Салат з курячим філе в різних варіантах виконання, це популярна і проста страва з доступних і бюджетних продуктів. Від ситного варіанту з картоплею, гостро-пікантного варіанту з корейською морквою, до ПП варіантів. Змінюючи склад інгредієнтів і заправки, такі салати задовольнять смаки будь-якого вимогливого гурмана і будуть затребувані на будь-якому столі.
Салат з курячим філе і грибами
Салат з курячим філе і грибами виходить ситним та смачним, адже ці два інгредієнти відмінно поєднуються. Для салату куряче філе відварюється, а гриби можуть бути будь-якими, а найбільш популярні у нас печериці. Вам пропонується найпростіший варіант такого салату, в якому додамо до курки з грибами твердий сир і заправити майонезом.
Інгредієнти на
3 порц.
- Куряче філе 350 гр.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Відварити до готовності у воді з додаванням солі філе курки і потім його остудити. Підготувати інші інгредієнти для салату.
- Відварене філе руками розділити на тонкі довгі волокна.
- Печериці промити під проточною водою, обсушити серветкою і нарізати слайсами.
- Потім обсмажити їх до повного випаровування грибного соку і золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі, але краще на маслі, що буде смачніше.
- На крупній тертці твердий сир подрібнити.
- В салатницю перекласти куряче філе і додати до нього трохи остуженных смажених печериць.
- Поверх теплих грибів викласти натертий сир і всі активно перемішати, щоб сир трохи розплавився.
- Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем, заправити майонезом і ще раз перемішати.
- Приготований салат на деякий час поставити в холодильник для просочення.
- Потім його з допомогою невеликого кільця розкласти на тарілки, декорувати зелень. І сервірувати до столу. Приємного апетиту!
