Солодкий пиріг – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Солодкий пиріг – бажаний гість на будь-якому столі в кожній родині. Різні види тіста і начинки, лінійку пирогів роблять дуже широкою. У цій збірці вам представляються рецепти простих солодких пирогів на дріжджовому, пісочному, холодці та листкового тіста з начинками з варення, яблук і сиру. Вибирайте за власним смаком.

Солодкий пиріг на швидку руку з варенням

Солодкий пиріг на швидку руку з варенням буде у вас смачною випічкою до чаю, з пухкою вологою текстурою і рум’яною скоринкою. У цьому рецепті тісто замішуємо на суміші кефіру з густим яблучним варенням і содою. Яйця не додаємо. Смак пирога доповнимо подрібненими горіхами. Цукор в тісто не додаємо, адже варення досить солодке.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Варення 250 гр. (яблучне)
  • Борошно 230 гр.
  • Кефір 100 мл
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 гр.
  • Волоський горіх 80 гр.
  • Кориця ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Інгредієнти для пирога відміряйте, згідно пропорції рецепта.
  2. У посуд для замішування тіста налийте трохи підігрітий кефір, рослинне масло і покладіть густе яблучне варення.
  3. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану. Збивати цю масу не потрібно.
  4. На густе сито просіяти борошно змішайте з содою і корицею.
  5. Ножем дрібно нарубаєте волоські горіхи і бажано заздалегідь трохи обсмажені.
  6. Горіхи пересипте в борошняну суміш, залишивши небагато для посипання, і все ще раз перемішайте.
  7. Борошняну з горіхами суміш пересипте до рідких інгредієнтів і замісіть тісто. У тісто можете, за своїм смаком, додати трохи цукрової пудри.
  8. Замішане тісто рівним шаром укладіть у форму для запікання, яку змащувати не потрібно. Зверху тісто рівномірно посипте горіховою крихтою.
  9. увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть пиріг протягом 35-40 хвилин і готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Якщо верх пирога швидко стає рум’яним, прикрийте його шматочком фольги.
  10. Спечений пиріг потримайте хвилин 10 в формі і потім акуратно перекладіть на решітку.
  11. Приготований в духовці солодкий пиріг «на швидку руку» з варенням порційно наріжте і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці

Солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці вимагає більше часу за рахунок підйому тесту, але випічка виходить найсмачнішою. У цьому рецепті готуємо солодкий пиріг без начинки і по французькому варіанту. Тісто замішуємо на сухих дріжджах опарним способом і ручний заміс для нього не потрібен.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

Для опари:

  • Молоко 3,2% – 100 мл
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Для тіста:

  • Цукор ванільний – 40 гр.
  • Борошно – 270 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.

Для обсипання:

  • Цукор – 140 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • холодне Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста помістіть зазначені в рецепті інгредієнти для опари, добре перемішайте і поставте в тепло на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Крок 2. Після закінчення цього часу в опару додати всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Розтоплене масло не повинно бути гарячим. Все добре перемішайте.

Крок 3. Пшеничне борошно просійте на сито, порційно пересипте в опарную масу і лопаткою замісіть все до вузького однорідного стану. Посуд прикрийте серветкою і на 1 годину поставте в тепло. За цей час тісто підніметься і збільшиться в об’ємі в два рази.

Крок 4. Деко для випічки змастіть рослинним маслом і присипте борошном. На нього рівним шаром викладіть тісто і лопаткою розрівняйте поверхню. Прикрийте тісто плівкою і поставте в тепло на 35-45 хвилин для повторного підйому.

Крок 5. В піалі добре холодне масло розітріть з цукром до стану крихти.

Крок 6. У повторно подійшло на деку тесті тупим кінцем ложки, змазаним олією зробіть поглиблення.

Крок 7. Поверхню пирога рівномірно посипте приготовленої цукрових крихтою.

Крок 8. Увімкніть духовку на 180°С. Запечіть пиріг протягом 35 хвилин і перевірте готовність дерев’яною шпажкою.

Крок 9. Потім дістаньте пиріг з духовки, рівномірно полийте 200 мл вершків.

Крок 10. Пиріг ще на 10 хвилин поставте в духовку, щоб вершки вбралися і пиріг рум’яною скоринкою покрився.

Крок 11. Спечений солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці трохи остудіть, акуратно вийміть з дека і можете накривати до столу. Смачної і вдалою випічки!

Солодкий заливний пиріг на кефірі

Солодкий заливний пиріг на кефірі відрізняє простота приготування, м’яка і ніжна текстура, подібна бісквіту і хороший смак. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі з додаванням масла, яєць і соди. Доповнимо пиріг горіхами у вигляді посипання.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Арахіс/волоський горіх/цукати – 1 жменя.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити два яйця, насипати склянку цукру і міксером на великій швидкості збити їх в пишну масу.

Крок 2. Потім в цю масу налити трохи підігрітий кефір, насипати ванільний цукор, додати гашену оцтом соду і збити всі повторно.

Крок 3. Борошно просіяти на густе сито. Порційно пересипати її в рідку основу і замісити тісто міксером до однорідного і гладкого стану. В останню чергу в тісто додати рослинне масло. Текстура замішаного тіста повинна бути, як густа сметана.

Крок 4. Будь-яку форму для запікання змастити маслом і посипати обсмаженою в мікрохвильовці арахісом, або волоськими горіхами або цукатами.

Крок 5. Духовку включити на 180°С. У форму перелити замішане кефірний тісто і запекти пиріг протягом 45-50 хвилин.

Крок 6. Спечений солодкий заливний пиріг на кефірі трохи остудити, перевернути з форми на тарілку, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Солодкий пиріг з листкового тіста

Солодкий пиріг з листкового тіста буде у вас самої простої і швидкої домашньою випічкою до чаю. Листкове тісто до пирога підходить будь, і щоб пиріг вийшов солодким, до нього для начинки береться варення або фрукти з цукром. У цьому рецепті готуємо солодкий пиріг з листкового бездріжджового тіста, а для начинки – малинове варення.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 450 гр.
  • Малинове варення – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Підготувати яйце і варення.

Крок 2. Качалкою і в одному напрямку розкачати тісто в більш тонкий пласт і розрізати навпіл. Застелити папером деко і укласти на нього пласт тіста. Поверх тіста рівним шаром викласти варення або іншу солодку начинку.

Крок 3. Потім начинку покрити другим листом тесту і краю аркушів щільно скріпити пальцями, щоб начинка не протекла. Поверхню пирога змастити збитим яйцем і в кількох місцях наколоти виделкою.

Крок 4. Духовку включити на 190°С. Запекти пиріг протягом 20 хвилин. Потім спечений солодкий пиріг з листкового тіста дещо остудити, нарізати порційно і сервірувати до чаю. Приємного апетиту!

Пишна шарлотка з яблуками

Пишна шарлотка з яблуками, як найпопулярніша домашня випічка з невеликої кількості інгредієнтів, має багато варіантів приготування. У цьому рецепті тісто замішуємо на збитих яйцях і борошні, як бісквітне. Яблука наріжемо шматочками і перемішати з тестом.

Час приготування: 55 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для шарлотки відразу відміряйте, згідно пропорції рецепта. Яйця заздалегідь потримати при кімнатній температурі, інакше погано буде збиватися. Підготуйте суху і знежирену посуд для замішування тіста. Увімкніть духовку на 180°С.

Крок 2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок. Потім наріжте їх невеликими кубиками.

Крок 3. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте цукор звичайний і ванільний, і міксером на максимальній швидкості протягом не менше 4 хвилин збийте все в пишну піну і до збільшення їх обсягу втричі.

Крок 4. Борошно 2-3 рази просійте на сито і змішайте з розпушувачем. Швидкість міксера зробіть мінімальної, порційно (по столовій ложці) пересипте до збитим яйцям борошняну суміш і замісити тісто.

Крок 5. Перекладіть тісто нарізку яблук і лопаткою акуратно перемішайте.

Крок 6. Дно рознімної форми для випічки застелити папером і боки її змастіть маслом. Потім у форму перелийте замішане тісто.

Крок 7. Запечіть шарлотку протягом 35 хвилин і перші 20 хвилин не відкривайте дверцята. Перевірте готовність випічки. Шарлотку трохи остудіть і акуратно звільніть від форми.

Крок 8. Приготовану пишну шарлотку з яблуками посипте цукровою пудрою, порційно наріжте і сервіруйте до чаю як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачної і вдалою випічки!

Пиріг «Зебра» в домашніх умовах

Пиріг «Зебра» в домашніх умовах буде набагато смачніше і корисніше готових десертів з супермаркету, адже для нього беруться натуральні та без харчових добавок інгредієнти. У цьому рецепті готуємо «Зебру» на сметанному тесті, що робить випічку дуже ніжною. Додаємо Какао в замішане тісто, тоді смужки будуть виразними і чіткими.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 2,5 склянки +2 ст. л.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • масло – 180 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте цукор з розтопленим вершковим маслом і добре перемішайте. Потім додайте сметану і перемішайте все ще раз.

Крок 2. Борошно просійте на сито, пересипте до рідких інгредієнтів і перемішайте.

Крок 3. Додайте в тісто гашену оцтом соду і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 4. Замішане тісто порівну розлийте по двох ємкостей. В одну додайте дві ложки борошна, а в іншу 2 ложки какао-порошку. Ці маси перемішайте ще раз.

Крок 5. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і по 2 столові ложки по черзі наливайте білого і темного тіста.

Крок 6. Таким способом перекладіть у форму все замішане тісто.

Крок 7. Дерев’яною шпажкою сформуйте у тесті красиві візерунки від центру до краю.

Крок 8. Увімкніть Духовку на 170°С. Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин, перевіривши готовність випічки. Випечений в домашніх умовах пиріг «Зебра» трохи остудіть, перекладіть на блюдо, порційно наріжте і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Сирний пиріг з ягодами до чаю

Сирний пиріг з ягодами до чаю відноситься до найбільш смачним, за рахунок начинки, варіантів швидкої домашньої випічки. У цьому рецепті готуємо пиріг на пісочному тісті, формуємо у вигляді тарта і для начинки беремо свіжі ягоди з сиром.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • масло – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Свіжа малина – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для пирога і особливо для тіста, відміряйте, згідно пропорції рецепта. На сито просіяти борошно в посуд для замішування тіста і змішайте з цукром.

Крок 2. В борошняну суміш розбийте одне велике яйце або два маленьких. Потім додайте нарізане маленькими кубиками вершкове масло.

Крок 3. Спочатку ложкою, а потім руками замісіть пісочне тісто до гладкого і однорідного стану.

Крок 4. Замішане тісто скрутіть в колобок, оберніть плівкою і на 1 годину покласти в морозилку.

Крок 5. Після закінчення цього часу тісто розкачайте в пласт і викладіть на застелену папером форму, сформувавши по краю бортики. Залишки тесту натріть на тертці і дрібно нарубаєте ножем, що буде посипкою для пирога.

Крок 6. Сир для начинки протріть на сито або добре розімніть виделкою. Додайте до нього одне яйце, сметану, цукор і трохи тертої малини. Ці інгредієнти перемішайте.

Крок 7. Сирну начинку викладіть на тісто рівним шаром.

Крок 8. Поверх сиру розкладіть свіжі ягоди і ложкою їх небагато занурте в сирну масу.

Крок 9. Увімкніть Духовку на 180°С. Начинку пирога рівномірно посипте пісочної крихтою. Випікайте пиріг у духовці протягом 25 хвилин.

Крок 10. Спечений сирний пиріг з ягодами остудіть, вийміть з форми і можете сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Домашній пиріг з пісочного тіста на десерт

Домашній пиріг з пісочного тіста з різними начинками найбільш часто печуть для десерту, адже готується він просто, відрізняється гарним смаком, а пісочне тісто поєднується в солодких варіантах, з багатьма ягодами і фруктами. У цьому рецепті для начинки беремо натерті яблука. Пісочне тісто замішуємо з допомогою кухонного девайса, щоб масло не встиг розтанути.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • масло – 180 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.

Для начинки:

  • Яблука – 700 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для пирога.

Крок 2. У чашу міксера через сито насипте борошно і додайте цукор з дрібкою солі і розпушувачем.

Крок 3. Вершкове масло ножем розріжте на невеликі кубики.

Крок 4. Нарізку масла перекладіть в чашу.

Крок 5. Помістіть чашу в міксер і спеціальною насадкою ці інгредієнти перемішайте до стану дрібної крихти.

Крок 6. В отриману крихту розбийте курячі яйця і додайте ванілін. Продовжіть заміс тесту.

Крок 7. Коли тісто збереться в один ком, міксер вимкніть.

Крок 8. Перекладіть тісто на присипану мукою стільницю і руками завершіть заміс.

Крок 9. Потім тісто розділіть на дві нерівні частини і скачайте в колобки.

Крок 10. Загорніть їх у плівку, додайте трохи плоску форму і на 40-50 хвилин перекладіть в морозилку.

Крок 11. За цей час підготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки.

Крок 12. Подрібніть їх на крупній тертці.

Крок 13. До яблук додайте корицю і, якщо вони кислі, трохи цукру. Начинку перемішайте.

Крок 14. Великий шматок пісочного тіста натріть на крупній тертці і рівним шаром викладіть у форму для випічки.

Крок 15. Поверх тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку.

Крок 16. Натріть другий шматок тіста і посипте цією крихтою начинку.

Крок 17. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Крок 18. Спечений домашній пиріг з пісочного тіста трохи остудіть і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Солодкий дріжджовий пиріг з повидлом до чаю

Солодкий дріжджовий пиріг з повидлом до чаю, як і кожна дріжджова випічка, вимагає часу для підйому тесту, але виходить дуже смачною. Тісто для пирога в цьому рецепті замішуємо опарним способом, на пресованих дріжджах і кефірі. Для начинки беремо густе яблучне повидло і формуємо пиріг відкритим.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Дріжджі пресовані – 15 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для змащування.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Повидло яблучне – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налийте 1/3 склянки теплого кефіру, розкришите пресовані дріжджі і насипте ложку цукру і дві ложки борошна.

Крок 2. Ці інгредієнти добре перемішайте і поставте в тепло на півгодини, щоб дріжджі активувалися.

Крок 3. Після закінчення цього часу піднялася опару насипте решту цукру, розбийте яйце, додайте білок другого яйця і налийте залишився кефір з рослинним маслом.

Крок 4. Ложкою або віночком ці інгредієнти змішайте в однорідну масу.

Крок 5. У цю суміш порційно пересипте просіяне борошно і одночасно замісіть тісто.

Крок 6. Коли борошно забере всю рідину, заміс завершіть руками. Тісто у вас повинно вийти м’яким.

Крок 7. Прикрийте посуд з тістом серветкою і на 1 годину поставте в тепло для підйому.

Крок 8. За цей час тісто вдвічі збільшиться в об’ємі. Його руками обімніть.

Крок 9. Підготуйте повидло для начинки.

Крок 10. Тісто розкачайте в пласт відповідно до розміру дека, залишивши невеликий шматочок для декору.

Крок 11. Деко застеліть папером, змастіть рослинною олією і викладіть на нього розкачане тісто, сформувавши по краю бортики.

Крок 12. Поверх тіста рівним шаром укладіть повидло.

Крок 13. Тісто розкачайте і сформуйте з нього різні фігурки. Укладіть їх поверх повидла. Дайте Пирогу ще 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть фігурки жовтком і присипте цукром. Увімкніть Духовку на 190°С.

Крок 14. Випікайте пиріг 40 хвилин. Приготований солодкий дріжджовий пиріг з повидлом остудіть і можете сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Солодкий пиріг на молоці в духовці

Солодкий пиріг на молоці в духовці буде у вас варіантом швидкої випічки до чаю. Тісто для нього замішується рідким, як холодець, на молоці, яйцях, борошні, разрыхлителе і цукрі. Інгредієнти розраховані для невеликого пирога і текстура вийде пористої і повітряної. Доповнити пиріг можна ягодами або фруктами, а в цьому рецепті зробимо шоколадну прошарок.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Борошно – 160 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити яйця, додати 60 гр. цукру, ванільний цукор і віночком ці інгредієнти добре перемішати. Збивати яйця в піну не треба.

Крок 2. Потім до цієї маси налити молоко з рослинним маслом і перемішати ще раз.

Крок 3. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати до рідких інгредієнтів замісити тісто до однорідної консистенції рідкої і.

Крок 4. У будь-яку форму для випічки (металеву або скляну застелити папером і змастити маслом) перелити половину замішаного тіста.

Крок 5. У чашці змішати какао-порошок з рештою цукром. Цю суміш рівномірно розподілити по поверхні тесту.

Крок 6. Шоколадний шар залити рештою тестом. Духовку включити на 190 градусів. Випікати пиріг протягом 40 хвилин до золотистої скоринки. Перевірити готовність випічки зубочисткою.

Крок 7. Випечений в духовці солодкий пиріг на молоці остудити, акуратно вийняти з форми, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!