Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з нутом

Салат з нутом – легкий і одночасно ситне блюдо, яке готується за лічені хвилини, якщо заздалегідь підготувати нут. Таку закуску можна вживати на вечерю – багато білка і зелені. Салат люблять вегетаріанці і ті, хто з якоїсь причини не їсть м’ясо.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нут – 0,5 склянки
  • Кабачки – 3 шт.
  • Салатний мікс – 50 гр.
  • Цибуля солодкий – 1 шт.
  • Оливки без кісточок – 15 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для заправки:

  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь замочити нут мінімум на 5 годин. Я роблю це з вечора. Після закінчення часу промийте його. Залийте холодною водою і варіть приблизно годину. Читайте інструкцію на упаковці. Якщо хочете заощадити час, візьміть консервований нут.

Крок 2. Кабачки невеликого розміру промийте і просушіть серветками. Наріжте кубиками і запечіть в духовці або використовуйте сирими. З сирими овочами теж виходить досить апетитно.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями. В миску, де будете збирати салат, закиньте зварений нут, оливки і нарізану цибулину. Краще брати солодку.

Крок 4. У салатник складіть запечені або сирі кабачки.

Крок 5. Кріп, кінзу, петрушку, салатний мікс або будь-яку іншу улюблену зелень сполосніть, обсушіть, порвіть руками і складіть до іншим складовим. Перемішайте руками, щоб не пошкодити інгредієнти і не перетворити в кашу.

Крок 6. Приготуйте заправку. В піалі з’єднайте сіль, мелений перець, оливкову олію, бальзамічний оцет. Розмішайте, щоб вийшла однорідна субстанція. Розкладіть Салат по порціях, і полийте заправкою перед подачею. Їжте смачно і корисно. Приємного апетиту!