Крабовий салат з болгарським перцем і помідорами
Такий ніжний, легкий салат цілком може замінити вечерю прекрасній половині людства. Або ж їм можна розбавити ситний святковий стіл з калорійними стравами. Ті гості, які стежать за фігурою або дотримуються правильного харчування, по достоїнству оцінять такий салат. Крім того, готується він буквально за лічені хвилини.
Склад:
- Томати – 2 шт. великого розміру або 3 – середнього.
- Палички з м’яса краба – 200-250 р.
- Майонез – 2 ст. л.
- Болгарський перець – 1 шт. середнього розміру.
- Сир твердий – 150-200 р.
- Зубчики часнику – 2 шт.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожені палички з м’яса краба наріжте вздовж на 3-4 смужки. Кожну із смужок розріжте навпіл. Складіть нарізані крабові палички в салатник.
2. Помідори спочатку вимийте в холодній воді, потім акуратно вирізати плодоніжки і розріжте кожен помідор на 2-4 частини. Скибочки помідор наріжте на тонкі смужки і додайте до нарізаним крабовим паличкам.
3. Болгарський перець також обов’язково промийте, розріжте плодоніжку і видалити насінну коробочку разом з насінням. Щоб ні одне насіннячко не прохопилося в салат, сполосніть перець зсередини. Наріжте болгарський перець таким же чином, як крабові палички і помідори. Додайте його до решти інгредієнтів.
4. Твердий сир натріть на крупній тертці і посипте їм овочі в салатник.
5. З часнику зніміть піну і пропустіть через прес. Додайте до решти інгредієнтів і добре перемішайте салат.
6. Перед подачею на стіл додайте в охолоджений салат потрібну вам кількість майонезу (приблизно 2-3 столові ложки), перемішайте до тих пір, поки майонез повністю не розподілиться по всіх компонентів салату. Ось і все, кличте гостей до столу!
Приємного апетиту!