Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пряний збитень з корицею

Пряний збитень з корицею – це найпопулярніший гарячий напій, до появи листового чаю, який за своїм смаком звичайно поступається. Однак не полінуйтеся і обов’язково спробуйте приготувати пряний і дуже смачний теплий збитень. Повірте, ваші домочадці будуть просити добавки!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Мед – 200 мл
  • Вода – 1200 мл
  • М’ята сушена – 2 ч. л.
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Імбир – 10 гр.
  • Бутони гвоздики – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові.

Крок 2. У сотейнику кип’ятимо воду і прибираємо з конфорки, вводимо мед і ретельно перемішуємо.

Крок 3. Солодку воду повертаємо на плиту і присмачую очищеним імбиром, м’ятою, корицею і гвоздикою – варимо на мінімальному нагріві близько 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 4. Насичений напій пропускаємо через дрібне сито або марлю і сервіруємо.

Крок 5. Дегустуємо і отримуємо задоволення!