Суп з нуту з м’ясом
Суп з нуту з м’ясом приємно здивує вас своїм смаком і ароматом. Страва готується легко, але ускладнюється тим, що нут потрібно підготувати заздалегідь. Якщо ви збираєтеся приготувати суп, замочити нут на ніч. Іноді використовують консервований нут, якщо хочуть заощадити час. Але все ж я віддаю перевагу використовувати сухий. Пробуйте різні варіанти і вибирайте улюблений.
Час готування – 7 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 склянки
- Яловичина на кістці – 500 гр.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – за смаком.
- М’ята суха – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності в одному місці складіть потрібні продукти.
Крок 2. Заздалегідь замочити нут мінімум на 5 годин. Я заливаю водою і залишаю на ніч. Яловичину на кістці обполосніть, складіть у товстостінну посуд. Залийте водою і поставте варитися на плиту. Не забувайте знімати піну.
Крок 3. Готуйте бульйон не менше години.
Крок 4. Цибулю і часник звільніть від лушпиння, промийте. Цибулину наріжте пір’ям, зубчики часнику роздушіть плоскою стороною. Морква почистіть овочечисткою, наріжте великими кружечками. Складіть до м’яса, додайте лаврушки і готуйте 20 хвилин.
Крок 5. Підсолити, приправити меленим перцем і сухою м’ятою. Тушкуйте 15 хвилин.
Крок 6. Далі закиньте замочений нут. Готуйте на маленькому нагріванні 30-35 хвилин.
Крок 7. Через 30-35 перевірити готовність м’яса і нуту. Улюблену зелень сполосніть, просушіть і нашаткуйте. Присипте суп і залиште настоюватися під кришкою хвилин 20.
Крок 8. Наваристий суп розкладіть по глибоким піали.
Крок 9. Пригощайте близьких. Приємного апетиту, їжте з апетитом!