовим. Об’єднайте.
Крок 10. Тарілки заповніть ароматною закускою і приступайте до трапези.
Крок 11. Їжте із задоволенням. Приємного апетиту!