Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею – це дуже ситна і смачна кулінарна ідея для всієї родини. Таке частування нескладно приготувати своїми руками. Його можна подавати до обіду, в якості перекусу і навіть до святкового столу. Беріть на замітку нашу готову кулінарну збірку з восьми рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Заливний пиріг на кефірі з картоплею

Заливний пиріг на кефірі з картоплею – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 12 ч. л. (з гіркою)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Кунжут за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.
  2. Додаємо до яєць сіль і соду, збовтуємо виделкою або вінчиком до однорідної суміші.
  3. Вливаємо кефір кімнатної температури.
  4. Перемішуємо вміст до однорідності.
  5. Просіваємо борошно сюди.
  6. Вимішуємо рідкувате тісто до зникнення всіх грудочок.
  7. Очищаємо і промиваємо картопля, після нарізаємо його невеликими кубиками. Солимо за смаком і перемішуємо.
  8. Окремо обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю і відправляємо його до картоплі. Посипаємо спеціями за смаком і перемішуємо інгредієнти для начинки.
  9. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо лист пергаменту.
  10. Вливаємо в форму трохи більше половини рідкого тесту.
  11. Рівномірно розподіляємо начинку.
  12. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Посипаємо заготівлю кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин.
  13. Заливний пиріг на кефірі з картоплею готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці

Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Поживна рум’яна випічка різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати її своїми руками нескладно. Скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і викладаємо його в сковороду з рослинним маслом разом з м’ясним фаршем.

Крок 3. Обсмажуємо продукти до рум’янцю, періодично помішуючи. Солимо і перчимо за смаком, після остуджуємо.

Крок 4. Картоплю промиваємо і відварюємо в мундирі близько 10-15 хвилин після кипіння.

Крок 5. Остуджуємо картоплю і очищаємо від шкірки.

Крок 6. Далі овоч нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 7. Обмазуємо форму для випікання рослинним маслом. Викладаємо сюди шар з кружечків картоплі.

Крок 8. Викладаємо шар з обсмаженого фаршу з цибулею.

Крок 9. Для заливного тесту збиваємо яйця зі сметаною, содою, сіллю, куркумою і борошном. Заливаємо заготівлею начинку.

Крок 10. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 11. Заливний пиріг з картоплею і фаршем в духовці готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Заливний пиріг з картоплею і куркою

Заливний пиріг з картоплею і куркою – це поживне і смачне частування для вашого домашнього столу. Такий пиріг також порадує вас швидким та простим кулінарним процесом. Подавайте його до сімейного обіду або приходу гостей. Беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 7 ст. л.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Вода – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 мл

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо однорідне тісто рідкувате з води, сметани, борошна, яєць, солі і розпушувача. Добре вимішуємо його до зникнення грудочок.

Крок 2. Очищаємо картоплю, промиваємо її і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 3. Дрібно розбираємо заздалегідь промите і обсушенное куряче філе.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо картоплю і курку. Солимо за смаком і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.

Крок 5. Половину тіста вливаємо у форму для випікання. Викладаємо начинку і заливаємо її другою частиною тіста.

Крок 6. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 7. Заливний пиріг з картоплею і куркою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Пиріг на майонезі з картоплею

Пиріг на майонезі з картоплею порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде неймовірно апетитною, ситним і яскравим смаком. Подавайте його до обіду або в якості перекусу. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для начинки:

  • Картопля – 560 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо на одну хвилину в киплячу воду. Після викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути.

Крок 3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Після сюди кладемо картоплю. Солимо, перчимо до смаку і смажимо до м’якості картоплі.

Крок 4. Для тіста змішуємо майонез, яйця, кефір, сіль, цукор, соду і борошно. Вимішуємо до однорідності і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 5. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди половину тіста, викладаємо начинку і заливаємо її рештою тестом.

Крок 6. Випікаємо частування при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Крок 7. Пиріг на майонезі з картоплею готовий. Діліть на порційні шматочки і швидше пробуйте!

Заливний рибний пиріг з консервами

Заливний пиріг з консервами виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Поживна випічка нікого не залишить байдужим. Частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для начинки:

  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Риба консервована – 1 банку.

Процес приготування:

Крок 1. З рибної консерви зливаємо рідину. Рибу викладаємо на тарілку.

Крок 2. Далі продукт добре розминаємо виделкою.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. Очищений картопля, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, сметану, майонез, борошно, сіль і соду. Вимішуємо до однорідної жидковатого тесту.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди половину тіста і посипаємо його тертим картоплею.

Крок 7. Викладаємо рибу і цибулю. Їх попередньо перемішуємо між собою.

Крок 8. Заливаємо начинку тістом, що залишилося.

Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 10. Заливний пиріг з консервами готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!

Пиріг на сметані з картоплею в духовці

Пиріг на сметані з картоплею в духовці – це апетитне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Картопля – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за смаком. Картоплю попередньо очищаємо від шкірки і промиваємо.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, сіль, чорний мелений перець і курячі яйця. Перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 4. Збиваємо рідке тісто до повної однорідності й зникнення грудочок.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими кружечками.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо маслом. Вливаємо сюди половину тіста. Викладаємо шар з кружечків картоплі.

Крок 7. Заливаємо все це другою частиною тіста. Посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Крок 8. Пиріг на сметані з картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу!

Заливний пиріг з грибами і картоплею

Заливний пиріг з грибами і картоплею виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Ароматна випічка з начинкою нікого не залишить байдужим. До того ж, її неважко приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кунжут – за смаком.

Для начинки:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Гриби можна використовувати свіжі, заморожені або відварені. Картоплю попередньо відварюємо.

Крок 2. Обсмажуємо подрібнений кубиками цибулю на рослинній олії, після додаємо до нього нарізані пластинками гриби. Солимо, посипаємо спеціями і готуємо всі разом близько 5-10 хвилин. Після додаємо кубики відвареної картоплі і зелень.

Крок 3. Для тіста змішуємо кефір, курячі яйця, сіль, соду і рослинне масло.

Крок 4. Вимішуємо продукт до однорідності і просіваємо борошно сюди. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 5. Половину тіста вливаємо у форму для випікання. На тісто викладаємо начинку. Заливаємо рештою тестом. Посипаємо поверхню заготовки кунжутом.

Крок 6. Прибираємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Крок 7. Заливний пиріг з грибами і картоплею готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Заливний пиріг з картоплею і м’ясом

Заливний пиріг з картоплею і м’ясом – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування пирога з соковитою м’ясною начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно -2,5 ст.
  • Кефір – 450 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. М’ясо попередньо прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо три хвилини в киплячій воді. Подрібнюємо цибулю, зелень і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Цибулю і моркву обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Половину цибулі з морквою з’єднуємо з картоплею. Другу половину продовжуємо обсмажувати з м’ясним фаршем.

Крок 5. Для тіста з’єднуємо борошно, кефір, сіль, яйця, соду і рослинне масло. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Третину тесту виливаємо у форму для випікання. Викладаємо сюди картоплю з цибулею, морквою і зеленню. Заливаємо ще третину тіста і розкладаємо м’ясну начинку. Заливаємо рештою тестом. По верху розкладаємо картоплю для прикраси. Випікаємо блюдо близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Заливний пиріг з картоплею і м’ясом готовий. Можна пригощатися!