Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з куркою — це чудова домашня випічка, яку з легкістю приготує як досвідчена господиня, так і новачок. Пироги з куркою виходять дуже смачними і поживними. Вони чудово підходять для смачного перекусу і ситного сніданку. У сьогоднішній добірці ви знайдете і найпростіші варіанти, і рецепти складніше. Кожен вибере те, що йому по душі.

Заливний пиріг з куркою в духовці

Заливний пиріг з куркою в духовці виходить незвичайно апетитним. Процес приготування не обтяжить вас. Тісто готується без праці. Це максимально простий рецепт з усіх, що мені відомі. Апетитний варіант смачного пирога стане улюбленцем, достатньо одного разу втілити його в життя.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сметана 20% 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти.
  2. М’ясо промийте і викладіть вологу паперовими рушниками, розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна Ємність для випічки промажте рослинним маслом і розподіліть куряче м’ясо. Насипте сіль і перець.
  3. Яйця вилийте в миску. Посоліть. Збовтайте.
  4. Додайте м’яке вершкове масло. Розколотіть суміш.
  5. Введіть сметану. Змішайте.
  6. Теркою натріть сир. З’єднайте компоненти.
  7. Введіть просіяне борошно з розпушувачем.
  8. Об’єднайте складові.
  9. Густим тестом закрийте курячу начинку.
  10. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі.
  11. Ароматний пиріг вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Пиріг – відмінна закуска на скромних дружніх посиденьках. Приємного апетиту!

Пиріг з листкового тіста з куркою

Пиріг з листкового тіста з куркою являє собою чудове частування, яке домочадці їдять з великим задоволенням. Хрустке тісто з ніжною начинкою прикрасить будь-яке застілля або дружнє чаювання. Шикарна випічка виглядає бездоганно. Спекти пиріг не складе ніякої праці, як професіоналу, так і новачкові.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Цибуля порей – 120 гр.
  • яєчні Жовтки – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження + для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду.

Крок 3. Відварне м’ясо трохи охолодіть, розберіть на волокна.

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями.

Крок 5. Прогрійте змащену олією сковорідку, вивантажите цибулю і обсмажте до м’якості.

Крок 6. Додайте борошно і обсмажте.

Крок 7. Вивантажите курку, влийте трохи бульйону. Насипте сіль і перець.

Крок 8. Протушкувати до густоти.

Крок 9. Ємність для випічки простелите фольгою. Промажте маслом. Листкове тісто розкачайте. Викладіть основу.

Крок 10. На основі розподіліть начинку.

Крок 11. Другий пласт тіста розкачайте, зробіть надрізи і прикрийте начинку, гарненько скріпивши краю.

Крок 12. Верхівку промажте збитим жовтком. Помістіть в прогріту до 180 градусів піч. Випікайте пиріг 35 хвилин.

Крок 13. Гарячий пиріг дістаньте з духовки.

Крок 14. Апетитний пиріг вийміть з форми. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!

Пиріг з куркою і грибами в духовці

Пиріг з куркою і грибами в духовці ідеальний для зустрічі гостей. Шикарне розсипчасте тісто з апетитною начинкою готується максимально просто. Чудове частування їдять в гарячому і охолодженому вигляді. По своєму досвіду скажу, що в охолодженому стані мені подобається більше і виходить смачніше.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • масло – 125 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Вершки 20% – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте борошно. Дістаньте вершкове масло розм’якнути.

Крок 2. У борошно відправте масло і розітріть в крихту. Влийте воду і додайте одне яйце.

Крок 3. Змішайте.

Крок 4. Зберіть тісто в грудку і замотайте в плівку. Приберіть в холод на півгодини.

Крок 5. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 6. З печериць зніміть шкірку і наріжте скибочками.

Крок 7. Цибулю з грибами обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 8. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду. Відварне м’ясо трохи охолодіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 9. Відправте до засмажки. Обсмажте разом. Насипте сіль і перець. Розмішайте.

Крок 10. Зберіть продукти для заливки.

Крок 11. 2 яйця збовтайте з вершками і тертим сиром. Посоліть.

Крок 12. Підморожене тісто розкачайте в пласт. Викладіть у форму для випічки. Сформуйте основу з бортиками. Розподіліть начинку.

Крок 13. Вилийте заливку. Помістіть в прогріту до 200 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин. Пиріг остудіть у формі.

Крок 14. Ароматний пиріг вийміть з форми.

Крок 15. Розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!

Пиріг із дріжджового тіста з куркою

Пиріг із дріжджового тіста з куркою – чудова випічка, від якої мурашки біжать по шкірі. Дріжджове тісто вимагає часу на своє приготування, але це того варто. Не потрібно побоюватися, що пиріг не вдасться. Тісто обов’язково підніметься, якщо використовувати перевірені якісні дріжджі. Випічка виходить незабутньою!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Куряче філе – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 пучків.
  • Маргарин – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 1 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Порошкові дріжджі розведіть водою. Додайте трохи цукру. Почекайте, поки не почнеться процес.

Крок 2. В половину борошна відправте маргарин і розітріть в крихту.

Крок 3. Влийте опару і введіть борошно. Вимісіть тісто. Прикрийте і поставте в тепле місце підходити.

Крок 4. Як тільки тісто підійде, поділіть на 2 грудочки – більший і менший.

Крок 5. Більшу частину розкачайте в пласт або розтягніть руками, сформувавши основу з бортиками. Укладіть на змащене деко.

Крок 6. Очищений цибулю і моркву подрібніть. Обсмажте до м’якості.

Крок 7. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, підсолюємо воду. Відварне м’ясо трохи охолодіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 8. Змішайте курку із засмажкою та вершками. Посоліть і розмішайте.

Крок 9. Розподіліть Начинку по основі. Другий шматок тіста розкачайте. Закрийте начинку. Защепніть краю. Жовток збовтайте з молоком. Змастіть верхівку пирога. За бажанням присипте кунжутом.

Крок 10. Заготівлю помістіть в прогріту до 220 градусів духовку. Випікайте пиріг 25 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі, потім вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте домочадців і приступайте до трапези. Приємного апетиту!

Пиріг на кефірі з куркою в духовці

Пиріг на кефірі з куркою в духовці максимально простий у виконанні. Апетитний наповнювач в поєднанні з повітряним тестом перетворюються на чудове частування, з яким без особливої праці впорається навіть недосвідчена господиня. Я часто печу випічку на сімейні посиденьки, а залишки зберігаю в морозилці або беру з собою на перекус. Але, як правило, залишків ніколи не буває, рідні їдять пиріг за обидві щоки і очі шукають добавки.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 500 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,75 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для начинки:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Петрушка – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Обшелушите цибулю. М’ясо і зелень прополощіть.

Крок 2. Цибулю наріжте. Спосіб нарізки не принципове, робіть, як зручніше.

Крок 3. М’ясо розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але для соковитості раджу використовувати м’якоть стегна.

Крок 4. На розпеченій, з двома столовими ложками рослинного масла, сковороді підрум’яньте цибулину з м’ясом. Не пересушите. Начинка повинна залишатися соковитою.

Крок 5. Зелень порубаєте.

Крок 6. Вивантажите до обсмаженою інгредієнтів.

Крок 7. Посоліть і поперчіть. Прянощі вибирайте за вподобанням. Змішайте і приберіть з конфорки.

Крок 8. У миску налийте кисломолочний продукт, введіть яйця. Насипте перець. Посоліть і додайте цукор. Розколотіть суміш.

Крок 9. Введіть сіяну борошно з розпушувачем. Завдяки пекарського порошку на виході ви отримаєте пористу структуру.

Крок 10. Змішайте складові.

Крок 11. Вилийте дві столові ложки рафінованої олії і змішайте.

Крок 12. У змащену форму залийте половину рідкої маси. Злегка потрясіть, щоб тісто лягла рівним шаром.

Крок 13. Розкладіть начинку.

Крок 14. Залишками залийте начинку, рівномірно розподіливши.

Крок 15. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Проколіть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова.

Крок 16. Апетитну випічку залиште охолонути.

Крок 17. Повітряне частування вийміть з форми і розділіть на порції.

Крок 18. Подавайте пиріг з напоями. Солодкий чай або каву з цукром з домашньою випічкою поєднуються ідеально. Приступайте до трапези. Приємного апетиту!

Лоранський пиріг з куркою, брокколі і грибами

Лоранський пиріг з куркою, брокколі і грибами або по-іншому кіш прийшов із французької кухні. І нехай ми не французи, але приготувати таке частування зможемо без праці. Пісочне тісто з апетитною начинкою тане в роті. Лоранський пиріг виглядає шикарно і доречний для будь-якого заходу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Вода – 3 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Гриби – 400 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.

Для заливки:

  • Вершки 20-33% – 200 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Яйця вилийте в ємність для замішування тіста. Додайте розтоплене масло. Розколотіть суміш.

Крок 3. Залийте воду.

Крок 4. Введіть просіяне борошно з сіллю. Вимісити масу.

Крок 5. Замотайте в плівку і подморозьте. Подмороженную заготівлю зручніше використовувати.

Крок 6. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду.

Крок 7. Відварне м’ясо трохи остудіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 8. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 9. З печериць зніміть шкірку і наріжте скибочками. Замість печериць іноді використовую відварні запаси грибів з морозилки.

Крок 10. Цибулю обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 11. Вивантажите гриби. Обсмажте до випаровування вологи.

Крок 12. Додайте м’ясо.

Крок 13. Брокколі розморозьте, поділіть на суцвіття, відправте до складових. Тушкуйте до готовності. Якщо використовуєте свіжу капусту, попередньо необхідно проварити в окропі 5 хвилин.

Крок 14. Натріть на тертці сир. Дуже смачно використовувати кілька видів.

Крок 15. Збовтайте яйця.

Крок 16. Введіть вершки до яєчної суміші. Змішати до однорідності.

Крок 17. Засипте сир і змішайте.

Крок 18. Насипте мускатний горіх. Якщо не любите, замініть іншими прянощами.

Крок 19. Розмішайте і посоліть.

Крок 20. Подмороженную заготівлю розтягніть руками. Викладіть у форму для випічки. Сформуйте не надто тонке основу з бортами.

Крок 21. Розкладіть наповнювач.

Крок 22. Вилийте вершково-сирну суміш. Додайте в нагріту до 180 градусів духовку. Випікайте виріб 40 хвилин. Випічку залиште злегка охолонути.

Крок 23. Чудове частування дістаньте з форми. Розділіть на порції і запрошуйте сім’ю насолодитися чудовою закускою! Пиріг гарний, як тільки що у випеченому вигляді, так і в охолодженому стані.

Крок 24. Приємного апетиту!

Пиріг на пісочному тісті з куркою

Пиріг на пісочному тісті з куркою підкорить всіх любителів домашньої випічки. Приготувати оригінальну випічку не складе праці. Хрустка основа з ніжною начинкою чудово гармоніюють між собою. Пісочний пиріг ідеально підходить для будь-якої події і виглядає привабливо. Від одного тільки погляду, хочеться відхопити шматочок.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Сметана – 300 гр.
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сіль – 0,25 ч. л.

Для начинки:

  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Філе куряче – 1000 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. М’ясо промийте і викладіть вологу рушниками, розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але допустимо використовувати м’якоть стегна.

Крок 3. М’ясо посоліть і складіть в рукав для запікання. Зав’яжіть кінці.

Крок 4. Запікайте до готовності або зваріть в підсоленій воді.

Крок 5. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло зі сметаною. Розколотіть суміш. Введіть просіяне борошно з сіллю і содою.

Крок 6. Вимісити масу. Замотайте в плівку і подморозьте. Подмороженную заготівлю зручніше використовувати.

Крок 7. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 8. Прогрійте сковорідку, розпустіть вершкове масло. Цибулю обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 9. Настругайте сир. Дуже смачно використовувати кілька видів.

Крок 10. Приготовану курку трохи остудіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 11. Смажену цибулю зніміть з плити.

Крок 12. Тісто розкачати, але не дуже тонко.

Крок 13. Укладіть основу у форму.

Крок 14. Викладіть курку.

Крок 15. Зверху покладіть смажену цибулю.

Крок 16. Посипте сиром.

Крок 17. Розбийте яйця.

Крок 18. Розкачайте другий пласт.

Крок 19. У центрі зробіть хрестоподібний надріз. Накрийте начинку і заліпіть краю.

Крок 20. Помістіть в прогріту на 210 градусів духовку. Випікайте виріб 45 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі.

Крок 21. Апетитне частування вийміть з форми.

Крок 22. Розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!

Пиріг з куркою і капустою в духовці

Пиріг з куркою і капустою в духовці готується дуже просто. Дуже смачна, соковита начинка з повітряним м’яким тестом стане вашим фаворитом. Ніжний пиріг ідеально підходить для сімейного чаювання. Ситну випічку подають в охолодженому або тільки що випеченому стані.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Сода харчова без гірки – 1 ч. л.
  • Борошно – 170 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Висівки пшеничні/вівсяні – 10 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нашаткуйте капусту спеціальним ножем. Рекомендую використовувати молоду. Капуста зимових сортів вимагає попередньої пасерування.

Крок 2. Зваріть м’ясо. Порубаєте на відповідні шматочки або розберіть на волокна. У мене філе, але допускається використовувати м’якоть стегна. Промиту зелень порубаєте. Змішайте інгредієнти і посоліть. Якщо є бажання, приправте улюбленими прянощами.

Крок 3. У чашу для замісу тіста залийте кисломолочний продукт, введіть яйця. Посоліть і додайте цукор. Розколотіть суміш. Кефір беріть той, який є, можна використовувати кислий продукт.

Крок 4. Введіть просіяне борошно і висівки з содою, завдяки якій на виході ви отримаєте пористу структуру. Якщо не любите висівки, не кладіть їх. Замість висівок використовують клітковину, але це теж необов’язково. Борошно використовуйте хлібопекарську або цільнозернове.

Крок 5. Залийте рослинне масло і змішайте.

Крок 6. У змащену форму залийте половину рідкої маси. Злегка потрясіть, постукайте, щоб тісто лягла рівним шаром.

Крок 7. Розкладіть начинку.

Крок 8. Залишками залийте начинку, рівномірно розподіливши. Припорошите кунжутним насінням. Або використовуйте альтернативу – лляні насіння. Вони додадуть хрустку родзинку.

Крок 9. Додайте в нагрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.

Крок 10. Проколіть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Апетитну випічку залиште охолонути. Повітряне частування вийміть з форми.

Крок 11. Розділіть чудове виріб на порції – тісто м’яке, а начинка соковита.

Крок 12. Частування подавайте з солодким чаєм. Солона випічка ідеально поєднується з напоями, з цукром. Їжте з насолодою.

Крок 13. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з куркою

Відкритий пиріг з куркою можна приготувати з будь-яким тестом. У сьогоднішній версії я пропоную приготувати з листковим тестом. Але ви запросто можете поекспериментувати з дріжджовим або пісочним тістом. Виходить теж досить апетитно. Ситна начинка дозволяє випічці стати основним блюдом на тихому сімейному вечері.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Тісто листкове – 450 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промийте і викладіть вологу, поріжте на відповідні шматочки. У мене філе, допустимо використовувати м’якоть стегна.

Крок 2. Почищену картоплю поріжте соломкою.

Крок 3. З печериць зніміть шкірку і наріжте не дуже дрібно.

Крок 4. М’ясо обсмажте на розпеченій з олією сковорідці.

Крок 5. Коли курка змінить колір, вивантажите картоплю. Обсмажуйте разом, 5-7 хвилин буде достатньо.

Крок 6. Слідом вивантажите печериці. Обсмажуйте, поки волога не випарується.

Крок 7. Здобріть сметаною, посоліть і поперчіть. Якщо хочете, приправте улюбленими прянощами.

Крок 8. Розмішайте і тушкуйте 5-7 хвилин.

Крок 9. Листкове тісто розкачайте.

Крок 10. Ємність для випічки простелите папером або промажте маслом. Викладіть основу.

Крок 11. На основі розподіліть начинку. Вільні краї поверніть до центру, добряче скріпивши.

Крок 12. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин.

Крок 13. Натріть на крупній тертці сир і посипте виріб. Поверніть в духовку на 5 хвилин.

Крок 14. Гарячий пиріг дістаньте, почекайте, поки виріб трохи охолоне. Привабливе частування вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте дегустувати хрустку випічку з соковитою ароматною начинкою. Приємного апетиту!

Осетинський пиріг з куркою і сиром

Осетинський пиріг з куркою і сиром виходить незвичайно апетитним. Але для цього доведеться докласти достатньо зусиль. Процес, в принципі, простий, але щоб тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися всю технологію, а на це потрібен час. Ситне частування замінить повноцінний прийом їжі.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Дріжджі – 1 ч. л.
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гомілка куряча – 5 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний запашний – 1 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сир сулугуні – 400 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть охолоджене м’ясо. Якщо воно у вас заморожене, тоді дістаньте відтанути. Порошкові дріжджі розведіть у теплому кефірі. Посоліть. Влийте рослинне масло і введіть борошно. Вимісіть тісто. Прикрийте і поставте в тепле місце підходити.

Крок 2. Очистіть цибулю і моркву поріжте на частини. Гомілки, цибулю і моркву занурте в посуд для варіння.

Крок 3. Зваріть, посоливши воду і додавши лаврушку, чебрець і горошини перцю. Найчастіше я використовую м’якоть курячого стегна. Начинка виходить соковитіше. Філе раджу не використовувати, вийде сухувато. Якщо все ж вирішили використовувати філе, то здобріть його олією.

Крок 4. Відварені гомілки трохи охолодіть, зніміть шкіру і вийміть кісточки.

Крок 5. Розберіть на волокна. Посипте сіллю і паприкою. Прянощі використовуйте свої улюблені. Я люблю використовувати прованські трави. Але цього разу їх не було вдома.

Крок 6. Натріть на тертці сир. Якщо використовувати кілька видів, вийде набагато смачніше. Змішайте вміст.

Крок 7. Підросло тісто поділіть на 3 грудочки. Кожен розкачайте або розпластайте руками в не надто тонкий коло. У центр покладіть начинку.

Крок 8. Защепніть вільні краї в центрі так, щоб начинка була повністю захована.

Крок 9. Обережно прокатайте качалкою або розпластайте руками, формуючи акуратну корж. Намагайтеся не пошкодити заготовку. Укладіть на деко. Поступите так само з іншими заготовками.

Крок 10. В центрі кожної заготовки зробіть отвір. Заготовки помістіть в прогріту до 220 градусів духовку. Випікайте вироби 20 хвилин.

Крок 11. Гарячі пироги просочіть м’яким вершковим маслом. Злегка остудіть у формі, вийміть з неї і розділіть на порції. Запрошуйте домочадців і приступайте до трапези. Ніжне пористе тісто з соковитою тягнеться начинкою принесе незабутні враження. Приємного апетиту!