Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бананові оладки — це дуже смачна і незвичайна домашня випічка. Коли на кухні залежалися банани, саме час пекти оладки. Зріла м’яка бананова м’якоть відмінно «вписується» в тісто, даючи йому щільність, солодкість і приємний аромат. Колір бананового тесту буде специфічним, темнуваті. Якщо ще не пробували утилізувати банани в оладки – дивіться рецепти і вибирайте.

Пишні бананові оладки на молоці

Ідеальний сніданок для тих, хто любить побалувати себе і свою сім’ю домашньою випічкою. Тісто готуємо на молоці, банани подрібнюємо до стану пюре. Щоб підкреслити банановий смак, додамо трохи шоколаду – рекомендуємо брати термостабільні краплі. Щоб оладки вийшли пишними, всі продукти бажано використовувати кімнатної температури.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 55 гр.
  • Молоко коров’яче 250 гр. 3.2%
  • Банан 150 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Краплі шоколадні термостабільні 30 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль ⅕ ч. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Банани очищаємо від шкірки і подрібнюємо до стану пюре.
  2. У мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. Окремо збиваємо яйця з цукром до піни, потім вливаємо молоко і ванільний екстракт. Поступово змішуємо суху суміш і рідку яєчно-молочну, вводимо бананове пюре, замішуємо однорідне тісто. В останню чергу додаємо шоколадні краплі.
  3. На сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді круглих оладок.
  4. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін.
  5. Готові оладки складемо стопкою на тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими доповненнями – свіжими ягодами, шматочками фруктів, медом, сметаною, варенням, згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Як спекти бананові оладки на кефірі?

Звичайне просте тісто на кефірі для оладок заграє новим смаком, якщо в нього додати банан. Додаємо фрукт у вигляді дрібних шматочків, щоб не перевантажувати тісто і дати йому можливість максимально зрости при смаженні.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Кефір – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Вершки збиті – 100 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кефір наливаємо в миску і нагріваємо до теплого стану. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо.

2. Всипаємо борошно, перемішуємо.

3. Повинно вийти досить однорідне рідке тісто. Залишаємо його при кімнатній температурі на півгодини.

4. Банани очистити від шкірки, ріжемо кружальцями. Злегка мнемо їх виделкою, щоб м’якоть измельчилась, але при цьому не стала пюре – повинні залишитися шматочки. Змішуємо банан з тестом.

5. На сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху до гарячого стану. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін.

6. Готові гарячі оладки складаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу. Додатково подаємо збиті вершки і полуницю – так оладки стануть ще смачніше.

Приємного апетиту!

ПП бананові оладки на рисовому борошні

Готуємо оладки на рисовому борошні. Тісто на ній відрізняється – воно більш рідке, але після смаження добре ущільнюється. Таке борошно не містить глютен, а це значить, що оладки підійдуть для безглютенової дієти. Рисову муку зараз можна знайти в бакалійному відділі практично будь-якого супермаркету.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно рисова – 110 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – 12 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З бананів знімаємо шкірку, м’якоть ріжемо шматочками, покласти в миску. Додаємо до бананів яйця і сіль. Цукор не додаємо – банани і так солодкі.

2. Пробиваємо яйця з бананами заглибним блендером до стану рідкої однорідної маси. Всипаємо борошно.

3. Пробиваємо блендером ще раз. Має вийти однорідне і досить рідке тісто.

4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії без запаху до гарячого стану. Ложкою виливаємо тісто на гарячу сковорідку у вигляді оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки по парі хвилин з обох сторін.

5. Готові бананові оладки складаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому або теплому вигляді до столу. Додатково подаємо мед, шматочки фруктів, йогурт, сметану – що більше подобається.

Приємного апетиту!

Пісні бананові оладки без яєць

Приготувати оладки без яєць? Цілком реально. Бананова основа добре пов’язує інгредієнти і дає потрібну в’язку консистенцію. Не останню роль у цьому відіграють також рисове борошно і крохмаль. Такий спосіб виручить, якщо потрібна пісна випічка, якщо ви уникаєте яєць в раціоні або якщо вдома просто закінчилися яйця.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно рисова – 150 гр.
  • Крохмаль картопляний – 30 гр.
  • Банани очищені – 250 гр.
  • Сіль – 13 ч. л.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. У мисці змішуємо сухі інгредієнти: рисове борошно, картопляний крохмаль, сіль і розпушувач.

2. З бананів видаляємо шкірку, м’якоть тиснемо виделкою або пробиваємо блендером до стану пюре. Отриману бананову масу викладаємо до сухої суміші, вливаємо олію без запаху. Перемішуємо – виходить досить густа маса, схожа на пасту.

3. В цю пасту поступово вливаємо воду, вимішуючи одночасно тісто і спостерігаючи за консистенцією. Підсумкове тісто має вийти густіше, ніж на млинці, але при цьому не таке густе, як для оладок.

4. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом – зручно це робити силіконової пензликом. Ложкою викладаємо тісто на гарячу сковорідку у вигляді невеликих оладок, додатково ложкою можна розподілити тісто більш тонким шаром. Товсті оладки краще не робити, так як вони не встигають просмажиться і всередині можуть вийти сирими. Смажимо оладки до рум’яної скоринки з обох сторін.

5. Готові оладки поміщаємо на сервірувальну тарілку. Подавати їх краще гарячими або теплими.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бананового оладок без борошна

Дуже цікавий спосіб приготування оладок. Цікавий він тим, що для приготування потрібні тільки два інгредієнти: банани і яйця. Борошно не потрібна, цукор теж. Оладки виходять і так солодкі за рахунок бананової м’якоті. По товщині це швидше панкейкі – пористі, але не тонкі. Такий рецепт особливо варто спробувати тим, хто дотримується правильного харчування.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Банан – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. На одне яйце потрібно використовувати один банан середнього розміру – приблизно 120 грам ваги. Якщо банан дуже великий, беріть тоді два яйця. Очищаємо банан.

2. М’якоть нарізаємо кружечками.

3. Розминаємо бананові шматочки виделкою або пюрируем блендером – робіть, як вам зручніше.

4. У бананове пюре розбиваємо яйце, ретельно перемішуємо до повної однорідності. Тісто готове.

5. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Ложкою наливаємо тісто на сковорідку у вигляді невеликих округлих оладок, залишаючи достатньо місця між ними для зручності.

6. Коли скоринка знизу сформується, і поверхня «схопиться», перевертаємо оладки на іншу сторону. Обережно: тісто ніжне і легко рветься.

7. Готові оладки укладаємо на сервірувальну тарілку. З одного банана і яйця виходять приблизно десять-одинадцять оладок.

8. Подаємо їх гарячими або теплими з будь-якими додатками за смаком.

Приємного апетиту!

Дуже смачні оладки з бананів з вівсянкою

Банани і вівсянка – відмінне поєднання. І мова йде не тільки про каші, але і про ніжних оладушках. Їх можна і на сковорідці обсмажити, і в духовці приготувати – як більше подобається. Причому, приготовлені в духовці, такі оладки цілком можна вважати дієтичними.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Банан – 1-2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці вівсяні – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок (за бажанням) – 2-4 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Тісто зручно замішувати в чаші блендера. Там і вівсяні пластівці з бананами измельчатся, і всі інгредієнти між собою змішаються. Висипаємо пластівці в чашу.

2. На пластівці розбиваємо яйця і викладаємо банани, попередньо очищені від шкірки і поламані на частини для зручності. Якщо ви любите оладки якнайсолодше, додавайте додатково цукор.

3. Включаємо блендер і подрібнюємо-змішуємо. Має вийти однорідне, досить рідке тісто з вкрапленнями вівсяних частинок.

4. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Ложкою наливаємо бананово-вівсяне тісто на сковорідку у вигляді невеликих круглих оладок. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Перевертаємо обережно, тісто дуже ніжне.

5. А можна поступити і по-іншому: викладаємо тісто у формочки і відправляємо в духовку, розігріту до 120 градусів на п’ятнадцять-двадцять хвилин орієнтовно, поки оладки не схопляться і не почнуть злегка рум’янитися.

6. При такому способі взагалі не потрібно масло.

7. Готові оладки укладаємо на сервірувальну тарілку. Якщо запікали в духовці, перш ніж вийняти з формочок дайте тісту охолонути, щоб не порвалося.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бананово-яблучних оладок

Якщо бананове тісто здається вам занадто солодким, пропонуємо розбавити його яблуками. Відмінно підходять кислі і солодко-кислі сорти. Шкірку краще зрізати і використовувати тільки м’якоть. Крім кислинки, яблука додадуть тесту вологість і соковитість. Смажимо їх на середньо-низькому вогні, щоб тісто встигло просмажиться, а не підгоріла скоринка.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1шт.
  • Яблука – 12 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода – 12 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Масло рослинне тісто – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З бананів знімаємо шкірку, ріжемо м’якоть на частини і поміщаємо в блендер.

2. Подрібнюємо банан до стану пюре. Якщо блендера немає, можна і просто гарненько розім’яти виделкою.

3. У бананове пюре розбиваємо яйце.

4. Вводимо цукровий пісок.

5. Додаємо борошно і добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.

6. Яблуко очищаємо від шкірки і насінної коробочки. Яблучну м’якоть тремо на дрібній тертці і додаємо в тісто, перемішуємо.

7. Окремо гасимо соду оцтом і отриману кашку додаємо в тісто, перемішуємо.

8. В останню чергу вливаємо олію без запаху, перемішуємо.

9. Консистенція тіста виходить густий – з ложки маса повинна падати, а не стікати.

10. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, щоб тісто встиг приготуватися.

11. Готові оладки складемо стопкою на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Можна попередньо оладки обсушити на паперовій серветці від зайвого масла, при бажанні. При подачі можна злегка присипати оладки цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Пишні та повітряні бананові оладки з розпушувачем на молоці

Оладки на молоці з бананом – виходять повітряними, ноздреватыми, пишними, незважаючи на важку бананову м’якоть. Для цього на етапі замішування тіста додаємо розпушувач, а обжарку робимо досить швидко. Тісто легко підгорає з-за солодкої бананової м’якоті, тому за процесом смаження стежимо і вчасно перевертаємо.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко-1 склянка
  • Банани – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. для тесту.

Процес приготування:

1. У мисці змішуємо молоко, яйце і сіль. Збовтуємо всі разом до однорідності.

2. Банани очистити від шкірки. М’якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера або вручну тиснемо виделкою. Як варіант, можна банани і на тертці потерти.

3. У миску з молочно-яєчною сумішшю викладаємо бананове пюре, перемішуємо. Потім всипаємо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо до однорідності. Тісто по консистенції схоже на сметану.

4. У готове тісто вливаємо олію без запаху, перемішуємо.

5. Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду у формі круглих оладок. Смажимо вироби до рум’яної скоринки з двох сторін. Готові оладки знімаємо зі сковороди на тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими доповненнями.

Приємного апетиту!

Ніжні і смачні оладки з бананів з сиром

Дуже ніжні, тануть у роті оладки з сиру і бананів. Для тих, кому набридли сирники – відмінна альтернатива. Сир рекомендуємо брати м’який пастоподібний, щоб у готових оладки не відчувалися сирні крупинки. Хоча, це справа смаку: якщо вам подобається текстура з білими вкрапленнями сиру, то беріть розсипчастий.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сир – 300 гр.
  • Банани – 3 шт. великого розміру.
  • Лимон – 12 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода – щіпка.
  • Масло топлене – для смаження.
  • Пудра цукрова – для подачі.
  • Цедра лимонна – щіпка.

Процес приготування:

1. У миску кладемо сир і молоко. Ретельно перемішуємо. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо до сирно-молочної суміші, ретельно перемішуємо вінчиком.

2. Окремо просіваємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. Поступово вводимо суху суміш в рідку — жовтково-сирну. Можна змішувати вручну, можна підключити міксер. У будь-якому випадку потрібно домогтися однорідності і гладкості.

3. З бананів знімаємо шкірку. Тиснемо їх виделкою в неоднорідне пюре. Вичавлюємо сік з лимона, поливаємо їм бананове пюре, перемішуємо. Додаємо лимонну цедру, перемішуємо. Тепер змішуємо бананову масу і сирне тісто.

4. Окремо збиваємо міксером білки до стану пишної щільної піни. Білкову піну частинами вводимо в сирно-бананове тісто. Акуратно перемішуємо рухами знизу вгору.

5. На сковороді розігріваємо топлене масло. Ложкою викладаємо тісто у вигляді круглих оладок. Закриваємо сковороду кришкою і смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, протягом півтора хвилин.

6. Знімаємо кришку, оладки перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще півтори хвилини вже без кришки.

7. Готові оладки складемо стопкою на тарілку, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати шоколадно-бананові оладки на сковороді?

Такі оладки сподобаються тим, хто любить шоколадну випічку. У тісто крім банана додаємо какао. Не рекомендуємо брати солодкий швидкорозчинний какао, краще використовувати натуральний какао-порошок без добавок. При подачі посипте їх цукровою пудрою через ситечко – біла димка ідеально відтіняє шоколадний колір. Оладки тануть у роті і зникають з тарілки дуже швидко.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1-2 ст. л
  • Банани – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Порошок какао – 1-2 ст. л
  • Ванілін – щіпка.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Банани звільняємо від шкірки і нарізаємо шматочками, кладемо в миску.

2. Поверх бананів висипаємо порошок какао.

3. Додаємо цукровий пісок.

4. Всипаємо манну крупу, крохмаль і ванілін.

5. З допомогою виделки перемішуємо всі інгредієнти, одночасно розчавлюючи шматочки бананів. Бананова м’якоть не буде однорідною – залишаться дрібні шматочки. Вони будуть відчуватися в готових оладки.

6. Розігріваємо сковорідку до гарячого стану. Злегка змащуємо її рослинним маслом без запаху. Ложкою акуратно викладаємо тісто у формі круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Перевертаємо оладки лопаткою обережно, так як в гарячому стані тісто дуже ніжне і легко рветься. Готові оладки подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді до чаю або кави.

Приємного апетиту!