Крабовий салат з кукурудзою і пекінською капустою
Ще один варіант дуже смачного, легкого і елементарного в приготуванні салату на основі крабових паличок. Таке блюдо чудово впишеться як звичайний, так і на святковий стіл.
Склад:
- Крабові палички – 2 упаковки по 100 г
- Кукурудза консервована – 0,5 банки.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Капуста пекінська – 0,5 кг
- Сметана – 2 ст. л.
- Перець – на кінчику ножа.
- Зубчики часнику – 2 шт.
- Свіжий кріп – 0,5 пучка.
Процес приготування:
1. Першим ділом потрібно вийняти крабові палички з морозильника. Зробити це краще за 1-2 години до початку приготування салату.
2. Також потрібно заздалегідь зварити круто 3 яйця. Покладіть сирі яйця в каструлю з водою і доведіть воду до кипіння. Після закипання води яйця потрібно варити рівно 10 хвилин, після чого необхідно злити воду і залити варені яйця холодною водою. Цей трюк допоможе вам легко зняти з шкаралупу яєць, не пошкодивши цілісність яйця.
3. Отже, всі підготовлені інгредієнти, пора приступати до приготування салату.
4. З кукурудзи злити воду, відкинувши її на друшляк. Коли зайва рідина стече, покладіть кукурудзу в салатник.
5. Разморозившиеся палички найкраще нарізати на тонкі смужки, а потім розрізати їх упоперек, щоб вийшли невеликі шматочки. Перекладіть подрібнені крабові палички до кукурудзі.
6. Пекінську капусту промийте під проточною водою, а потім дрібно і тонко наріжте. Перекладіть капусту до решти інгредієнтів в салатник. Перемішайте.
7. Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи, і наріжте дрібним кубиком. Перекладіть яйця до решти інгредієнтів салату.
8. Зелень кропу промийте в холодній воді і обсушити на ситі. Потім нашаткуйте кріп як можна дрібніше і пересипте в салатник.
9. Очищений часник потрібно подрібнити. Зробити це можна декількома способами: наприклад, натерти на дрібній тертці або нарізати ножем, або вдатися до допомоги спеціального преса. Додайте часник до салату.
10. Сметану перемішати з майонезом в невеликій окремій мисочці, а потім додайте в салат і ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися. Салат готовий, можна подавати до столу!
Приємного вам апетиту!