Плов з нутом
Плов з нутом виходить незвичайно розсипчастим, яскравим і ароматним. У мене ніколи не виходив плов таким апетитним, хоча знаю чимало рецептів. Тут же все ідеально. Інгредієнти прекрасно доповнюють один одного. Немає нічого зайвого. Із задоволенням ділюся рецептом і настійно рекомендую приготувати.
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Нут – 1 склянка
- Баранина – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Рис – 800 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зіра – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь замочити нут мінімум на 2 години, а краще на ніч. Кілограм свіжої баранини гарненько промийте, просушіть паперовими рушниками. Шматок м’яса очистіть від плівок, розділіть на досить великі шматочки.
Крок 2. Головки цибулі звільніть від лушпиння і нарізати не дуже тонкими кільцями. Морква почистіть овочечисткою, настругайте соломкою.
Крок 3. У казан налити олію без запаху, якими звикли користуватися. Всипте В киплячу олію кільця цибулі і зарумяньте до рум’яного кольору.
Крок 4. Коли цибуля набуде золотий колір, додайте баранину і обсмажте з усіх боків, щоб м’ясний сік запечатати всередині шматочків.
Крок 5. Слідом додайте моркву. Обсмажте до м’якості.
Крок 6. Замочений нут гарненько промийте і додайте в казан.
Крок 7. З головки часнику зніміть верхню лушпиння, але повністю не очищайте. Покладіть в казан разом з перцем чилі. Залийте гарячою водою, в яку попередньо розчиніть сіль. Вода повинна покривати вміст.
Крок 8. Зачекайте, поки закипить. Тушкуйте 15 хвилин.
Крок 9. 800 грамів рису гарненько промити до прозорої води, витягніть часник і перець. Рис всипте в казан і розподіліть.
Крок 10. Коли вода трохи випарується, в рисі втопіть чесночину і перець, приправте зірою. Закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні хвилин 30.
Крок 11. Коли пройде 30 хвилин, вимкніть нагрів, акуратно перемішайте плов. І залиште настоятися ще на 30 хвилин.
Крок 12. Яскравий апетитний плов перекладіть гіркою на красиве блюдо для подачі. Пригощайте сім’ю. Приємного апетиту, їжте із задоволенням!