Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з нуту

Котлети з нуту виходять дивовижними. Якщо ви не вживаєте в їжу м’ясо і рибу, хочете спробувати себе в вегетаріанство – це ваша можливість. Котлети виходять поживними і містять велику кількість рослинного білка, який добре засвоюється в організмі. Пробуйте страву з задоволенням!

Час готування – 9 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Нут – 0,5 склянки
  • Сочевиця – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 6 ст. л.
  • Італійські трави – ½ ч. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для ситних білкових котлеток.

Крок 2. Заздалегідь замочити нут на 8 годин, а сочевицю на 3 години. Я роблю це на ніч.

Крок 3. Зубчики часнику і цибулину звільніть від верхнього шару, промийте і наріжте

Крок 4. Після закінчення часу промийте нут і сочевицю. Перекрутіть через м’ясорубку разом з цибулею і часником або пробийте в чаші подрібнювача. Насипте борошно пшеничне, італійські трави, сіль і мелений перець. Вимісити фарш до гладкості.

Крок 5. З приготованого фаршу сформуйте колобочкі, прbплюсніть руками і щедро обваляйте в панірувальних сухарях.

Крок 6. Сковорідку розжарте, дно промажте маслом без запаху, викладіть котлетки. Підрум’яньте на помірній температурі з обох боків до красивого рум’яного кольору. В розрахунку по 5 хвилин на кожну сторону.

Крок 7. Рум’яні білкові котлетки подавайте, задекорувавши улюбленої зеленушкой. Приємного апетиту, їжте ситно і корисно!