Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Паштет – це дуже смачний і поживний продукт для туристичнах закусок. Приготувати його своїми руками зовсім нескладно, навіть якщо ви новачок. Є багато кулінарних варіантів. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку!

Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею

Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею виходить дуже ніжним і приємним смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих святкових закусок. Для приготування курячого паштету з печінки використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Куряча печінка ⅔ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
  2. Ретельно промиваємо курячу печінку. Очищаємо субпродукт від плівки і жовчі. Можна відкинути на друшляк і потримати трохи під холодною водою для кращого очищення.
  3. Від лушпиння очищаємо цибулю, після нарізаємо його тонкими півкільцями.
  4. Очищену морквину розділяємо на великі кубики.
  5. Підготовлені овочі обсмажити.
  6. Відправляємо цибулю з морквою в сковороду, розігріту з рослинною олією.
  7. Овочі обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою. Після викладаємо в зручну посуд.
  8. Далі у цій же сковороді потрібно обсмажити печінку.
  9. Шматочки підготовленої печінки відправляємо в сковороду. Додаємо половину вершкового масла, лавровий лист і горошини запашного перцю. Обсмажуємо, помішуючи, 25 хвилин.
  10. Перекладаємо обсмажений субпродукт до овочів. Прибираємо горошини перцю і лавровий лист, так як вони потрібні були тільки для аромату. Викладаємо в масу вершкове масло.
  11. Збиваємо продукти блендером і солимо в процесі за смаком. Необхідно отримати однорідну ніжну масу.
  12. Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Намастіть його на хліб і подавайте до столу!

Домашній паштет з яловичої печінки

Домашній паштет з яловичої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе, своїх близьких і зробіть звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 750 гр.

Склад:

  • Печінка яловича – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу печінку очистити від плівок, добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. На це піде близько 30 хвилин. Після субпродукт викладаємо на тарілку і охолодити.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості на невеликому шматочку вершкового масла, періодично помішуючи.

Крок 3. Охолоджену печінку прокручуємо через м’ясорубку. Після також чинимо і з обсмаженими овочами.

Крок 4. Солимо масу за смаком і ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Печінкову масу рівним шаром викладаємо на харчову плівку. По центру викладаємо смужку вершкового масла.

Крок 6. Звертаємо заготовку в акуратний щільний рулет. Відправляємо в холодильник до повного застигання.

Крок 7. Домашній паштет з яловичої печінки готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою

Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою виходить дуже яскравим смаком і неймовірно апетитною. Намастіть його на хліб і доповнюйте ароматною зеленню. Можна подавати в якості перекусу або як святкову закуску. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Печінка свиняча – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Яблуко – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Стебла петрушки – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді з лавровим листком і стеблами петрушки. Приблизно на це піде 15 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву. Викладаємо овочі в сковороду.

Крок 3. Викладаємо сюди шматочки очищеного яблука. Вливаємо олію і трохи води – близько 50 мл. Тушкуємо до м’якості на помірному вогні.

Крок 4. Через 10 хвилин гасіння викладаємо до овочів шматочки вареної свинячої печінки.

Крок 5. В кінці додаємо подрібнений часник для аромату.

Крок 6. Перекладаємо заготовку в чашу блендера. Сюди ж додаємо сіль, спеції, діжонську гірчицю і відварне куряче яйце.

Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.

Крок 8. Паштет із свинячої печінки з цибулею і морквою готовий. Швидше пробуйте!

Печінковий паштет з вершковим маслом

Печінковий паштет з вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою і приємним смаком. Це ідеальний продукт для поживних домашніх бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • великі Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для майоранового масла:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Майоран свіжий – 40 гр.
  • Гірчиця – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо майорановое масло. Для цього вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 2. Розм’якшене масло ретельно розтираємо. Обмазуємо їм шматок фольги. Зверху наносимо гірчицю і посипаємо все це подрібненим свіжим майораном. Загортаємо і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Промиваємо і очищаємо від плівок печінку. Після відварюємо її до повної готовності з лавровими листочками і горошинами перцю.

Крок 4. Після відварену печінку пропускаємо через м’ясорубку разом з вареними курячими яйцями. Вмішуємо до продуктів вершкове масло, коньяк, сіль і перець. Маса повинна бути ніжною і однорідною.

Крок 5. Печінкову заготівлю викладаємо рівним шаром на пергамент або фольгу. На неї кладемо майорановое масло.

Крок 6. Звертаємо все це в рулет і прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 7. Печінковий паштет з вершковим маслом готовий. Нарізайте його, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Паштет з м’яса курки в блендері

Паштет з м’яса курки в блендері виходить дивовижно ніжним і приємним смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок до святкового столу. Для приготування курячого паштету використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 700 гр.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Вершки 10-20% – 100 мл
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на маслі близько 2-4 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 2. Викладаємо подрібнену моркву до цибулі. Продовжуємо смажити все разом ще стільки ж.

Крок 3. Виливаємо до овочів трохи гарячої води.

Крок 4. Тушкуємо масу близько 10-15 хвилин на маленькому вогні.

Крок 5. Очищаємо горіхи і подрібнюємо їх у чаші блендера до дрібної крихти.

Крок 6. Додаємо до горіхів обсмажені овочі. Знову все подрібнюємо в блендері.

Крок 7. Викладаємо з блендера овочі з горіхами. Кладемо сюди шматочки відвареної курки. Подрібнюємо.

Крок 8. Вливаємо до курки вершки і додаємо розтоплене при кімнатній температурі вершкове масло. Знову включаємо блендер.

Крок 9. З’єднуємо овочеву і курячу суміш в одній мисці. Солимо, перчимо за смаком, доповнюємо подрібненими зубчиками часнику і гарненько перемішуємо.

Крок 10. Паштет з м’яса курки в блендері готовий. Намазуйте на хліб і пробуйте!

М’ясний паштет із свинини

М’ясний паштет з свинини — це дуже ситний і яскравий за смаком продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу з нашої збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • з салом Свинина – 1 кг
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо шматок свинини. Необхідно, щоб на ньому були присутні і м’ясо і сало. Продукт нарізаємо невеликими шматками. 400 грам свинини відварюємо до м’якості.

Крок 2. Другу частину продукту обсмажуємо до утворення шкварок.

Крок 3. Відварену і обсмажену свинину прокручуємо через м’ясорубку. Перемішуємо масу.

Крок 4. Викладаємо сюди подрібнені зубчики часнику.

Крок 5. Доповнюємо масу подрібненою зеленою цибулею.

Крок 6. Солимо і перчимо за смаком. Ретельно вимішуємо.

Крок 7. Викладаємо отриману масу на харчову плівку.

Крок 8. Загортаємо у формі щільного рулету і прибираємо в холодильник до повного застигання.

Крок 9. М’ясний паштет із свинини готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!

Паштет з печінки індички в домашніх умовах

Паштет з печінки індички в домашніх умовах виходить дуже ніжним, поживним і нежирним. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок. Для приготування паштету з печінки індички використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 600 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Печінка індички промиваємо під водою і очищаємо від плівок. Овочі очищаємо від шкірки і лушпиння.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на тертці.

Крок 3. Підготовлений субпродукт нарізаємо великими шматочками.

Крок 4. Викладаємо печінку в глибоку миску. Солимо і перчимо її.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди печінку і цибулю.

Крок 6. Тушкуємо продукти, помішуючи, до м’якості цибулі.

Крок 7. Викладаємо сюди морквину. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати до м’якості моркви.

Крок 8. Подрібнюємо вміст сковороди заглибним блендером.

Крок 9. Отриману ніжну масу перекладаємо в контейнер, який занурюємо в таз з холодною водою. Так ми трохи остудимо продукт.

Крок 10. В теплу печінкову масу опускаємо розм’якшене вершкове масло.

Крок 11. Знову перемелюємо заготівлю блендером до однорідності.

Крок 12. Паштет з печінки індички в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Домашній паштет з гусячої печінки

Домашній паштет з гусячої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких, і зробіть звичне меню.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Печінка гусяча – 400 гр.
  • Свинина відварна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Коньяк – 30 мл
  • Вино кріплене – 50 мл
  • Майоран – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Бульйон м’ясний – 1 л
  • листової Желатин – 2 шт.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками ріпчастої цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматне масло шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.

Крок 3. Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.

Крок 4. Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк і кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.

Крок 5. Викладаємо готову печінку в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печінки.

Крок 6. Знімаємо цедру з лимона і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти за смаком, доповнюємо майораном.

Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.

Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму, застелену харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 9. Желатин замочуємо в холодній воді згідно з інструкцією. Після віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.

Крок 10. Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.

Крок 11. В рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.

Крок 12. Домашній паштет з гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!

Паштет з квасолі та кисломолочного сиру

Паштет з квасолі та кисломолочного сиру — справжня знахідка для любителів приготування швидких паштетів. Такий продукт порадує поживними властивостями і яскравим смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно, якщо слідувати простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Склад:

  • Квасоля консервована – 480 гр.
  • Сир сирний вершковий (бренду Almette) – 150 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. З консервованої квасолі зливаємо рідину. Викладаємо продукт в чашу блендера. Для приготування паштету краще використовувати білу квасолю.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Відправляємо їх до квасолі.

Крок 4. Очищаємо волоські горіхи. Їх також кладемо в блендер.

Крок 5. Доповнюємо продукти сирним сиром, сушеним базиліком і сіллю за смаком.

Крок 6. Перемелюємо вміст, поки не отримаємо ніжну однорідну масу, яку буде зручно намазувати на хліб.

Крок 7. Пісний паштет з квасолі та кисломолочного сиру готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Рибний паштет в домашніх умовах

Рибний паштет в домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати в якості самостійної живильної закуски. Для приготування апетитного паштету з риби використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Скумбрія – 300 гр.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Коріандр – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лимон – 120 гр.
  • Сіль морська – 5 гр.
  • Сіль поварена – 500 гр.
  • Базилік свіжий – 5 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Оцет бальзамічний – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Скумбрію поділяємо на філе, промиваємо й обсушуємо. Рослинна олія прогріваємо на сковороді з часником для аромату, після часник видаляємо.

Крок 2. У глибоку миску висипаємо кухонну сіль, доповнюємо її лимонною цедрою і коріандром. Перемішуємо.

Крок 3. Половину суміші з солі висипаємо рівним шаром на деко або іншу зручну форму. На кладемо сіль рибні філе, обмазуємо його бальзамічним оцтом.

Крок 4. Засипаємо філе залишилася сіллю і залишаємо на 45 хвилин.

Крок 5. Через зазначений час промиваємо рибне філе від солі. Знімаємо шкірку зі скумбрії.

Крок 6. Далі рибу перекладаємо в глибоку миску, заливаємо розсолом ароматним маслом і розминаємо виделкою. Доповнюємо подрібненим базиліком і перемішуємо.

Крок 7. Загортаємо заготовку в харчову плівку у формі рулету. Відправляємо в холодильник на 2 години.

Крок 8. Рибний паштет в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши морською сіллю, чебрецем і чорним меленим перцем. Швидше пригощайтеся!