Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з повидлом – це проста і смачна випічка для вашого домашнього чаювання. Апетитне ласощі підходить як для сімейних посиденьок, так і для святкового столу. Кращі ідеї для приготування пирогів з солодкою начинкою ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами і фотографіями.

Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом

Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом виходить неймовірно пишним і рум’яним. Яскрава начинка з повидла додасть випічці особливу родзинку. Щоб приготувати такий десерт в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Сухі дріжджі ½ ст. л.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло рослинне 9 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Ванілін за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Повидло 250 гр.

Процес приготування:

  1. Вливаємо в глибоку миску тепле молоко. Додаємо сухі дріжджі і перемішуємо їх.
  2. Розбиваємо сюди куряче яйце, додаємо цукор і сіль.
  3. Перемішуємо продукти до однорідності, вливаємо олію олією.
  4. Висипаємо сюди просіяне борошно. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його підніматися в теплому місці на 2-3 години.
  5. Після готовності дріжджового тіста відокремлюємо від нього невеликий шматочок для прикраси. Іншу частину розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
  6. Невеликий шматок тіста розкачуємо в тонкі ковбаски.
  7. Робимо з ковбаски бортик навколо основи пирога. Викладаємо рівний шар з повидла.
  8. З інших ковбасок формуємо сіточку над повидлом.
  9. Даємо пирога настоятися в теплому місці близько 20-30 хвилин. Після відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Випікаємо до рум’яної скоринки.
  10. Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом готовий. Нарізайте апетитну випічку і подавайте до столу!

Пісочний пиріг з повидлом в духовці

Пісочний пиріг з повидлом в духовці виходить дуже ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Укус – 1 ч. л.
  • Повидло – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підморожений маргарин натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Додаємо в миску з маргарином куряче яйце, цукор і ванілін. Добре перемішуємо інгредієнти.

Крок 3. Додаємо сюди соду, гашену укусом. Знову перемішуємо.

Крок 4. Висипаємо борошно і починаємо замішувати туге однорідне тісто.

Крок 5. Підготовлений ком тесту ділимо на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Меншу частину на час відправляємо в морозильник.

Крок 6. Більшу частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання і обмазуємо повидлом.

Крок 7. Дістаємо з морозилки підморожений шматок тіста. Натираємо його на крупній тертці і посипаємо отриманої стружкою частування.

Крок 8. Прибираємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Пісочний пиріг з повидлом в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу з чашкою гарячого чаю!

Відкритий пиріг із дріжджового тіста з повидлом

Відкритий пиріг із дріжджового тіста з повидлом виходить гарним і яскравим смаком. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати рум’яний відкритий пиріг з начинкою в домашніх умовах зможе кожен. Для цього беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Молоко – 500 мл
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Повидло – 0,5 кг

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці вимішуємо свіжі дріжджі з цукром і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Сюди ж відправляємо куряче яйце і 100 грам розм’якшеного вершкового масла. Ретельно перемішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Крок 3. Просіваємо в рідку заготівлю борошно.

Крок 4. Вимішуємо щільне однорідне тісто.

Крок 5. Залишаємо тісто в теплому місці на 1-1,5 години для підняття.

Крок 6. Після готовності дріжджового продукту ділимо його на дві рівні частини. Формуємо акуратні кулі.

Крок 7. Одну частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.

Крок 8. Обмазуємо основу пирога повидлом.

Крок 9. З другої частини тіста формуємо акуратні тонкі джгутики. Викладаємо з них сіточку і викладаємо бортики.

Крок 10. Випікаємо частування близько 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Готовий пиріг обмазуємо шматочком вершкового масла.

Крок 12. Відкритий пиріг з дріжджового тіста з повидлом готовий. Нарізайте і подавайте до столу!

Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку

Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку – це універсальне рішення для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує ніжним смаком з приємною кислинкою, при цьому ви не витратите багато часу на приготування. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 260 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Повидло – 150 гр.

Для прикраси:

  • цукрова Пудра – 20 гр.
  • М’ята – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску і з’єднуємо з цукром. Збиваємо до розчинення сухого інгредієнта.

Крок 3. Виливаємо в яєчну суміш кефір. Перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо сюди борошно з содою і вимішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок.

Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Викладаємо на тісто повидло. Рівномірно його розподіляємо по всьому периметру, злегка перемішуючи.

Крок 6. Випікаємо частування 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою і м’ятою.

Здобний пиріг з повидлом в духовці

Здобний пиріг з повидлом в духовці виходить дуже ніжним і пишним. Свіжа випічка ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати пиріг із здобного тіста зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Для начинки:

  • Повидло – 250 гр.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розмішуємо в теплому молоці сухі дріжджі, цукор, сіль і ложку борошна. Залишаємо опару на 15 хвилин. Сюди ж додаємо рослинне масло і просіваємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 45 хвилин.

Крок 2. Готове тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо їх так, щоб вийшло два кола (великий і поменше). Більший коло кладемо на деко з пергаментом.

Крок 3. На основу пирога викладаємо повидло, залишивши вільне місце по краях.

Крок 4. Накриваємо начинку другим колом тесту.

Крок 5. Дві частини тесту акуратно з’єднуємо між собою, повністю закривши начинку з повидла.

Крок 6. Змащуємо поверхню пирога збитим яйцем.

Крок 7. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Здобний пиріг з повидлом в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!

Пиріг з листкового тіста з повидлом

Пиріг з листкового тіста з повидлом – це дуже смачне і ніжне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує приємною кислинкою, апетитним ароматом і нескладним кулінарним процесом. Обов’язково спробуйте приготувати частування з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг
  • Повидло – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Листкове тісто попередньо розморожуємо.

Крок 2. Розкачуємо тісто в тонкий пласт.

Крок 3. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди пласт тесту.

Крок 4. Викладаємо тісто за формою і акуратно зрізаємо звисаючі краї.

Крок 5. Викладаємо на тісто повидло.

Крок 6. Розкладаємо по ньому тонкі яблучні дольки.

Крок 7. Залишилися шматочки тесту також розгортаємо в тонкий пласт. Робимо в ньому часті надрізи в шаховому порядку.

Крок 8. Закриваємо начинку тістом з сіточкою.

Крок 9. Акуратно зрізаємо краю і формуємо акуратний пиріг.

Крок 10. Змащуємо його збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок 11. Пиріг з листкового тіста з повидлом готовий. Подавайте до столу!

Тертий пиріг з повидлом в духовці

Тертий пиріг з повидлом в духовці виходить неймовірно ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Повидло – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо їх віночком до однорідності.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло, даємо трохи охолонути і вливаємо його в яєчну суміш.

Крок 3. У підготовлену масу просіваємо борошно з розпушувачем.

Крок 4. Вимішуємо вміст до утворення тугої однорідного тіста. Прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.

Крок 5. Від підготовленого грудки тіста відокремлюємо 1/3 частину і прибираємо її в морозильник. Більшу частину тіста тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 6. Змащуємо основу тесту повидлом.

Крок 7. Підморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці. Посипаємо стружкою заготовку. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 8. Тертий пиріг з повидлом в духовці готовий. Подавайте до столу!

Сирний пиріг з повидлом

Сирний пиріг з повидлом – це дуже смачне і пишне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує ніжним смаком з приємною кислинкою фруктового повидла. Обов’язково спробуйте приготувати такий пиріг з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Маргарин – 200 гр.
  • Кефір солодкий – 400 мл
  • Дріжджі швидкорозчинні – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 8 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сир – 250 гр.
  • Повидло – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для цього пирога краще всього використовувати солодкий кисломолочний продукт. Виливаємо його в глибоку миску, доповнюємо курячим яйцем, половиною цукру і сіллю.

Крок 2. Дріжджі розводимо в теплій воді і після вливаємо їх в кефір.

Крок 3. Далі вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Добре все перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо в рідку суміш вказану кількість борошна. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його в тепле місце, поки воно не збільшиться в розмірі.

Крок 5. Вибираємо повидло за вашим смаком.

Крок 6. В окремій тарілці змішуємо сир з цукром. Вимішуємо його до однорідності.

Крок 7. Через 40-60 хвилин тісто помітно підросте. Від’єднуємо від нього невеликий шматок для прикраси, решту використовуємо для основи пирога.

Крок 8. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму для випікання. Змащуємо основу сирною масою.

Крок 9. На сир рівним шаром викладаємо повидло.

Крок 10. Із залишків тіста ліпимо фігурки для прикраси. Розкладаємо їх на начинку з сиру і повидла.

Крок 11. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 12. Сирний пиріг з повидлом готовий. Нарізайте його порційними шматочками і подавайте до столу!

Шаховий пиріг з повидлом

Шаховий пиріг з повидлом – оригінальний десерт, який нікого не залишить байдужим. Апетитна домашня випічка приємно здивує ваших гостей не тільки яскравим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Беріть рецепт на замітку для ваших свят!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 460 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 270 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Повидло – 350 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершки – 50 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром, сіллю і розм’якшеним вершковим маслом. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 2. Рідке тісто ділимо на дві частини. В одну частину вмішуємо какао-порошок і мелену корицю.

Крок 3. Біле тісто виливаємо у форму для випікання. Готуємо корж 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після його остуджуємо і ріжемо на два прямокутника або квадрата.

Крок 4. Також чинимо з шоколадним тестом. Всі частини коржів повинні бути однаковими.

Крок 5. Складаємо білий корж на шоколадний, з’єднуючи їх повидлом.

Крок 6. Різнокольорові заготовки з повидлом нарізаємо смужками однакової товщини.

Крок 7. Перевертаємо їх і формуємо квадратний пиріг, викладаємо смуги в шаховому порядку.

Крок 8. Обмазуємо поверхню пирога повидлом і поливаємо сумішшю з вершків і розтопленого шоколаду.

Крок 9. Шаховий пиріг з повидлом готовий. Подавайте до столу!

Пиріг на сметані з повидлом

Пиріг на сметані з повидлом виходить дивно ніжною і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся простим рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Повидло – 500 гр.
  • Пелюстки мигдалю для прикраси.
  • Мак – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначене кількість сметани кладемо в глибоку миску.

Крок 2. Виливаємо сюди олію, додаємо цукор і збиваємо. Після вмішуємо соду і борошно.

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто. Ділимо його на дві частини. Одне повинно бути більше іншого. Також можна відокремити невеликий шматок тіста для фігурних прикраси.

Крок 4. Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, формуючи бортики.

Крок 5. Рівним шаром викладаємо на тісто повидло.

Крок 6. З другого шматка тіста ліпимо джгути. Укладаємо їх на повидло сіточкою.

Крок 7. Доповнюємо заготівлю прикрасою з тіста, пелюстками мигдалю і маком. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Пиріг на сметані з повидлом готовий. Подавайте до столу!