Котлети з нуту
Котлети з нуту виходять дивовижними. Якщо ви не вживаєте в їжу м’ясо і рибу, хочете спробувати себе в вегетаріанство – це ваша можливість. Котлети виходять поживними і містять велику кількість рослинного білка, який добре засвоюється в організмі. Пробуйте страву з задоволенням!
Час готування – 9 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 склянки
- Сочевиця – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 6 ст. л.
- Італійські трави – ½ ч. л.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові для ситних білкових котлеток.
Крок 2. Заздалегідь замочити нут на 8 годин, а сочевицю на 3 години. Я роблю це на ніч.
Крок 3. Зубчики часнику і цибулину звільніть від верхнього шару, промийте і наріжте
Крок 4. Після закінчення часу промийте нут і сочевицю. Перекрутіть через м’ясорубку разом з цибулею і часником або пробийте в чаші подрібнювача. Насипте борошно пшеничне, італійські трави, сіль і мелений перець. Вимісити фарш до гладкості.
Крок 5. З приготованого фаршу сформуйте колобочкі, прbплюсніть руками і щедро обваляйте в панірувальних сухарях.
Крок 6. Сковорідку розжарте, дно промажте маслом без запаху, викладіть котлетки. Підрум’яньте на помірній температурі з обох боків до красивого рум’яного кольору. В розрахунку по 5 хвилин на кожну сторону.
Крок 7. Рум’яні білкові котлетки подавайте, задекорувавши улюбленої зеленушкой. Приємного апетиту, їжте ситно і корисно!