Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш з нутом

Бозбаш з нутом сподобається всім, хто любить овочі в поєднанні з м’ясом. М’ясо розвалюється на волокна, аромат овочів так і манить. Соковите і наваристое страву готують у прохолодну пору року, щоб зігрітися в негоду. Скористайтеся чудовим рецептом, якщо хочете порадувати сім’ю.

Час готування – 11 год 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Нут – 100 гр.
  • Яловичина – 600 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Консервовані помідори – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 3,5 л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть всі інгредієнти для чудової страви.

Крок 2. Заздалегідь залийте нут водою, залиште мінімум на 8 годин. Я залишаю на ніч.

Крок 3. 600 грамів яловичини промийте. Розділіть на не дуже великі шматочки. Відправте в товстостінну вогнетривкий посуд. Налийте воду, покладіть лаврушку. Поставте варитися на плиту. Не забувайте знімати піну.

Крок 4. Витягніть лаврушку після закипання. Готуйте бульйон не менше двох годин.

Крок 5. Коли пройде 1,5 години, закиньте набряклий нут.

Крок 6. Цибуля звільніть від лушпиння, промийте, наріжте півкільцями. Картоплю почистіть овочечисткою, наріжте великими кубиками. Помідори сполосніть, розділіть на часточки. Консервовані помідори наріжте кубиками.

Крок 7. Сковорідку розжарте, змастіть маслом. Викладіть цибульні півкільця, підрум’яньте, слідом викладіть помідори свіжі і консервовані. Тушкуйте 5 хвилин.

Крок 8. У бульйон відправте овочеву піджарку і картопляні кубики. Готуйте на маленькому нагріванні 30 хвилин. Приправте куркумою, сіллю, меленим перцем і сушеним базиліком.

Крок 9. Петрушку сполосніть, просушіть і нашаткуйте. Присипте бозбаш і залиште настоюватися під кришкою хвилин 20. Насичене блюдо розкладіть по глибоких тарілках. Їжте смачно і корисно! Приємного апетиту!