Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Шурпа з нутом

Шурпа з нутом – бездоганне наваристое блюдо. Яскравий суп виходить чудовим з насиченим смаком. Шурпу подають в гарячому вигляді з коржами або лавашем. Вона чудово зігріває і насичує у непогожу погоду. Запашний аромат поширюється по всьому будинку. Приготуйте і самостійно упевнитися в тому, що захоплення не буде межі.

Час готування – 14 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Нут сухе – 100 гр.
  • Баранина – 200 гр.
  • Баранячі реберця – 200 гр.
  • Курдючний жир – 50 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Базилік фіолетовий – за смаком.
  • Сумах – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч. л.
  • Зелений перець горошком – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В одному місці складіть інгредієнти для яскравого та ароматного страви. Заздалегідь замочити нут. Я роблю це з вечора і залишаю на всю ніч.

Крок 2. Казан розжарте на помірному вогні. Закиньте курдючний жир і вытопите його.

Крок 3. Баранину і реберця сполосніть і просушіть, складіть до розтопленого жиру. Обсмажте на сильному вогні, щоб запечатати м’ясний сік. Так баранина збереже свою ніжність.

Крок 4. Цибуля звільніть від лушпиння, сполосніть і нашаткуйте пір’ям, складіть до баранині. Приправте сіллю. Додайте спеції – сумах, коріандр, зіру, горошини чорного і зеленого перцю. Закрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.

Крок 5. З морквини зніміть шкірку, настругайте кружечками по діагоналі. Закиньте до м’яса, готуйте 10 хвилин.

Крок 6. Помідори сполосніть, залийте окропом і позбавтеся від шкірки. Томати подрібніть блендером і відправте в казан.

Крок 7. Головку часнику звільніть від верхньої лушпиння, але повністю не очищайте. Покладіть в казан разом з замоченим і промитим нутом. Залийте гарячою водою так, щоб вода покривала вміст. Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і томіть страву 1,5 години.

Крок 8. З картоплі зніміть шкірку, наріжте часточками. Болгарський перець сполосніть, виріжте нутрощі і наріжте часточками. Гострий перець сполосніть. Кількість гіркого перцю регулюйте самостійно. Закиньте в казан, готуйте 15 хвилин під кришкою. Вимкніть плиту.

Крок 9. Кріп, кінзу і фіолетовий базилік сполосніть, просушіть і нашаткуйте. Присипте шурпу і залиште настоюватися під кришкою хвилин 20.

Крок 10. Наваристу шурпу розкладіть по глибоким піали.

Крок 11. Подавайте з гарячими коржами. Пригощайте сім’ю. Приємного апетиту, їжте із задоволенням!