Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Плов з нутом

Плов з нутом виходить незвичайно розсипчастим, яскравим і ароматним. У мене ніколи не виходив плов таким апетитним, хоча знаю чимало рецептів. Тут же все ідеально. Інгредієнти прекрасно доповнюють один одного. Немає нічого зайвого. Із задоволенням ділюся рецептом і настійно рекомендую приготувати.

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Нут – 1 склянка
  • Баранина – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Рис – 800 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь замочити нут мінімум на 2 години, а краще на ніч. Кілограм свіжої баранини гарненько промийте, просушіть паперовими рушниками. Шматок м’яса очистіть від плівок, розділіть на досить великі шматочки.

Крок 2. Головки цибулі звільніть від лушпиння і нарізати не дуже тонкими кільцями. Морква почистіть овочечисткою, настругайте соломкою.

Крок 3. У казан налити олію без запаху, якими звикли користуватися. Всипте В киплячу олію кільця цибулі і зарумяньте до рум’яного кольору.

Крок 4. Коли цибуля набуде золотий колір, додайте баранину і обсмажте з усіх боків, щоб м’ясний сік запечатати всередині шматочків.

Крок 5. Слідом додайте моркву. Обсмажте до м’якості.

Крок 6. Замочений нут гарненько промийте і додайте в казан.

Крок 7. З головки часнику зніміть верхню лушпиння, але повністю не очищайте. Покладіть в казан разом з перцем чилі. Залийте гарячою водою, в яку попередньо розчиніть сіль. Вода повинна покривати вміст.

Крок 8. Зачекайте, поки закипить. Тушкуйте 15 хвилин.

Крок 9. 800 грамів рису гарненько промити до прозорої води, витягніть часник і перець. Рис всипте в казан і розподіліть.

Крок 10. Коли вода трохи випарується, в рисі втопіть чесночину і перець, приправте зірою. Закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні хвилин 30.

Крок 11. Коли пройде 30 хвилин, вимкніть нагрів, акуратно перемішайте плов. І залиште настоятися ще на 30 хвилин.

Крок 12. Яскравий апетитний плов перекладіть гіркою на красиве блюдо для подачі. Пригощайте сім’ю. Приємного апетиту, їжте із задоволенням!