Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали – традиційний і улюблений багатьма частування грузинської кухні. Зазвичай його готують з овочів, зелені з додаванням прянощів і горіхів. Такий продукт стане яскравою холодною закускою для вашого святкового або домашнього столу. Є кілька варіантів приготування пхали. Кращі з них ми зібрали в нашій кулінарній збірці з десяти покрокових рецептів.

Пхали з буряка по-грузинськи — класичний рецепт

Пхали з буряка по-грузинськи – класичний рецепт, який нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і апетитним. Відмінна ідея для вашого святкового меню. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Буряк 250 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Кінза 3 гілки
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» ¼ ч. л.
  • Оцет білий винний 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гранат для прикраси

Процес приготування:

  1. Буряки промиваємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готується овоч від 40 хвилин до 2 годин. Час залежить від розміру і віку буряків.
  2. Очищаємо волоські горіхи і кладемо їх у чашу блендера. Перемелюємо до стану крихти.
  3. Додаємо до горіхів листя кінзи. Знову все подрібнюємо.
  4. Готову буряк остуджуємо, очищаємо, ріжемо на шматочки і викладаємо їх в блендер до решти інгредієнтів.
  5. Подрібнюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
  6. Заготівлю перекладаємо в глибоку миску, доповнюємо оцтом, сіллю і спеціями. Ретельно вимішуємо. Прибираємо масу в холодильник на 30 хвилин і формуємо з неї невеликі кульки.
  7. Пхали з буряка по-грузинськи готові. Прикрашайте зернами граната і пригощайтеся!

Пхали з шпинату

Пхали з шпинату – дивно смачна і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Оригінальна грузинська закуска підійде також для пісного і вегетаріанського меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шпинат – 230 гр.
  • Горіх волоський очищені – 100 гр.
  • Часник – 7 зубчиків.
  • Кінза – 5 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Перець гострий – 3 гр.
  • Оцет винний – 15 мл
  • Сіль – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 гр.
  • Шафран – 0,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Волоські горіхи очистити від шкаралупи.

Крок 2. Добре промиваємо шпинат під водою.

Крок 3. Ошпарюємо інгредієнт киплячою водою протягом 45 секунд, після відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Кинзу і петрушку також промиваємо, після дрібно нарізаємо ножем.

Крок 5. У чашу блендера відправляємо шпинат, зелень, горіхи, часник, шматочки гострого перцю, сіль, оцет і спеції. Подрібнюємо до однорідної маси.

Крок 6. Мокрими руками ліпимо з маси акуратні кульки.

Крок 7. Пхали з шпинату готові. Прикрашайте, подавайте до столу і пригощайтеся!

Пхали із зеленої стручкової квасолі по-грузинськи

Пхали із зеленої стручкової квасолі по-грузинськи нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і дуже смачним. Відмінна ідея для вашого святкового меню. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Квасоля стручкова – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Горіхи волоські очищені – 150 гр.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
  • Орегано сушений – 2 ч. л.
  • Базилік зелений – 3 аркуша.
  • Зерна коріандру – 1 ч. л.
  • Оцет винний білий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Стручкову квасоля промиваємо, відрізаємо хвостики. Після відварюємо продукт в підсоленій воді 7 хвилин.

Крок 3. Подрібнюємо горіхи, зелень і гострий перець. Часник очищаємо і ріжемо пластинками.

Крок 4. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо ножем.

Крок 5. Квасоля подрібнюємо в блендері. Доповнюємо іншими подрібненими продуктами, сіллю, спеціями, винним оцтом і оливковою олією. Ретельно вимішуємо масу до однорідності.

Крок 6. Мокрими руками ліпимо з заготівлі акуратні кульки.

Крок 7. Пхали із зеленої стручкової квасолі по-грузинськи готові. Прикрашайте і подавайте до столу!

Пхали з горіхами

Пхали з горіхами – дуже яскрава, ароматна і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Закуска готова порадує не тільки особливим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шпинат – 400 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Гранат – для прикраси.
  • Зелена аджика – 25 гр.

Для зеленої аджики:

  • Кінза – 10 гр.
  • Петрушка – 6 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Хмелі-сунелі – 4 гр.
  • Перець чилі мелений – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість волоських горіхів. Очищаємо їх від шкаралупи.

Крок 2. Кладемо очищені горіхи в чашу блендера і подрібнюємо їх до отримання вологої дрібної крихти.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кінзу з петрушкою. Зубчики часнику очищаємо від шкірки.

Крок 4. Приготуємо зелену аджику. Для цього подрібнюємо в блендері часник, зелень і спеції.

Крок 5. До зеленої аджике додаємо шпинат і подрібнені горіхи. Перемелюємо всі разом до однорідної маси.

Крок 6. З заготівлі ліпимо акуратні кульки і прикрашаємо їх зернами граната.

Крок 7. Пхали з горіхами готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пхали з баклажанів

Пхали з баклажанів кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і апетитним. Відмінна ідея для вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Оцет винний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Салат зелений – для прикраси.
  • Ягоди – для прикраси.
  • Помідори черрі – для прикраси.
  • Перець гострий – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо під водою. Волоські горіхи очистити від шкаралупи.

Крок 2. Баклажани викладаємо у форму для запікання. Робимо на плодах проколи, обмазуємо їх рослинною олією. Запікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 3. Готові баклажани остуджуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо м’якоть овоча.

Крок 4. Зелень дрібно нарізаємо і подрібнюємо її в блендері з часником. Також подрібнюємо очищені волоські горіхи.

Крок 5. М’якоть баклажанів перемішуємо з подрібненими продуктами, винним оцтом, сіллю і спеціями. Необхідно отримати ніжну однорідну масу.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки. Прикрашайте їх зеленню, помідорами чері, шматочками перцю і ягодами.

Крок 7. Пхали з баклажанів готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Пхали по-грузинськи з капусти

Пхали по-грузинськи з капусти – дуже смачна, соковита і ситна кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити меню і здивувати близьких, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки. Байдужих не залишиться!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 400 гр.
  • Оцет винний білий – 6 ст. л.
  • Перець мелений червоний – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зерна граната – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо та нарізаємо на середні шматки. Відварюємо в підсоленій воді. Готуємо 20 хвилин після кипіння.

Крок 2. Зливаємо воду з каструлі. Шматки відвареної капусти перекладаємо в друшляк.

Крок 3. Коли капуста охолоне, нарізаємо її дрібними шматочками.

Крок 4. У блендері подрібнюємо очищені волоські горіхи. Кладемо їх в глибоку миску, доповнюємо сіллю, оцтом і спеціями.

Крок 5. Суху суміш доповнюємо капустою і подрібненою цибулею.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготовку до однорідної маси. З неї ліпимо акуратними кульками.

Крок 7. Пхали по-грузинськи з капусти готові. Прикрашайте зернами граната і можна подавати до столу!

Пхали з гарбуза

Пхали з гарбуза нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Таке частування порадує яскравим смаком, поживністю і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте, як холодну закуску!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Фундук – 50 гр.
  • Насіння гарбузове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Горіхи попередньо очищаємо від шкаралупи. Ягоди промиваємо.

Крок 2. Гарбуз очищаємо і ріжемо її на середні шматочки.

Крок 3. Викладаємо продукт у форму для запікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Волоські горіхи подрібнюємо в дрібну крихту.

Крок 5. Подрібнену цибулю тушкуємо на олії. Викладаємо сюди м’якоть гарбуза, подрібнені горіхи, додаємо сіль і перець. Тушкуємо 7 хвилин, вимішуємо до однорідності і ліпимо з отриманої маси акуратні пхали.

Крок 6. Для смородинового соусу віджимаємо свіжі ягоди через марлю. Отриманою сумішшю поливаємо пхали перед подачею.

Крок 7. Пхали з гарбуза готові. Прикрашайте фундуком, гарбузовим насінням. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пхали з червоної квасолі

Пхали з червоної квасолі – оригінальна і поживна кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете побалувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Готова закуска підійде також для пісного, веганского і вегетаріанського меню.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 150 гр.
  • Горіхи волоські – 300 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зерна граната – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Зазначене кількість квасолі заздалегідь вимочуємо у воді. Можна залишити на ніч.

Крок 3. Підготовлену червону квасолю відварюємо до повної готовності. Відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Подрібнюємо очищені горіхи, часник і промиту зелень.

Крок 5. Квасоля, подрібнені інгредієнти, сіль і спеції викладаємо в чашу блендера. Перемелюємо до однорідності.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні щільні кульки. Найкраще це робити мокрими руками.

Крок 7. Пхали з червоної квасолі готові. Прикрашайте зернами граната і подавайте до столу!

Пхали з бурякової гички

Пхали з бурякової гички нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке апетитне частування вийде дуже яскравим, привабливим і смачним. Оригінальна ідея, щоб урізноманітнити ваше меню. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Бадилля буряків – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість бурякової гички. Промиваємо її і відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин.

Крок 2. Відкидаємо інгредієнт на друшляк і даємо повністю стекти воді.

Крок 3. Очищаємо волоські горіхи і добре розминаємо їх в ступці.

Крок 4. Подрібнюємо кінзу і з’єднуємо її з подрібненими горіхами.

Крок 5. Подрібнюємо часник через прес. Викладаємо його в загальну масу. Посипаємо все це гострим меленим перцем.

Крок 6. Вливаємо олію.

Крок 7. Слідом додаємо оцет. Можна додати сіль за смаком, якщо її не вистачає.

Крок 8. Дрібно нарізаємо відварену бадилля і перемішуємо її зі спеціями. Ставимо заготовку на годину в холодильник.

Крок 9. Пхали з бурякової гички готові. Подавайте до столу, прикрасивши зернами граната. Приємного апетиту!

Пхали з моркви по-грузинськи

Пхали з моркви по-грузинськи – дуже яскрава і цікава кулінарна ідея для вашого столу. Якщо хочете здивувати близьких або гостей, обов’язково скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки. Готова закуска підійде також для пісного і вегетаріанського меню.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Морква – 500 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву відварюємо, очищаємо і ділимо на дві частини. Першу частину натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Другу частину овоча нарізаємо товстими колами. Акуратно видаляємо серцевину, щоб утворилася ямка.

Крок 3. У мисці з’єднуємо подрібнений часник, кінзу, сіль і спеції. Вливаємо оцет і трохи кип’яченої води. Перемішуємо.

Крок 4. Додаємо до спецій подрібнені волоські горіхи. Ретельно все вимішуємо.

Крок 5. Начиняємо шматки моркви половиною горіхової маси.

Крок 6. Другу частину горіхової маси вимішуємо з тертою морквою.

Крок 7. На тарілку викладаємо обидві заготовки.

Крок 8. Пхали з моркви по-грузинськи готові. Прикрашайте їх зернами граната і подавайте до столу!