Салат з нутом
Салат з нутом – легкий і одночасно ситне блюдо, яке готується за лічені хвилини, якщо заздалегідь підготувати нут. Таку закуску можна вживати на вечерю – багато білка і зелені. Салат люблять вегетаріанці і ті, хто з якоїсь причини не їсть м’ясо.
Час готування – 6 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 склянки
- Кабачки – 3 шт.
- Салатний мікс – 50 гр.
- Цибуля солодкий – 1 шт.
- Оливки без кісточок – 15 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Кінза – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для заправки:
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь замочити нут мінімум на 5 годин. Я роблю це з вечора. Після закінчення часу промийте його. Залийте холодною водою і варіть приблизно годину. Читайте інструкцію на упаковці. Якщо хочете заощадити час, візьміть консервований нут.
Крок 2. Кабачки невеликого розміру промийте і просушіть серветками. Наріжте кубиками і запечіть в духовці або використовуйте сирими. З сирими овочами теж виходить досить апетитно.
Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями. В миску, де будете збирати салат, закиньте зварений нут, оливки і нарізану цибулину. Краще брати солодку.
Крок 4. У салатник складіть запечені або сирі кабачки.
Крок 5. Кріп, кінзу, петрушку, салатний мікс або будь-яку іншу улюблену зелень сполосніть, обсушіть, порвіть руками і складіть до іншим складовим. Перемішайте руками, щоб не пошкодити інгредієнти і не перетворити в кашу.
Крок 6. Приготуйте заправку. В піалі з’єднайте сіль, мелений перець, оливкову олію, бальзамічний оцет. Розмішайте, щоб вийшла однорідна субстанція. Розкладіть Салат по порціях, і полийте заправкою перед подачею. Їжте смачно і корисно. Приємного апетиту!