Пряний збитень з корицею
Пряний збитень з корицею – це найпопулярніший гарячий напій, до появи листового чаю, який за своїм смаком звичайно поступається. Однак не полінуйтеся і обов’язково спробуйте приготувати пряний і дуже смачний теплий збитень. Повірте, ваші домочадці будуть просити добавки!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Мед – 200 мл
- Вода – 1200 мл
- М’ята сушена – 2 ч. л.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Імбир – 10 гр.
- Бутони гвоздики – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові.
Крок 2. У сотейнику кип’ятимо воду і прибираємо з конфорки, вводимо мед і ретельно перемішуємо.
Крок 3. Солодку воду повертаємо на плиту і присмачую очищеним імбиром, м’ятою, корицею і гвоздикою – варимо на мінімальному нагріві близько 15 хвилин з моменту закипання.
Крок 4. Насичений напій пропускаємо через дрібне сито або марлю і сервіруємо.
Крок 5. Дегустуємо і отримуємо задоволення!