Хумус з нуту в домашніх умовах
Хумус з нуту в домашніх умовах виходить божественним! Яскрава закуска вважається дієтичною і містить велику кількість білка. Чудово поєднується з хлібобулочними виробами і сирими овочами. Класний спосіб корисно перекусити. Ароматна і апетитна закуска підійде в якості намазки на бутерброди для дружніх посиденьок.
Час готування – 8 год 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Нут – 250 гр.
- Кунжут – 5 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кмин – 0,5 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом складіть інгредієнти для ароматною закуски.
Крок 2. 250 грамів нуту замочіть мінімум на 5 годин. Я роблю це з вечора.
Крок 3. Після закінчення часу промийте його. Налийте холодної води і готуйте не менше 2-х годин.
Крок 4. Через 2 години процідіть зварений нут через сито.
Крок 5. Рідина не виливайте.
Крок 6. Проціджений нут промийте під краном.
Крок 7. Суху сковорідку розжарте, і насипте 5 столових ложок кунжуту. Перемішуючи лопаткою, обсмажте.
Крок 8. У чашу блендера пересипте обсмажений кунжут, налийте оливкова олія і закиньте попередньо очищені зубчики часнику.
Крок 9. Перебити до однорідної субстанції.
Крок 10. У глибоку миску відправте промитий нут, приготовану власноруч кунжутную пасту, налийте нутового відвару.
Крок 11. Заглибним блендером подрібніть до стану гладкої маси.
Крок 12. Налийте лимонний сік, всипте паприку і кмин. Спробуйте на сіль.
Крок 13. Продовжуйте збивати.
Крок 14. Перекладіть хумус в посуд для подачі і присипте паприкою. Подавайте зі свіжим хлібом. Їжте і насолоджуйтеся!