Фалафель з нуту в домашніх умовах
Фалафель з нуту в домашніх умовах – дуже смачна закуска, яку дуже люблять вегетаріанці. Нутовые кульки запікають у духовці або обсмажують у фритюрі. Подають фалафель з соусами або без них, за вашим бажанням. Закуска містить велику кількість білка, сподобається тим, хто дотримується посту.
Час готування – 12 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Нут – 250 гр.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Лимони – 0,5 шт.
- Цибуля зелена – 5 стебел.
- Паприка солодка – 0,5 ч. л.
- Кмин – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкова – 100 мл
- Масло рослинне – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для живильної дієтичної закуски. Щонайменше за 8 годин до процедури готування залийте нут водою. Я роблю це з вечора і залишаю на всю ніч.
Крок 2. Промийте нут під краном. Перекрутіть через м’ясорубку, пробийте в чаші подрібнювача або заглибним блендером. Додайте очищені зубчики часнику, насипте кунжут, кмин, паприку, сіль і мелений перець. Налийте лимонний сік, видавлений з половини цитруса і оливкове масло.
Крок 3. Маса повинна бути гладкою і однорідною. Зелена цибуля сполосніть, просушіть і наріжте. Складіть в пюреобразную масу, перемішайте.
Крок 4. З приготованого фаршу сформуйте колобочкі, прbплюсніть руками.
Крок 5. У глибоку товстостінну посуд налийте пів-літра олії без запаху, нагрійте до кипіння.
Крок 6. Шумівкою акуратно перекладіть грудочки в киплячу олію і зарумяньте до рум’яного кольору з усіх сторін.
Крок 7. Зарумяненные нутовые грудочки дістаньте шумівкою і перекладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками у кілька шарів. Надлишки масла вберуться.
Крок 8. Рум’яний фалафель перекладіть на блюдо і пригощайте рідних. Приємного апетиту, їжте ситно і корисно!