Страви з тушкованого м’яса – це прості і неймовірно ситні кулінарні рішення для сімейного обіду або вечері. З апетитною тушкованого м’яса можна приготувати найрізноманітніші і цікаві частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Щі з квашеної капусти з тушонкою
Щі з квашеної капусти з тушонкою – це дуже ситне і насичене за смаком частування для сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт. Урізноманітніть своє меню апетитним і бюджетним стравою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Тушонка ½ кг (яловича)
- Квашена капуста-1 кг
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Морква 200 гр.
- Картопля 300 гр.
- Вода 2.5 л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 2 гілки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Квашену капусту в потрібному кількість викладаємо в глибоку миску. Заливаємо її холодною водою. Залишаємо на 30 хвилин.
- Очищаємо і промиваємо овочі. Невеликими брусочками ріжемо картоплю, подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
- В каструлю з товстим дном вливаємо олію. Нагріваємо його і обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до м’якості. Після викладаємо сюди капусту, яку попередньо відкидаємо на сито. Додаємо томатну пасту, вливаємо 150 мл води. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин на тихому вогні.
- Виливаємо воду, що залишилася. Солимо, доповнюємо спеціями і кип’ятимо 5 хвилин.
- Додаємо картоплю. Варимо 10 хвилин і викладаємо сюди тушонку. Добре все перемішуємо, доповнюємо подрібненим часником і петрушкою.
- Варимо суп 5 хвилин. Після вимикаємо плиту і наполягаємо страву під кришкою 15 хвилин. Далі можна розливати по тарілках.
- Щі з квашеної капусти з тушонкою готові!
Плов з тушонки
Плов з тушкованого м’яса – це апетитне і дуже поживне рішення для вашого сімейного обіду. До того ж, таке блюдо порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Можна приготувати плов на швидку руку. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Тушонка – 2 банки.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 4 шт.
- Рис – 400 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороду викладаємо тушонку і даємо їй добре обсмажитися. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Посипаємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо до напівготовності продуктів.
Крок 2. Викладаємо в заготовку попередньо промитий рис. Крупу промиваємо кілька разів, поки вода не стане повністю прозорою.
Крок 3. Розрівнюємо рис тушенке з овочами. Солимо за смаком.
Крок 4. Повністю заливаємо вміст сковороди водою.Вода повинна покривати рис на два пальці над рисом.
Крок 5. Закриваємо частування кришкою. Доводимо до кипіння.
Крок 6. Після закипання відкриваємо кришку. Додаємо зубчики часнику для аромату.
Крок 7. Готуємо плов до повної готовності рису. В кінці гарненько перемішуємо лопаткою.
Крок 8. Плов з тушонки готовий. Розкладайте його по порційних тарілках і подавайте до столу!
Суп з тушкованого м’яса з вермішеллю
Суп з тушкованого м’яса з вермішеллю – це дуже смачне, ситне і нескладний у виконанні гаряче блюдо для вашого сімейного столу. Таке частування зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 200 гр.
- Картопля – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Черешок селери – 1/3 шт.
- Вермішель – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо, промиваємо і розбираємо на невеликі кубики. Відварюємо її в каструлі з водою.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і черешок селери, моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди подрібнені овочі.
Крок 4. Обсмажуємо продукти до м’якості, періодично помішуючи.
Крок 5. Викладаємо до овочів тушонку. Гарненько перемішуємо і готуємо до розм’якшення консерви. Прибираємо заготовку з вогню.
Крок 6. Відміряємо потрібну кількість вермішелі.
Крок 7. Коли картопля в каструлі стане м’яким, викладайте в каструлю з киплячою водою вермішель. Солимо і перчимо.
Крок 8. Дрібна вермішель вариться швидко – досить пари хвилин.
Крок 9. Викладаємо в каструлю тушковане м’ясо з овочами. Даємо вмісту закипіти. Прибираємо блюдо з плити і даємо йому настоятися 5 хвилин.
Крок 10. Суп з тушкованого м’яса з вермішеллю готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши кропом!
Швидкий і смачний суп з тушкованого м’яса з картоплею
Швидкий і смачний суп з тушкованого м’яса з картоплею – це знахідка для багатьох господинь. Якщо ви любите ситні і яскраві за смаком гарячі страви, то цей рецепт точно для вас. Обов’язково беріть на замітку і радуйте домашніх новими кулінарними рішеннями для апетитних сімейних обідів.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля зелена подрібнений – 1 ст. л.
- Вермішель – 40 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,2 л
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі відразу очищаємо і промиваємо.
Крок 2. Картоплю ріжемо кубиками. Кладемо їх в каструлю, заливаємо водою і варимо 15 хвилин після кипіння.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому цибулю і моркву близько 5-7 хвилин.
Крок 5. Відправляємо овочеву засмажку в каструлю з картоплею. Також сюди викладаємо тушонку. Варимо все разом 5 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо блюдо вермішеллю. Варимо ще стільки ж.
Крок 7. В кінці додаємо сіль, спеції і подрібнену зелену цибулю. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою.
Крок 8. Швидкий і смачний суп з тушкованого м’яса з картоплею готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Підлива з тушкованого м’яса і овочів
Підлива з тушкованого м’яса і овочів – це смачний, ситний і універсальний продукт для вашого столу. Таку підливу можна подавати з картопляним пюре, макаронами або крупами за смаком. Швидкий і корисний обід для всієї родини готовий. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Борошно –
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з морквою.
Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі близько трьох-чотирьох хвилин.
Крок 3. Викладаємо сюди терту моркву. Перемішуємо овочі і готуємо ще 5 хвилин на помірному вогні.
Крок 4. Додаємо до овочів тушонку. Добре все перемішуємо, розбиваючи м’ясну заготовку на невеликі шматочки. Прогріваємо вміст.
Крок 5. Розмішуємо борошно в склянці води. Виливаємо суміш в сковороду.
Крок 6. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Доводимо до кипіння і після тушкуємо на тихому вогні до загусання соусу. Періодично помішуємо.
Крок 7. Підлива з тушкованого м’яса і овочів готова. Поливайте нею кашу і подавайте до столу!
Макарони по-флотськи з тушонкою
Макарони по-флотськи з тушонкою – це дуже поживне і смачне рішення для вашого сімейного столу. Таке блюдо порадує простим і швидким кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте рідних апетитним обідом на швидку руку.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка яловича – 400 гр.
- Макарони – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнену цибулю обсмажуємо в сковороді з рослинною олією до м’якого стану.
Крок 2. Паралельно відварюємо макарони в підсоленій воді.
Крок 3. До цибулі викладаємо томатну пасту, додаємо цукор і сіль. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Підготуємо яловичу тушонку.
Крок 5. Викладаємо продукт в сковороду з томатною засмажкою. Добре перемішуємо, щоб розбити тушонку на невеликі шматочки.
Крок 6. Виливаємо до вмісту трохи гарячої води. Можна взяти воду, в якій варили макарони.
Крок 7. Готові макарони викладаємо в сковороду з заготівлею.
Крок 8. Перемішуємо і зменшуємо вогонь.
Крок 9. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 10. Макарони по-флотськи з тушонкою готові. Подавайте до столу!
Борщ з тушонки
Борщ з тушкованого м’яса – це оригінальне гаряче блюдо для вашого сімейного обіду. Суп вийде неймовірно ситним і яскравим смаком. Встояти неможливо. Обов’язково спробуйте приготувати таку варіацію борщу за нашим рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка яловича – 330 гр.
- Буряк – 300 гр.
- Вода – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 1,5 л
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Приправа (овочева) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаємо яловичу тушонки з банки і розминаємо її виделкою. Відокремлюємо жир.
Крок 2. Очищаємо, промиваємо буряк натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Буряк викладаємо по містку сковороду. Доповнюємо продукт томатною пастою. Також вливаємо сюди півлітра води, рослинне масло і яблучний оцет. Добре все перемішуємо.
Крок 4. Доводимо вміст до кипіння й тушкуємо під кришкою до м’якості буряків.
Крок 5. Натираємо моркву на крупній тертці. Тонкими четвертинками розбираємо ріпчасту цибулю.
Крок 6. Жир від тушонки розтоплюємо в окремій сковороді. Обсмажуємо на ньому цибулю.
Крок 7. Додаємо до цибулі моркву.
Крок 8. Перемішуємо овочі і тримаємо їх до м’якості.
Крок 9. Картоплю очищаємо і ріжемо акуратними кубиками.
Крок 10. Заливаємо картоплю водою в каструлі. Ставимо на плиту.
Крок 11. Варимо до м’якості картоплі.
Крок 12. Викладаємо в суп тушонку.
Крок 13. Варимо заготівлю близько 10 хвилин.
Крок 14. Відправляємо в каструлю буряк, цибулю з морквою, сіль і овочеву приправу.
Крок 15. Варимо суп близько 7 хвилин, після вимикаємо вогонь. Даємо частування настоятися під кришкою 20 хвилин.
Крок 16. Борщ з тушонки готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною!
Печеня з тушонки
Печеня з тушонки – це дивовижно смачне, поживне і нескладний у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Таке частування можна приготувати в якості обіду на швидку руку. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 600 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Часник можна продавити через прес.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю з часником в сковороді з рослинним маслом близько п’яти хвилин.
Крок 3. Викладаємо до овочів тушонку. Ретельно перемішуємо вміст і тушкуємо близько 7 хвилин. Шматочки тушонки необхідно розім’яти.
Крок 4. Додаємо томатну пасту, сіль і спеції. Заливаємо продукти і тушкуємо близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Очищену картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.
Крок 6. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до яскравої скоринки.
Крок 7. Заготівку з тушкованого м’яса викладаємо до овочів. Перемішуємо частування і тушкуємо пару хвилин. Можна вимикати плиту.
Крок 8. Печеня з тушонки готово. Пригощайтеся!
Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою – це цікава і смачна кулінарна ідея для вашого швидкого обіду або вечері. Таке блюдо порадує не тільки яскравим смаком, але і неймовірною поживністю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Тушонка – 340 гр.
- Крупа гречана – 130 гр.
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Приправа (овочева) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо гречану крупу, заливаємо її гарячою водою, солимо за смаком і доповнюємо шматочком вершкового масла.
Крок 2. Закриваємо заготівлю кришкою і варимо кашу до повної готовності на повільному вогні.
Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю.
Крок 4. Виймаємо з банки тушонку і розминаємо її виделкою.
Крок 5. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості в сковороді з рослинним маслом.
Крок 6. Викладаємо до цибулі тушонку.
Крок 7. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 5-7 хвилин.
Крок 8. Доповнюємо заготівлю гречаною кашею. Посипаємо все це овочевою приправою.
Крок 9. Перемішуємо частування і тушкуємо на тихому вогні 10 хвилин.
Крок 10. Гречана каша з тушонкою готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Перловка з тушонкою
Перловка з тушонкою – це дуже смачне, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Таке частування можна приготувати в якості обіду на швидку руку. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 1 банку.
- Крупа перлова – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи, промиваємо її під водою і після замочуємо у холодній воді.
Крок 2. Розігріваємо глибоку сковороду або казан з олією. Викладаємо сюди подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 4. Тушонку перекладаємо в тарілку і добре розминаємо виделкою. Відокремлюємо жир. Його можна використовувати для смаження.
Крок 5. Розтоплюємо жир в казані з овочами. Викладаємо сюди тушонку. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 6. Додаємо сюди підготовлену перлову крупу. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.
Крок 7. Вливаємо дві склянки води. Кип’ятимо вміст під кришкою, а після тушкуємо на повільному вогні.
Крок 8. Тушкуємо під кришкою до повної готовності 40-50 хвилин.
Крок 9. Перловка з тушонкою готова. Подавайте апетитне блюдо до столу і пригощайтеся!