Крабовий салат з корейською морквою
Гості на порозі, а ви не знаєте чим їх нагодувати? Тоді цей рецепт доведеться як не можна до речі. Салат виходить дуже яскравим і незвичайним, а корейська морквина надає йому деяку пікантність і загадковість. Спробуйте і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- Палички з м’яса краба – 2 пачки по 100 г
- Морква по-корейськи – 190 р.
- Сметана – 1-2 ст. л
- Майонез – 1-2 ст. л
- Зубчики часнику – 1-2 шт.
- Яйця курячі – 3-4 шт.
- Консервована кукурудза – 1 банку.
- сіль – за смаком.
- Свіжа зелень кропу – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморозьте крабові палички, якщо вони у вас ще не нагрілися до кімнатної температури. Коли палички стануть м’якими, наріжте їх на дрібні шматочки.
2. Яйця покладіть в невеликий кухлик і налийте в нього воду. Води потрібно таку кількість, щоб вона повністю покривала яйця. Поставте каструлю на вогонь і чекайте, поки вода закипить. Після закипання варіть яйця на середньому кипінні 10 хвилин, потім злийте воду і опустіть яйця в крижану воду на 5 хвилин. Тепер буде легко і просто зняти шкаралупу. Очищені яйця наріжте на невеликі кубики.
3. Корейську моркву трохи розріжте, щоб вона не була такою довгою.
4. З кукурудзи злити зайву рідину і відкиньте на друшляк. Нехай вона постоїть так хвилин 5-10.
5. Часник потрібно почистити від луски і дрібно нарізати гострим ножем (або подрібнити за допомогою спеціального преса для часнику).
6. Кріп промийте в проточній воді і трохи обсушити. Дрібно наріжте.
7. У салатник покладіть дрібно нарізаний кріп, яйця, крабові палички, часник, кукурудзу і моркву по-корейськи.
8. В отриманий салат додайте по столовій ложці майонезу та сметани. Присолите. Ретельно перемішайте салат, щоб сметана з майонезом рівномірно розподілилися по всіх інгредієнтах. Швидкий салат з крабових паличок і моркви по-корейськи готовий!
Приємного вам апетиту!