Салат з крабовими паличками – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Листковий салат з крабовими паличками і яблуком

Пропонуємо вашій увазі цей незвичайно смачний і дуже простий у приготуванні салат. Яблуко прекрасно гармонує з крабовими паличками, привносячи в блюдо легку кислинку і нотку свіжості. Такий салат чудово підійде як для сімейного обіду, так і для святкового застілля.

Склад:

  • Свіже яблуко – 1 шт.
  • Палички з крабового м’яса – 1 упаковка (100 г).
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сир – 120 р.
  • Кріп/петрушка свіжі – кілька гілочок.

Процес приготування:

1. Якщо ви використовуєте не охолоджені, а заморожені крабові палички, то приблизно за 50 хвилин до того, як ви приступите до приготування салату, дістаньте палички з морозилки. Нехай вони нагріваються при кімнатній температурі. Розм’якшені палички потрібно натерти на крупній тертці.

2. Також заздалегідь можна зварити круто два яйця. Варені яйця потрібно обов’язково відразу ж опустити в дуже холодну воду хвилин на 10, щоб під впливом перепаду температур, шкаралупа легше счищалась з яєць. Після того, як ви зніміть із яєць шкаралупки, вийміть жовтки і натріть їх на дрібній тертці. В окрему тарілку натріть білки, але вже на крупній тертці.

3. Яблуко ретельно вимийте і видаліть серцевину з допомогою гострого ножа або спеціального пристосування для яблук. Тонким шаром зніміть шкірку, а м’якоть яблука натріть на крупній тертці.

4. Твердий сир так само, як і інші інгредієнти, потрібно натерти з допомогою великої терки.

5. Починаємо викладати салат в салатник. Оскільки салат у нас листковий, то викладати всі інгредієнти ми будемо в певній послідовності. Першим шаром йдуть натерті крабові палички (можна зробити легку майонезну сіточку). Другий шар – терті білки (знову можна додати трохи майонезу). Третім шаром йде натерте на крупній тертці яблуко. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу. Після яблук йде четвертий шар – тертий сир. Полийте салат невеликою кількістю майонезу. Останнім, завершальним шаром йдуть терті жовтки.

6. Зелень промити і дати трохи обсохнути. Прикрасьте готовий салат декількома гілочками петрушки або кропу. Ніжний салат готовий!

Приємного вам апетиту!