Пісні оладки — це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку або перекусу. Такий продукт підійде для веганів, вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. Є багато кулінарних ідей для приготування смачних оладок. Кращі з них ми зібрали в перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Пишні пісні оладки на дріжджах
Пісні оладки на дріжджах виходять неймовірно пишними, ніжними і рум’яними. Відмінне рішення для вашого сніданку або перекусу. Для приготування пісного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню!
Інгредієнти на
6 порц.
- Борошно 320 гр.
- Вода-1.5 склянки
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Дріжджі швидкодіючі 1 ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Відміряємо вказану кількість борошна і висипаємо її в глибоку миску.
- Додаємо в борошно цукор, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішуємо сухі інгредієнти.
- Вливаємо нагріту до 37 градусів воду.
- Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.
- Залишаємо заготовку в теплому місці на 45 хвилин.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди тісто.
- Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з обох сторін.
- Пісні оладки на дріжджах готові. Подавайте до столу, доповнивши, варенням, медом або іншими частуваннями.
Пісні оладки з кабачків
Пісні оладки з кабачків дуже легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить дуже смачним, соковитим і поживним. Подавайте до сніданку або в якості перекусу. Для приготування овочевих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
- Борошно горохова – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний кабачок, очищаємо його від шкірки і насіння.
Крок 2. Далі овоч натираємо на крупній тертці. Солимо і залишаємо на 15 хвилин. За цей час виділиться овочевий сік, його необхідно злити.
Крок 3. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом.
Крок 4. Третина лука відправляємо до кабачків. Сюди ж викладаємо подрібнений часник, два види борошна і спеції зі списку. Починаємо перемішувати.
Крок 5. Ретельно вимішуємо овочеве тісто до однорідності.
Крок 6. Смажимо оладки на сковороді до яскравої скоринки з обох сторін.
Крок 7. Пісні оладки з кабачків готові. Подавайте до столу, доповнивши смаженою цибулею. Приємного апетиту!
Оладки на воді без яєць
Оладки на воді без яєць виходять пишними, ніжними і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши джемом або іншими доповненнями за смаком. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 350 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Просіваємо борошно через дрібне сито і викладаємо її в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль, соду і цукор.
Крок 3. Перемішуємо сухі інгредієнти.
Крок 4. Вливаємо в суміш теплу воду і яблучний оцет. Замішуємо однорідне тягуче тісто без грудочок. Даємо йому настоятися 30 хвилин. Обовязково прикриваємо серветкою.
Крок 5. Порційно викладаємо тісто в сковороду, розігріту з рослинною олією.
Крок 6. Обсмажуємо продукт до золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 7. Оладки на воді без яєць готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Пісні гарбузові оладки
Пісні гарбузові оладки нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить дуже смачним, апетитним і ароматним. Подавайте до сніданку або як ситного перекусу. Для приготування яскравих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Банан – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Борошно – 1 склянка
- Вода – ¼ склянки
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Беремо один банан.
Крок 2. Гарбуз спочатку натираємо на тертці, після подрібнюємо в блендері, щоб отримати ніжну кашку.
Крок 3. Також подрібнюємо банан. У загальну масу додаємо сіль, цукор, соду і рослинне масло.
Крок 4. Тепер приєднуємо воду і борошно. Вимішуємо до отримання однорідної суміші без грудочок.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди гарбузове тісто.
Крок 6. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Пісні гарбузові оладки готові. Подавайте до столу!
Пісні оладки з яблуками
Пісні оладки з яблуками виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода – 400 мл
- Дріжджі сухі – 1 упаковка.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.
Крок 2. Пакування сухих дріжджів висипаємо в глибоку миску.
Крок 3. Заливаємо продукт теплою водою.
Крок 4. Додаємо в суміш сіль, цукор і ванілін. Перемішуємо вінчиком.
Крок 5. Даємо настоятися одну хвилину.
Крок 6. Вливаємо дві столові ложки рослинної олії і просіваємо борошно.
Крок 7. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності. На час прибираємо в бік.
Крок 8. Промиваємо яблуко і знімаємо з нього шкірку. Далі плід нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 9. Яблучні шматочки, кладемо в тісто. Перемішуємо.
Крок 10. На розігріту з маслом сковороду порційно викладаємо тісто. Обсмажуємо рум’яні оладки.
Крок 11. Пісні оладки з яблуками готові. Подавайте до столу!
Пісні оладки на сухих дріжджах
Пісні оладки на сухих дріжджах виходять дивно повітряними, ніжними і рум’яними. Відмінне рішення для вашого сніданку або перекусу. Для приготування пісного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте близьких і урізноманітніть своє меню!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 4,5 ст.
- Вода – 3 склянки
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л. + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Теплу воду виливаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сухі дріжджі і перемішуємо.
Крок 2. Сюди ж додаємо цукор, сіль і рослинне масло.
Крок 3. Просіваємо в рідку суміш борошно.
Крок 4. Замішуємо однорідне тісто до зникнення грудочок.
Крок 5. Прикриваємо заготівлю рушником і залишаємо в теплому місці на годину.
Крок 6. Через годину тісто не перемішуємо, а відразу приступаємо до готування. Порційно викладаємо масу в сковороду. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 7. Пісні оладки на сухих дріжджах готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Пісні вівсяні оладки
Пісні вівсяні оладки – це поживне і корисне рішення для вашого сімейного столу. Таке частування ідеально підійде для сніданку або перекусу. Приготувати оладки з вівсяних пластівців нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вівсяні пластівці заливаємо окропом і даємо їм розбухнути.
Крок 2. Додаємо в кашу подрібнений часник, сіль, сухі спеції: хмелі-сунелі, мелений перець і мускатний горіх.
Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 4. Додаємо цибулю в вівсяну заготовку.
Крок 5. Перемішуємо масу і даємо їй настоятися ще 5 хвилин.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди вівсяне тісто.
Крок 7. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 8. Пісні вівсяні готові оладки. Пригощайтеся!
Смачні оладки з бананами на пост
Смачні оладки з бананами на Пост виходять дуже яскравими, ніжними на смак і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши медом чи іншими доповненнями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Банан – 230 гр.
- Пластівці вівсяні – 20 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Вода – 120 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо банани та викладаємо їх в глибоку миску.
Крок 2. Розминаємо фрукти виделкою до стану кашки.
Крок 3. Додаємо в масу цукор.
Крок 4. Потім дрібку солі.
Крок 5. Додаємо мелену корицю.
Крок 6. Вливаємо ложку рослинної олії. Ретельно перемішуємо.
Крок 7. Опускаємо в заготовку вівсяні пластівці.
Крок 8. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем.
Крок 9. Починаємо перемішувати.
Крок 10. Вливаємо трохи води.
Крок 11. Вимішуємо бананове тісто до однорідності. Даємо йому постояти близько 5 хвилин.
Крок 12. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Порційно викладаємо сюди тісто на оладки.
Крок 13. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 14. Смачні оладки з бананами на Пост готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Пісні капустяні оладки
Пісні капустяні оладки дуже легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить неймовірно смачним, соковитим і поживним. Подавайте до сніданку або в якості перекусу. Для приготування овочевих оладок беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 4-5 ст. л.
- Вода – скільки візьме тісто.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її.
Крок 2. Заливаємо продукт невеликою кількістю води і тушкуємо на плиті 10 хвилин після кипіння. Якщо води залишилося занадто багато, зливаємо її. Рідина повинна залишитися нарівні з капустою.
Крок 3. Додаємо до капустяної заготівлі подрібнений часник.
Крок 4. Солимо і перчимо продукти за смаком.
Крок 5. Додаємо сюди вказану кількість борошна.
Крок 6. Ретельно замішуємо капустяне тісто. Після ложкою викладаємо його на розігріту з маслом сковороду. Смажимо оладки до рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Пісні капустяні оладки готові. Пробуйте!
Оладки з манкою пісні
Оладки з манкою пісні виходять дуже пишними, ніжними і повітряними. Відмінне рішення для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Подавайте до столу, доповнивши джемом або варенням за смаком. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 4 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Крупа манна – 50 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Вода – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У теплій воді розмішуємо сухі дріжджі і цукор. Після всипаємо манну крупу, просіваємо сюди борошно з сіллю.
Крок 3. Ретельно вимішуємо масу до ніжної однорідної маси.
Крок 4. Прибираємо заготовку в холодильник на кілька годин. Можна залишити на ніч.
Крок 5. Ложкою викладаємо готове тісто на розігріту з рослинною олією сковороду.
Крок 6. Смажимо оладки до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Оладки з манкою пісні готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!