Печериці, запечені в духовці, – ароматна і ситна закуска, яка швидко готується і ефектно виглядає. Гриби можна приготувати в фаршированому вигляді, запекти в соусі або приготувати цілком в якості гарніру. Рецепти підходять для початківців кулінарів, оскільки не вимагають особливих навичок і великої кількості часу.
Як приготувати смачні фаршировані печериці з сиром в духовці?
Ця закуска готується швидко і з найпоширеніших інгредієнтів. Часник надає грибів насичений аромат, а розплавлений сир – апетитний вигляд і яскравий смак.
Інгредієнти на
8 порц.
- Печериці свіжі 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 120 гр.
- Сметана 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як просто і смачно запекти печериці в духовці? Гриби акуратно протерти вологим рушником, не мити і не чистити.
- Ніжки витягти і дрібно нарізати.
- Сир натерти на тертці, зелень порубати.
- У сковороді обсмажити на рослинному маслі нарізану дрібними кубиками цибулю і роздавлений часник, додати ніжки і готувати кілька хвилин, потім дати охолонути.
- У миску скласти обсмажені гриби з цибулею і сир, заправити сметаною і зеленню, посолити і поперчити. При цьому важливо пам’ятати, що солі потрібно додати трохи більше норми, оскільки самі капелюшки несолоні.
- готовою масою Начинити капелюшки печериць, викласти їх на деко, кожну зверху посипати тертим сиром.
- Випікати гриби в нагрітій до 220-230 градусів 20-30 хвилин, поки сир зверху не розплавиться. Готові печериці з сиром і часником перекласти на тарілку і подавати, прикрасивши зеленню.
Соковиті печериці з майонезом, запечені в духовці цілком
Приготовані по такому рецепту гриби набувають особливу соковитість і пікантний смак, при цьому страва виходить ситним, і його можна подавати як вегетаріанської закуски, альтернативної страв з м’яса.
Час приготування: 3 години 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 7.
Інгредієнти:
- Печериці цілі середнього розміру – 1,2-1,5 кг
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Печериці викласти в глибоку миску, залити водою і залишити на 5 хвилин, після чого кожен гриб промити під проточною водою і викласти на обробну дошку.
2. Часник дрібно порубати або пропустити через прес, петрушку дрібно нарізати.
3. Для маринаду змішати в окремій ємності майонез, сіль, перець, часник і зелень, ретельно перемішати до однорідності.
4. Залити гриби маринадом, акуратно розподілити масу по всьому печерицям, накрити кришкою і залишити маринуватися в холодильнику на 2-3 години.
5. Гриби викласти в рукав для запікання, щільно закрити краю і випікати в духовці при температурі 200 градусів 30-40 хвилин. Після закінчення часу відкрити рукав гриби і залишити в духовці до появи золотистої скоринки.
6. Гриби викласти на тарілку, прикрасити зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування фаршированих печериць з куркою
Курка з грибами, смаженою цибулею і сиром – ідеальна закуска до святкового столу або легкий перекус на вечерю. Запечені з куркою печериці під сирною скоринкою готуються швидко, а рецепт підійде навіть для недосвідченої господині.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 8.
Склад:
- Печериці – 600 гр.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби промити під проточною водою, акуратно видалити ніжки, нарізати їх дрібними кубиками.
2. Капелюшки очистити від плівки, викласти на деко, застелене пергаментом, посолити і поперчити.
3. Цибулину нарізати дрібним кубиком. У сковороді обсмажити на олії до золотистого кольору ніжки печериць і цибулю.
4. Куряче філе дрібно нарізати, додати в сковороду до цибулі і грибів, готувати на сильному вогні 2-3 хвилини, посолити і додати чорний перець за смаком.
5. Приготовану начинку розкласти по капелюшків печериць, зверху посипати тертим сиром.
6. Випікати фаршировані гриби 20 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати печериці гарячими. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт запечених печериць з сиром і фаршем
Гриби добре поєднуються з м’ясним фаршем та сиром. Закуска виходить ситним, кріп і коріандр підкреслюють смак печериць, а золотиста сирна скоринка надає блюдо апетитний вигляд.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Печериці свіжі великі – 6 шт.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сир твердий – 50-60 гр.
- Кріп – 2 гілочки.
- Коріандр мелений – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Паприка солодка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Гриби промити і просушити паперовим рушником, видалити ніжки, капелюшки очистити від плівок.
2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник порубати.
3. Фарш змішати з цибулею і часником, приправити сіллю, коріандром, чорним перцем і подрібненим кропом.
4. Заповнити грибні капелюшки фаршем і укласти у форму, змащену рослинним маслом.
5. Сир натерти на крупній тертці і посипати печериці.
6. Готувати гриби в духовці при температурі 190-200 градусів 30 хвилин.
7. Подавати печериці з фаршем та сиром можна в якості гарячої або холодної закуски, прикрасивши зеленню. Насолоджуйтесь!
Швидкі і неймовірно смачні гриби в сметанному соусі
Це блюдо нагадує смажені в сметані гриби, але готується простіше. Печериці виходять соковитими, сметанний соус – ніжним, а скориночка з панірувальних сухарів – хрусткою. Потрібно просто змішати інгредієнти, відправити їх на півгодини в духовку, і блюдо для вечері в приємній компанії готове.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Суміш італійських трав – 1 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Печериці миємо й ріжемо, дрібні гриби нарізаємо на 4 частини, а якщо вони великі, потрібно поділити їх на 6-8 частин.
2. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
3. Гриби викладаємо у форму і випікаємо 15 хвилин при температурі 220 градусів.
4. В окремій ємності змішуємо сметану, крохмаль, дрібно нарізаний часник і 100 гр. натертого сиру. Солимо і перчимо за смаком.
5. Окремо змішуємо залишився сир, натертий на крупній тертці, і панірувальні сухарі.
6. Дістаємо гриби з духовки, викладаємо на них соус зі сметани і присипаємо печериці сумішшю трав. Зверху розподіляємо панірувальні сухарі і сир.
7. Готуємо в духовці ще 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а скориночка з сухарів не придбає рум’яний відтінок.
8. Печериці у сметані готові! При подачі гриби прикрашаємо зеленню і подаємо гарячими. Насолоджуйтесь!
Як самостійно запекти гриби з сиром і часником в духовці?
Для приготування печериць з сиром і часником потрібен мінімальний набір інгредієнтів і трохи часу. Блюдо неможливо зіпсувати, а результат порадує не тільки саму господиню, але і рідних та близьких за святковим столом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 2.
Склад:
- шампіньйони (Печериці) – 9 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Часник – 6 зубчиків.
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник очистіть і дрібно порубаєте.
2. Гриби промийте, відріжте ніжки і подрібніть їх кубиком.
3. Сир натріть на дрібній стороні терки.
4. Заповніть капелюшки печериць часником з нарізаними грибними ніжками. Посоліть і поперчіть. Зверху посипте тертим сиром.
5. Гриби викладіть на деко і запікайте в духовці, нагрітій до 180 градусів, близько півгодини. Смачні і ароматні печериці готові!
Соковиті і хрусткі печериці, запечені в соєвому соусі
Гриби, приготовані за цим рецептом, можна подавати як гарнір до м’ясних і рибних страв, а також як самостійну закуску. Соєвий соус надає особливий смаковий відтінок грибів, вони залишаються хрусткими і при цьому соковитими.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 12.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Суміш прованських трав – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Печериці помити, прибрати забруднення, підрізати ніжки, залишити їх цілими.
2. У мисці змішати масло, соєвий соус і оцет, додати роздавлений часник і трави. Викласти туди гриби і перемішати. Залишитьь маринуватися на 15 хвилин.
3. Гриби разом з маринадом перекласти у форму для випікання.
4. Готувати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Під час випікання кілька разів перемішати гриби, щоб вони рівномірно пропеклися.
5. Подавати готові печериці в гарячому вигляді як гарнір або в холодному вигляді як закуску, прикрасивши січеною зеленню.
Покроковий рецепт приготування печериць з вершками в духовці
Це блюдо нагадує грибний жульєн. Печериці у вершковому соусі можна приготувати і подати порційно в якості гарячої закуски для святкового столу.
Час приготування:35 хвилин
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Вершки – 200 мл
- Сіль –за смаком.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Часник – 2 зубчики.
- Печериці – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Гриби вимити і нарізати пластинками завтовшки близько 2-3 мм.
2. У сковороді обсмажити печериці в рослинному маслі, поки не підрум’яняться, додати за смаком сіль і перець.
3. Кріп дрібно нарізати, часник порубати.
4. В окремій ємності з’єднати кріп, часник, яйце і вершки, все змішати. Додати в вершково-яєчну масу гриби, перемішати.
5. Розкласти печериці з соусом по формочках.
6. Випікати підготовлені гриби в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 25 хвилин. Подавати теплими в формочках, в яких гриби готувалися, посипати нарізаним кропом.
Ароматні печериці в беконі, запечені в духовці
Гриби по цьому рецепту готуються з беконом, який додає печерицям аромат копченостей, і при цьому вони залишаються ніжними і соковитими. Страва підходить для святкового столу в якості яскравої і ситної закуски.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 8.
Склад:
- Печериці – 8-10 шт.
- Бекон у скибочках – 8-10 шт.
- Сир – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби вимити і почистити, звільнивши від плівок і забруднень, акуратно витягнути ніжки. Капелюшки печериць посолити і поперчити, збризнути олією, викласти на деко, застелене пергаментом.
2. Кожну капелюшок обернути скибочкою бекону, щоб вони були закриті з усіх сторін, і закріпити його зубочисткою, щоб бекон не розкрутився в процесі приготування.
3. У кожен гриб всередину покласти тертий сир.
4. Запекти печериці в духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин.
5. Готову закуску викласти на блюдо, прибравши зубочистки перед подачею.
Як приготувати шампіньйони на шпажках в домашніх умовах?
Гриби на шпажках у вигляді шашличка можна приготувати для пікніка або в якості легкої закуски для дружньої вечірки. Вони готуються швидко і просто, виглядають ефектно і дуже смачні. Така страва підходить для недосвідчених кулінарів, тому що не вимагає особливих навичок в готуванні.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Суміш італійських трав – 1 ч. л.
- Перець гострий в пластівцях – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики.
Процес приготування:
1. Дерев’яні шпажки заздалегідь витримати у воді 15-20 хвилин, щоб вони не підгоріли під час приготування грибів.
2. Гриби ретельно вимити й обсушити паперовим рушником.
3. Для маринаду в окремій мисці змішати масло, сік лимона, соєвий соус, спеції і роздавлений часник.
4. Опустити гриби в маринад і залишити на 15-20 хвилин, накривши миску плівкою.
5. Печериці нанизати на шпажки по 4-5 штук на кожну. У форму для випічки встановити решітку або закріпити шпажки так, щоб гриби не стосувалися дна форми.
6. Готувати печериці в духовці, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин. Гриби повинні підрум’янитися, однак важливо їх не пересушити.
7. Подавати печериці у вигляді шашличків, не знімаючи їх зі шпажок. Приємного апетиту!