Салат з курячим філе в різних варіантах виконання, це популярна і проста страва з доступних і бюджетних продуктів. Від ситного варіанту з картоплею, гостро-пікантного варіанту з корейською морквою, до ПП варіантів. Змінюючи склад інгредієнтів і заправки, такі салати задовольнять смаки будь-якого вимогливого гурмана і будуть затребувані на будь-якому столі.
Салат з курячим філе і грибами
Салат з курячим філе і грибами виходить ситним та смачним, адже ці два інгредієнти відмінно поєднуються. Для салату куряче філе відварюється, а гриби можуть бути будь-якими, а найбільш популярні у нас печериці. Вам пропонується найпростіший варіант такого салату, в якому додамо до курки з грибами твердий сир і заправити майонезом.
Інгредієнти на
3 порц.
- Куряче філе 350 гр.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Відварити до готовності у воді з додаванням солі філе курки і потім його остудити. Підготувати інші інгредієнти для салату.
- Відварене філе руками розділити на тонкі довгі волокна.
- Печериці промити під проточною водою, обсушити серветкою і нарізати слайсами.
- Потім обсмажити їх до повного випаровування грибного соку і золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі, але краще на маслі, що буде смачніше.
- На крупній тертці твердий сир подрібнити.
- В салатницю перекласти куряче філе і додати до нього трохи остуженных смажених печериць.
- Поверх теплих грибів викласти натертий сир і всі активно перемішати, щоб сир трохи розплавився.
- Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем, заправити майонезом і ще раз перемішати.
- Приготований салат на деякий час поставити в холодильник для просочення.
- Потім його з допомогою невеликого кільця розкласти на тарілки, декорувати зелень. І сервірувати до столу. Приємного апетиту!
Салат Берізка з курячим філе і чорносливом
Салат з красивим ім’ям «Берізка» готується найчастіше з курячим філе і чорносливом, а доповнюють їх яйця, гриби, сир і інші інгредієнти. Формується салат шарами і зовнішнім виглядом імітує берізку. У цьому рецепті вам пропонується найпростіший варіант «Берізки» з невеликим набором продуктів, але для його настоювання потрібно 2 години.
Час приготування: 2 години 30 мнуть.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Огірок свіжий/маринований – 2 шт.
- Чорнослив – 160 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці промити і нарізати невеликими шматочками. Тонкими півкільцями нарізати очищені цибулини. Обсмажити до готовності на гарячому рослинному маслі і викласти першим шаром в красиву салатницю.
Крок 2. До готовності відварити курячу грудку в підсоленій воді, трохи остудити і м’ясо нарізати поперек волокон невеликими кубиками. Викласти їх у салатницю другим шаром.
Крок 3. Чорнослив заздалегідь на 10 хвилин замочити в окропі, потім промити і дрібно нарізати. Будь огірки нарізати невеликими кубиками. Шар курки покрити майонезній сіточкою і поверх її третім шаром викласти нарізку чорносливу з огірком.
Крок 4. Відварені круто яйця подрібнити на крупній тертці і ними рівномірно посипати салат.
Крок 5. Потім шар яєць покрити майонезом і красиво декорувати страву шматочками чорносливу. Приготовленому салату «Берізка» з курячим філе і чорносливом дати дві години настоятися в холодильнику і потім накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з філе курки і ананасом
Салат з філе курки і ананасом доповнюється різними інгредієнтами і в цьому рецепті вам пропонується приготувати його з сиром «Сулугуні», яйцем і свіжим огірком. Ці продукти дуже гармонійно поєднуються, і салат виходить ніжним, соковитим і неймовірно смачним. Філе курки і яйця відварюємо і охолоджуємо заздалегідь. Заправляємо салат майонезом з французькою гірчицею.
Час готування: 10 мнуть.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- філе Куряче варене – 150 гр.
- Ананаси консервовані – 100 гр.
- Яйця відварені – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Сир Сулугуні – 70 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Французька гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварене куряче філе нарізати поперек волокон середніми кубиками.
Крок 2. Відварені круто яйця очистити від шкаралупи і нарізати великими шматочками.
Крок 3. Такими ж кубиками нарізати сир Сулугуні.
Крок 4. Огірок промити, обсушити серветкою і нарізати соломкою.
Крок 5. Всі нарізані інгредієнти перекласти в салатницю.
Крок 6. Ананаси нарізати невеликими шматочками, слив з них сироп. Перекласти в салатницю.
Крок 7. Потім салат трохи посолити, додати майонез і чайну ложку французької гірчиці.
Крок 8. Ложкою акуратно перемішати салат.
Крок 9. Приготований салат з філе курки і ананасом розкласти по порційних салатницам, декорувати зеленню і сервірувати до столу відразу, щоб не «потік» від огірка і ананаса. Приємного апетиту!
Салат з куркою, свіжим огірком, сиром і яйцем
У салаті з куркою, свіжим огірком, сиром і яйцем всі інгредієнти відмінно поєднуються і роблять страву ніжним, легким і смачним, так і калорій в ньому небагато. У цьому рецепті куряче філе і яйця заздалегідь відварюємо, беремо плавлений сир і заправляємо майонезом з французькою гірчицею, але можна йогуртом або оливковою олією з соєвим соусом.
Час готування: 35 мнуть.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- філе Куряче варене – 1 шт.
- Яйця відварені – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Плавлений сир – 100 гр.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
- Майонез – за смаком.
- Французька гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі зазначені в рецепті інгредієнти для салату.
Крок 2. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками.
Крок 3. Свіжий огірок також промити, обсушити серветкою і нарізати маленькими кубиками.
Крок 4. Відварені круто яйця очистити від шкаралупи і нарізати кубиками.
Крок 5. Плавлений сир заздалегідь потримати в морозилці 10-15 хвилин і теж нарізати кубиками.
Крок 6. Відварене куряче філе дрібно нарізати або розібрати на волокна.
Крок 7. Нарізку всіх інгредієнтів перекласти в салатницю.
Крок 8. Потім салат посолити, заправити сумішшю майонезу з французькою гірчицею, перемішати і на 15 хвилин поставити в холодильник. Приготований салат з куркою, свіжим огірком, сиром і яйцем після охолодження можна накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячим філе і волоськими горіхами
Салат з курячим філе і волоськими горіхами викликає інтерес у багатьох господинь і не стільки за просте приготування, скільки за «благородний» смак волоського горіха. Додаткові інгредієнти беруться до нього різні, і в цьому рецепті додамо яйце з обсмажені з цибулею печерицями. Співвідношення курячого м’яса і горіхів беремо 1:1, і горіхи обсмажуємо. Формуємо салат шарами.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 200 гр.
- Волоські горіхи – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Печериці, консервовані/свіжі – 1 банку.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварити до готовності куряче філе, остудити, нарізати маленькими шматочками і викласти першим шаром в салатницю. Покрити його майонезом.
Крок 2. Волоські горіхи трохи обсмажити на сухій сковороді, подрібнити за допомогою блендера в дрібну крихту і 2/3 цієї маси рівномірно розподілити поверх курячого філе.
Крок 3. Мариновані або свіжі печериці нарізати слайсами, обсмажити з цибулею, остудити і викласти в салатницю третім шаром.
Крок 4. Відварити вкруту яйця, очистити, подрібнити на крупній тертці і укласти в салатницю четвертим шаром. Покрити їх тонким шаром майонезу.
Крок 5. Зверху салат рівномірно посипати рештою горіховою крихтою і дати трохи настоятися в холодильнику. Приготовлений і охолоджений салат з курячим філе і волоськими горіхами можна накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячим філе і морквою по-корейськи
Салат з курячим філе і морквою по-корейськи відрізняється особливим смаком. У цьому рецепті ці два основних інгредієнта доповнимо цибулею, яйцем, маринованим огірком, горошком і сиром. Важлива дрібна і однакова нарізка усіх інгредієнтів. Для ефектної подачі до святкового столу салат формуємо пошарово, в прозорих порційних креманках. Куряче філе і яйця відварюємо заздалегідь.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряче філе відварене – 150 гр.
- Морква по-корейськи – 80 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Твердий сир – 40 гр.
- Огірок маринований – 2 шт.
- Консервований зелений горошок – 40 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для декору:
- Волоські горіхи подрібнені – 30 гр.
- Чорнослив – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе заздалегідь відваріть, остудіть і розріжте на дуже маленькі кубики.
Крок 2. Чорнослив на 5-10 хвилин замочити в окропі. Потім його і мариновані огірки наріжте маленькими кубиками.
Крок 3. Дрібно нарізану цибулю на 15 хвилин залийте сумішшю води і оцту у співвідношенні 1:1.
Крок 4. У креманки першим шаром укладіть нарізку філе з цибулею і покрийте сіточкою майонезу.
Крок 5. Другим шаром укладіть корейську моркву і нанесіть майонезну сіточку.
Крок 6. Третім шаром покладіть зелений горошок з подрібненим яйцем і також покрийте сіточкою.
Крок 7. Посипте салат тертим сиром і декорують чорносливом з горіховою крихтою. Приготовленому салату з курячим філе і морквою по-корейськи дайте півгодини для настоювання і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячою грудкою і смаженими печерицями
Салат з курячою грудкою і смаженими печерицями, як класика європейської кухні, готується просто, швидко, відрізняється особливим смаком, а доповнюється сиром, зеленню, овочами і різними соусами. У цьому рецепті вам пропонується сформувати салат шарами у вигляді «перевертыша», що буде красиво виглядати на святковому столі.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 50 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 120 гр.
- Шампіньйони – 5 шт.
- Твердий сир – 70 гр.
- Морква по-корейськи – 70 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть до готовності куряче філе, яйця і картоплю в мундирах. Печериці почистіть, наріжте невеликими шматочками і обсмажте до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.
Крок 2. Глибоку круглу салатницю застелити плівкою або целофаном. Твердий сир, а для такого салату добре підходить «Маасдам», подрібніть на середній тертці і щільно укладіть в салатницю першим шаром.
Крок 3. Поверх сиру другим шаром викладіть смажені шампіньйони і покрийте майонезом.
Крок 4. Третім шаром викладіть в салатницю натерті на крупній тертці яйця і змастіть їх майонезом.
Крок 5. Четвертим шаром щільно укладіть корейську моркву, але без майонезу.
Крок 6. Відварене куряче філе наріжте шматочками або розберіть на волокна і викладіть в салатницю п’ятим шаром. Куряче м’ясо покрийте майонезом, щоб воно не вийшло сухим.
Крок 7. Останнім шаром щільно укладіть натертий на крупній тертці відварену картоплю. Салат трохи ложкою утрамбуйте.
Крок 8. Потім салат поставте на пару годин в холодильник для просочення. Перед подачею до столу приготований салат з курячою грудкою і смаженими печерицями акуратно переверніть на блюдо, зніміть плівку і декорують зеленню по своєму смаку. Приємного апетиту!
ПП дієтичний салат з вареним курячим філе
ПП дієтичні салати з вареним курячим філе в різних варіантах виконання, актуальні для дотримуються ПП, адже низькокалорійне м’ясо курячої грудки добре поєднується з різними овочами. У цьому простому рецепті такий готуємо салат з відвареного філе, свіжого огірка і зеленого горошку, а заправимо нежирної сметаною або натуральним йогуртом.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Свіжий огірок – 150 гр.
- Консервований горошок – 150 гр.
- Сметана нежирна/йогурт – 150 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Закип’ятити воду і за бажанням додати до неї будь-які прянощі. Відварити куряче філе протягом 20 хвилин і остудити в бульйоні, щоб м’ясо зберегло соковитість.
Крок 2. Огірки промити, обсушити серветкою, нарізати невеликими кубиками і перекласти в салатницю. Додати до них дрібно нашатковану кріп і зелений горошок.
Крок 3. Охолоджене куряче філе нарізати поперек волокон маленькими кубиками і перекласти в салатницю. Потім салат по своєму смаку посипати сіллю, додати нежирну сметану або йогурт і акуратно перемішати.
Крок 4. Приготований ПП дієтичний салат з вареним курячим філе через невелике кільце розкласти на тарілки і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячим філе і помідорами
Салат з курячим філе і помідорами є простим домашнім салатом для сімейного обіду або вечері. Куряче філе для нього можна відварити, запекти або взяти копчену грудку, щоб було швидше. У цьому рецепті салат доповнимо огірком і цибулею, який також можна замаринувати. Заправити салат сумішшю сметани, майонезу і гірчиці.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Куряче філе – 150 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Цибуля – ½ шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Французька гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Огірок і помідор промийте і обсушіть серветкою. Потім помідор наріжте великими кубиками і відразу перекладіть в порціонну салатницю.
Крок 2. Такими ж кубиками огірок наріжте і перекладіть до помідору.
Крок 3. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями і додати до інших овочів. Можете його заздалегідь замаринувати будь-яким способом, щоб видалити гострий смак.
Крок 4. Відварене або запечене куряче філе наріжте кубиками поперек волокон і додайте до нарізки овочів.
Крок 5. Потім салат посипте по своєму смаку сіллю з сумішшю перців і додайте сметану, майонез і чайну ложку французької гірчиці.
Крок 6. Приготований салат з курячим філе і помідорами акуратно перемішайте і відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячим філе і квасолею
Салат з курячим філе і квасолею вважається ситної, корисною і смачною закускою до зимового столу. Лінійка таких салатів широка і до цих основних інгредієнтів інші додаються по особистому смаку господині. У цьому рецепті такий салат готуємо найпростішим варіантом і з невеликим набором інгредієнтів: курячого філе, консервованої квасолі і цибулі. Квасолю можна взяти двох кольорів, що зробить салат більш яскравим.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Квасоля біла – 1 банку.
- Квасоля червона – 1 банка.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе відварити до готовності у воді з додаванням солі і будь-яких прянощів. Потім остудити в бульйоні. Підготувати інші інгредієнти для салату.
Крок 2. Остигле філе розібрати руками на окремі волокна і обсмажити їх до легкого золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
Крок 3. Червону цибулину нарізати тонкими півкільцями. Обшпарити його окропом для видалення гостроти.
Крок 4. Квасоля вилучити з банок, промити на друшляку під проточною водою і перекласти в салатницю.
Крок 5. До квасолі додати підготовлений цибулю.
Крок 6. Потім перекласти в салатницю обсмажене філе.
Крок 7. Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем і заправити майонезом або краще нежирної сметаною, адже філе у нас обсмажувалося.
Крок 8. Приготований салат з курячим філе і квасолею акуратно перемішати, дати трохи настоятися в холодильнику і сервірувати до столу на порційних тарілках, декорувавши його петрушкою. Приємного апетиту!