Паштет – це дуже смачний і поживний продукт для туристичнах закусок. Приготувати його своїми руками зовсім нескладно, навіть якщо ви новачок. Є багато кулінарних варіантів. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку!
Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею
Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею виходить дуже ніжним і приємним смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих святкових закусок. Для приготування курячого паштету з печінки використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
0.7 кг.
- Куряча печінка ⅔ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець духм’яний горошком 5 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
- Ретельно промиваємо курячу печінку. Очищаємо субпродукт від плівки і жовчі. Можна відкинути на друшляк і потримати трохи під холодною водою для кращого очищення.
- Від лушпиння очищаємо цибулю, після нарізаємо його тонкими півкільцями.
- Очищену морквину розділяємо на великі кубики.
- Підготовлені овочі обсмажити.
- Відправляємо цибулю з морквою в сковороду, розігріту з рослинною олією.
- Овочі обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою. Після викладаємо в зручну посуд.
- Далі у цій же сковороді потрібно обсмажити печінку.
- Шматочки підготовленої печінки відправляємо в сковороду. Додаємо половину вершкового масла, лавровий лист і горошини запашного перцю. Обсмажуємо, помішуючи, 25 хвилин.
- Перекладаємо обсмажений субпродукт до овочів. Прибираємо горошини перцю і лавровий лист, так як вони потрібні були тільки для аромату. Викладаємо в масу вершкове масло.
- Збиваємо продукти блендером і солимо в процесі за смаком. Необхідно отримати однорідну ніжну масу.
- Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Намастіть його на хліб і подавайте до столу!
Домашній паштет з яловичої печінки
Домашній паштет з яловичої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе, своїх близьких і зробіть звичне меню.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 750 гр.
Склад:
- Печінка яловича – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло вершкове – 160 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу печінку очистити від плівок, добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. На це піде близько 30 хвилин. Після субпродукт викладаємо на тарілку і охолодити.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості на невеликому шматочку вершкового масла, періодично помішуючи.
Крок 3. Охолоджену печінку прокручуємо через м’ясорубку. Після також чинимо і з обсмаженими овочами.
Крок 4. Солимо масу за смаком і ретельно вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Печінкову масу рівним шаром викладаємо на харчову плівку. По центру викладаємо смужку вершкового масла.
Крок 6. Звертаємо заготовку в акуратний щільний рулет. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
Крок 7. Домашній паштет з яловичої печінки готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою
Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою виходить дуже яскравим смаком і неймовірно апетитною. Намастіть його на хліб і доповнюйте ароматною зеленню. Можна подавати в якості перекусу або як святкову закуску. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 500 гр.
Склад:
- Печінка свиняча – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Яблуко – 70 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Яйце варене – 1 шт.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Стебла петрушки – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді з лавровим листком і стеблами петрушки. Приблизно на це піде 15 хвилин.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву. Викладаємо овочі в сковороду.
Крок 3. Викладаємо сюди шматочки очищеного яблука. Вливаємо олію і трохи води – близько 50 мл. Тушкуємо до м’якості на помірному вогні.
Крок 4. Через 10 хвилин гасіння викладаємо до овочів шматочки вареної свинячої печінки.
Крок 5. В кінці додаємо подрібнений часник для аромату.
Крок 6. Перекладаємо заготовку в чашу блендера. Сюди ж додаємо сіль, спеції, діжонську гірчицю і відварне куряче яйце.
Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
Крок 8. Паштет із свинячої печінки з цибулею і морквою готовий. Швидше пробуйте!
Печінковий паштет з вершковим маслом
Печінковий паштет з вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою і приємним смаком. Це ідеальний продукт для поживних домашніх бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,2 кг.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг
- великі Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для майоранового масла:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Майоран свіжий – 40 гр.
- Гірчиця – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо майорановое масло. Для цього вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 2. Розм’якшене масло ретельно розтираємо. Обмазуємо їм шматок фольги. Зверху наносимо гірчицю і посипаємо все це подрібненим свіжим майораном. Загортаємо і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 3. Промиваємо і очищаємо від плівок печінку. Після відварюємо її до повної готовності з лавровими листочками і горошинами перцю.
Крок 4. Після відварену печінку пропускаємо через м’ясорубку разом з вареними курячими яйцями. Вмішуємо до продуктів вершкове масло, коньяк, сіль і перець. Маса повинна бути ніжною і однорідною.
Крок 5. Печінкову заготівлю викладаємо рівним шаром на пергамент або фольгу. На неї кладемо майорановое масло.
Крок 6. Звертаємо все це в рулет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Крок 7. Печінковий паштет з вершковим маслом готовий. Нарізайте його, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!
Паштет з м’яса курки в блендері
Паштет з м’яса курки в блендері виходить дивовижно ніжним і приємним смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок до святкового столу. Для приготування курячого паштету використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 700 гр.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Моркву – 130 гр.
- Вершки 10-20% – 100 мл
- Горіхи волоські – 60 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на маслі близько 2-4 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 2. Викладаємо подрібнену моркву до цибулі. Продовжуємо смажити все разом ще стільки ж.
Крок 3. Виливаємо до овочів трохи гарячої води.
Крок 4. Тушкуємо масу близько 10-15 хвилин на маленькому вогні.
Крок 5. Очищаємо горіхи і подрібнюємо їх у чаші блендера до дрібної крихти.
Крок 6. Додаємо до горіхів обсмажені овочі. Знову все подрібнюємо в блендері.
Крок 7. Викладаємо з блендера овочі з горіхами. Кладемо сюди шматочки відвареної курки. Подрібнюємо.
Крок 8. Вливаємо до курки вершки і додаємо розтоплене при кімнатній температурі вершкове масло. Знову включаємо блендер.
Крок 9. З’єднуємо овочеву і курячу суміш в одній мисці. Солимо, перчимо за смаком, доповнюємо подрібненими зубчиками часнику і гарненько перемішуємо.
Крок 10. Паштет з м’яса курки в блендері готовий. Намазуйте на хліб і пробуйте!
М’ясний паштет із свинини
М’ясний паштет з свинини — це дуже ситний і яскравий за смаком продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу з нашої збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- з салом Свинина – 1 кг
- Часник – 6 зубчиків.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо шматок свинини. Необхідно, щоб на ньому були присутні і м’ясо і сало. Продукт нарізаємо невеликими шматками. 400 грам свинини відварюємо до м’якості.
Крок 2. Другу частину продукту обсмажуємо до утворення шкварок.
Крок 3. Відварену і обсмажену свинину прокручуємо через м’ясорубку. Перемішуємо масу.
Крок 4. Викладаємо сюди подрібнені зубчики часнику.
Крок 5. Доповнюємо масу подрібненою зеленою цибулею.
Крок 6. Солимо і перчимо за смаком. Ретельно вимішуємо.
Крок 7. Викладаємо отриману масу на харчову плівку.
Крок 8. Загортаємо у формі щільного рулету і прибираємо в холодильник до повного застигання.
Крок 9. М’ясний паштет із свинини готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Паштет з печінки індички в домашніх умовах
Паштет з печінки індички в домашніх умовах виходить дуже ніжним, поживним і нежирним. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок. Для приготування паштету з печінки індички використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,2 кг.
Інгредієнти:
- Печінка індички – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 600 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Печінка індички промиваємо під водою і очищаємо від плівок. Овочі очищаємо від шкірки і лушпиння.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на тертці.
Крок 3. Підготовлений субпродукт нарізаємо великими шматочками.
Крок 4. Викладаємо печінку в глибоку миску. Солимо і перчимо її.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди печінку і цибулю.
Крок 6. Тушкуємо продукти, помішуючи, до м’якості цибулі.
Крок 7. Викладаємо сюди морквину. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати до м’якості моркви.
Крок 8. Подрібнюємо вміст сковороди заглибним блендером.
Крок 9. Отриману ніжну масу перекладаємо в контейнер, який занурюємо в таз з холодною водою. Так ми трохи остудимо продукт.
Крок 10. В теплу печінкову масу опускаємо розм’якшене вершкове масло.
Крок 11. Знову перемелюємо заготівлю блендером до однорідності.
Крок 12. Паштет з печінки індички в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Домашній паштет з гусячої печінки
Домашній паштет з гусячої печінки — це дуже поживний і цікавий на смак продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких, і зробіть звичне меню.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- Печінка гусяча – 400 гр.
- Свинина відварна – 200 гр.
- Масло вершкове – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Коньяк – 30 мл
- Вино кріплене – 50 мл
- Майоран – 1 гілка.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Бульйон м’ясний – 1 л
- листової Желатин – 2 шт.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками ріпчастої цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматне масло шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.
Крок 3. Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.
Крок 4. Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк і кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.
Крок 5. Викладаємо готову печінку в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до печінки.
Крок 6. Знімаємо цедру з лимона і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти за смаком, доповнюємо майораном.
Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму, застелену харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 2 години.
Крок 9. Желатин замочуємо в холодній воді згідно з інструкцією. Після віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.
Крок 10. Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.
Крок 11. В рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.
Крок 12. Домашній паштет з гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!
Паштет з квасолі та кисломолочного сиру
Паштет з квасолі та кисломолочного сиру — справжня знахідка для любителів приготування швидких паштетів. Такий продукт порадує поживними властивостями і яскравим смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно, якщо слідувати простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час приготування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 700 гр.
Склад:
- Квасоля консервована – 480 гр.
- Сир сирний вершковий (бренду Almette) – 150 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Горіхи волоські – 1 склянка
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. З консервованої квасолі зливаємо рідину. Викладаємо продукт в чашу блендера. Для приготування паштету краще використовувати білу квасолю.
Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Відправляємо їх до квасолі.
Крок 4. Очищаємо волоські горіхи. Їх також кладемо в блендер.
Крок 5. Доповнюємо продукти сирним сиром, сушеним базиліком і сіллю за смаком.
Крок 6. Перемелюємо вміст, поки не отримаємо ніжну однорідну масу, яку буде зручно намазувати на хліб.
Крок 7. Пісний паштет з квасолі та кисломолочного сиру готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Рибний паштет в домашніх умовах
Рибний паштет в домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати в якості самостійної живильної закуски. Для приготування апетитного паштету з риби використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Скумбрія – 300 гр.
- Часник – 8 зубчиків.
- Чебрець – 1 гілка.
- Коріандр – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Лимон – 120 гр.
- Сіль морська – 5 гр.
- Сіль поварена – 500 гр.
- Базилік свіжий – 5 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Оцет бальзамічний – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Скумбрію поділяємо на філе, промиваємо й обсушуємо. Рослинна олія прогріваємо на сковороді з часником для аромату, після часник видаляємо.
Крок 2. У глибоку миску висипаємо кухонну сіль, доповнюємо її лимонною цедрою і коріандром. Перемішуємо.
Крок 3. Половину суміші з солі висипаємо рівним шаром на деко або іншу зручну форму. На кладемо сіль рибні філе, обмазуємо його бальзамічним оцтом.
Крок 4. Засипаємо філе залишилася сіллю і залишаємо на 45 хвилин.
Крок 5. Через зазначений час промиваємо рибне філе від солі. Знімаємо шкірку зі скумбрії.
Крок 6. Далі рибу перекладаємо в глибоку миску, заливаємо розсолом ароматним маслом і розминаємо виделкою. Доповнюємо подрібненим базиліком і перемішуємо.
Крок 7. Загортаємо заготовку в харчову плівку у формі рулету. Відправляємо в холодильник на 2 години.
Крок 8. Рибний паштет в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши морською сіллю, чебрецем і чорним меленим перцем. Швидше пригощайтеся!