Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нут, запечений в духовці зі спеціями

Нут, запечений в духовці зі спеціями – класний варіант снеків до перегляду фільму або до дружніх посиденьок за келихом пінного пива. Ароматна закуска подобається всім. Запечений нут – корисна альтернатива всілякому фастфуду, магазинним сухариків і чіпсів.

Час готування – 6 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нут – 150 гр.
  • Часник сухий – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приблизно за 5 годин до процесу залийте горошини водою, залиште при кімнатній температурі. Я роблю це з вечора, залишаю на ніч.

Крок 2. Коли нут набухне і двічі збільшиться в розмірах, сполосніть його під краном. Складіть в товстостінний посуд, налийте холодну воду і варіть приблизно годину. Читайте інструкцію на упаковці.

Крок 3. Зварений нут дістаньте шумівкою, перекладіть в миску і промийте. Розкладіть на серветці або пергаментним папері і просушіть протягом 20 хвилин.

Крок 4. Нут пересипте в глибоку миску. Насипте сушений часник, паприку, куркуму, сіль, мелений червоний і чорний перець. Кількість прянощів регулюйте самостійно в залежності від вашого бажання.

Крок 5. Налийте масло без запаху, якими звикли користуватися, добре перемішайте, щоб приправи обтягнули кожну горошинку.

Крок 6. На деко викладіть пекарську папір, фольгу або силіконовий килимок, перекладіть нут в приправах. Розподіліть горошинки в один шар. Нагрійте духовку. На важелі встановіть 180 градусів.

Крок 7. Запікайте закуску 25 хвилин. Важливо не пересушити горошинки.

Крок 8. Ароматний нут в спеціях викладіть на блюдо. Приємного апетиту, їжте із задоволенням!