Пиріг з палтусом в духовці
Пиріг з палтусом готується в духовці або на дріжджовому і замешанном своїми руками тесті, або на готовому, що виходить швидше. Рибна начинка з палтуса виходить ніжною, соковитою, і вона зазвичай доповнюється ловлення на вершковому маслі цибулею. У цьому рецепті готуємо пиріг з палтусом на готовому листковому тісті. Для начинки підійдуть шматки риби, що залишилися після оброблення великий тушки, їх відварюємо.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Палтус – 500 гр.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для риби – на смак.
- Лавровий лист – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморозити шматки риби, промити і відварити у воді з додаванням солі з лавровим листом протягом 20 хвилин.
Крок 2. Цибулю очистити, нарізати чверть кільцями і потомити до прозорості на розігрітому вершковому маслі.
Крок 3. Відвареного палтуса вийняти з бульйону, трохи остудити, видалити кістки зі шкірочкою, а м’якоть розділити на шматочки.
Крок 4. Потім до палтуса перекласти обсмажену цибулю, додати сіль із приправами і акуратно перемішати.
Крок 5. Листкове тісто розкачати в тонкий лист. В середину листа викласти начинку з палтуса з цибулею. Краї тіста защипнути, сформувавши подобу колобка і надати пирога більш плоску форму. Включити духовку на 180°С.
Крок 6. Пиріг перекласти у форму для запікання або на деко і запекти в духовці протягом 20 хвилин. Випечений пиріг перекласти на блюдо і зверху змастити вершковим маслом, тісто зробить більш м’яким і воно не буде кришитися.
Крок 7. Випечений пиріг в духовці з палтусом остудити, нарізати порційно, доповнити зеленню і сервірувати до столу. Приємного апетиту!