Страви з нуту – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Хумус з нуту в домашніх умовах

Хумус з нуту в домашніх умовах виходить божественним! Яскрава закуска вважається дієтичною і містить велику кількість білка. Чудово поєднується з хлібобулочними виробами і сирими овочами. Класний спосіб корисно перекусити. Ароматна і апетитна закуска підійде в якості намазки на бутерброди для дружніх посиденьок.

Час готування – 8 год 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Нут – 250 гр.
  • Кунжут – 5 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кмин – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом складіть інгредієнти для ароматною закуски.

Крок 2. 250 грамів нуту замочіть мінімум на 5 годин. Я роблю це з вечора.

Крок 3. Після закінчення часу промийте його. Налийте холодної води і готуйте не менше 2-х годин.

Крок 4. Через 2 години процідіть зварений нут через сито.

Крок 5. Рідина не виливайте.

Крок 6. Проціджений нут промийте під краном.

Крок 7. Суху сковорідку розжарте, і насипте 5 столових ложок кунжуту. Перемішуючи лопаткою, обсмажте.

Крок 8. У чашу блендера пересипте обсмажений кунжут, налийте оливкова олія і закиньте попередньо очищені зубчики часнику.

Крок 9. Перебити до однорідної субстанції.

Крок 10. У глибоку миску відправте промитий нут, приготовану власноруч кунжутную пасту, налийте нутового відвару.

Крок 11. Заглибним блендером подрібніть до стану гладкої маси.

Крок 12. Налийте лимонний сік, всипте паприку і кмин. Спробуйте на сіль.

Крок 13. Продовжуйте збивати.

Крок 14. Перекладіть хумус в посуд для подачі і присипте паприкою. Подавайте зі свіжим хлібом. Їжте і насолоджуйтеся!