Камамбер в духовці – це оригінальна і неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Є різні варіанти, щоб приготувати м’який сир смачно. Але кращі з них ми зібрали в нашій перевіреної збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Сир камамбер з хлібом та часником в духовці
Сир камамбер з хлібом та часником в духовці – оригінальне і неймовірно смачне частування для вашого столу. Приготувати його зовсім не складно, а смак і аромат страви нікого не залишить байдужим. Подавайте в якості закуски до святкового столу або разом з келихом вина.
Інгредієнти на
4 порц.
- Сир Камамбер 1 шт.
- Білий хліб-4 скибочки
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Розмарин за смаком
- Масло оливкове за смаком
- Оливки за смаком
Процес приготування:
- Хліб розрізаємо на рівні по товщині брусочки.
- Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо їх невеликими пластинками.
- Камамбер витягуємо з упаковки. На його поверхні робимо неглибокі надрізи.
- Викладаємо м’який сир на деко з пергаментом або фольгою. У надрізи вставляємо шматочки часнику. Навколо сиру розкладаємо нарізаний паличками хліб.
- Посипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком. Доповнюємо оливками. Поливаємо оливковою олією.
- Випікаємо заготівлю 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Сир камамбер, запечений з хлібом і часником, готовий. Перед подачею можна прибрати часник і трохи зрізати верхівку сиру. Швидше пробуйте!
Як запекти камамбер з багетом в духовці
Як запекти камамбер з багетом в духовці? Ми докладно описали кулінарний процес у нашому покроковий рецепт з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку ідею і приступайте до приготування. Готове частування стане неймовірно смачним і яскравим доповненням до вашого столу.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Камамбер – 240 гр.
- Багет – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Трави прованські – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Багет нарізаємо тонкими і рівними по товщині скибочками.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і розрізаємо їх на слайсы.
Крок 3. Камамбер витягуємо з упаковки. На його поверхні робимо неглибокі надрізи.
Крок 4. Викладаємо м’який сир на деко з пергаментом. У надрізи вставляємо шматочки часнику. Навколо сиру розкладаємо скибочки багета.
Крок 5. Посипаємо продукти ароматними травами провансу за смаком. Поливаємо оливковою олією.
Крок 6. Випікаємо заготівлю 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Сир камамбер, запечений з багетом в духовці, готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Камамбер в листковому тесті в духовці
Камамбер в листковому тесті в духовці – цікаве і дуже смачне частування, перед якою важко встояти. Готову страву можна подавати в якості перекусу або як закуску для святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашій добірці.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тісто листкове – 100 гр.
- Камамбер – 1 шт.
- Соус – за смаком.
- Кунжут – для прикраси.
- Яйце – для обмазування.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Даємо йому розтанути природним способом.
Крок 2. Поділяємо його на дві рівні частини і викладаємо на папір для випікання.
Крок 3. На одну половину тіста кладемо сир камамбер. Обмазуємо його соусом до смаку. Можна просто обсипати спеціями.
Крок 4. Обхоплюємо сир краями тіста. Робимо це акуратно.
Крок 5. Закриваємо заготівлю другим шматочком листкового продукту. Щільно притискаємо. Тісто має закрити сир повністю.
Крок 6. Обмазуємо збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту. Випікаємо при температурі 180 градусів до рум’янцю. Приблизно, на це піде 10-20 хвилин.
Крок 7. Камамбер в листковому місці в духовці готовий. Подавайте до столу!
Запечений сир камамбер з грушею
Запечений сир камамбер з грушею виходить неймовірно ароматним, ніжним і апетитним. Яскрава закуска на вашому столі точно нікого не залишить байдужим і розлетиться в першу чергу. Обов’язково спробуйте приготувати м’який сир в духовці на нашу перевіреного рецепту.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Камамбер – 1 упаковка.
- Груша – 0,5 шт.
- Горіх волоський – 4 шт.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Перець рожевий горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Витягаємо камамбер з упаковки.
Крок 2. Зрізаємо у м’якого сиру верхню кірочку. Робимо це акуратно за допомогою гострого ножа.
Крок 3. Промиваємо грушу і нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 4. Очищаємо і волоські горіхи подрібнюємо.
Крок 5. Відміряємо вказану кількість родзинок. Перемішуємо його з горіхами, грушею і двома видами перцю.
Крок 6. Заготівку з груші викладаємо на верхівку сиру. Частування перекладаємо в форму або на пергамент. Випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Запечений камамбер з грушею готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Сир камамбер з помідорами в духовці
Сир камамбер з помідорами в духовці – це дуже просте у приготуванні і неймовірно смачне частування для вашого столу. Готовий м’який сир вийде дуже ніжним і апетитним. Відмінне рішення для ваших свят і особливих зустрічей. Обов’язково беріть на замітку!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Камамбер – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо помідор і нарізаємо його невеликими кубиками. Насіння овоча видаляємо, щоб не було зайвої вологи.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх.
Крок 3. З’єднуємо помідор, часник, оливкову олію, сіль і спеції. Акуратно перемішуємо продукти.
Крок 4. Відкриваємо упаковку камамбера. Верхівку м’якого сиру акуратно зрізаємо гострим ножем.
Крок 5. В вийшло невелике поглиблення викладаємо помідорну масу.
Крок 6. Загортаємо частування у фольгу і випікаємо при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин.
Крок 7. Камамбер з помідорами в духовці готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Камамбер, запечений з грінками
Камамбер, запечений з грінками – апетитне і дуже смачне частування, перед якою важко встояти. Готову страву можна подавати в якості перекусу або як закуску для святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашій добірці.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Багет – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Багет нарізаємо рівними по товщині скибочками.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і розрізаємо їх на слайсы.
Крок 3. Камамбер витягуємо з упаковки. На його поверхні робимо неглибокі надрізи.
Крок 4. Викладаємо м’який сир на деко з пергаментом. У надрізи вставляємо шматочки часнику. Навколо сиру розкладаємо нарізаний хліб.
Крок 5. Посипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо оливковою олією.
Крок 6. Випікаємо заготівлю 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Сир камамбер, запечений з грінками, готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Запечений камамбер з інжиром
Запечений камамбер з інжиром виходить дуже яскравим смаком і неймовірно ароматним. Таке частування яскраво доповнить і різноманітить ваше меню. Подавайте в якості закуски, в тому числі і для святкового столу. Побалуйте себе і близьких за допомогою нашого покрокового рецепта.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Камамбер – 1 шт.
- Інжир – 1 шт.
- Вино червоне – 100 гр.
- Оцет бальзамічний – 2 ч. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Розмарин – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо сир камамбер і витягуємо його з упаковки.
Крок 2. Промиваємо інжир і поділяємо його на четвертинки. Викладаємо їх у форму для випікання.
Крок 3. Відміряємо вказану кількість червоного вина.
Крок 4. У вино додаємо бальзамічний оцет і мед. Гарненько все перемішуємо і переливаємо до інжиру.
Крок 5. Подрібнюємо розмарин і посипаємо їм інжир. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Викладаємо на інжир камамбер. Випікаємо страву ще 10 хвилин, вимикаємо духовку.
Крок 7. Запечений камамбер з інжиром готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Камамбер, запечений з медом і горіхами
Камамбер, запечений з медом і горіхами – це дуже просте в приготуванні і надзвичайно оригінальне частування для вашого столу. Готовий м’який сир вийде дуже ароматним і ніжним. Відмінне рішення для ваших свят і особливих вечорів. Рекомендуємо спробувати!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Арахіс – 10 гр.
- Мед – 10 гр.
- Соус соєвий – 3 гр.
- Коньяк – 10 гр.
- Бадьян – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Конфітюр смородиновий – 20 гр.
- М’ята – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо глазур. Для цього нарізаємо арахіс.
Крок 2. Перекладаємо арахіс в глибоку миску. Заливаємо його медом.
Крок 3. Далі додаємо соєвий соус.
Крок 4. Вливаємо вказану кількість коньяку.
Крок 5. Перемішуємо інгредієнти між собою.
Крок 6. Відкриваємо сир камамбер. Упаковку прибираємо.
Крок 7. Робимо в сирі глибокі надрізи.
Крок 8. Кладемо камамбер в невелику круглу форму для випікання. Заливаємо медово-горіхового заготівлею. Залишаємо на 10 хвилин. Після випікаємо три хвилини при температурі 180 градусів.
Крок 9. Камамбер, запечений з медом і горіхами, готовий. Прикрашайте бадьяном і корицею. Можна подавати до столу!
Камамбер з розмарином в духовці
Камамбер з розмарином в духовці виходить неймовірно ароматним, ніжним і апетитним. Таке частування на вашому столі точно нікого не залишить байдужим і розлетиться в першу чергу. Обов’язково спробуйте приготувати м’який сир з нашого перевіреного рецепту.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Розмарин – 1 гілка.
- Часник – 1 зубчик
- Масло оливкова – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Очищаємо зубчик часнику від лушпиння.
Крок 3. Далі зубчик нарізаємо тонкими слайсами. Розмарин промиваємо й обсушуємо.
Крок 4. Дістаємо сир з упаковки. Зверху вирізаємо невелике коло.
Крок 5. В вирізаний круг викладаємо пластинки часнику, шматочки розмарину. Солимо і поливаємо оливковою олією.
Крок 6. Випікаємо заготівлю 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Ароматний камамбер з розмарином в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Запечений камамбер в беконі
Запечений камамбер в беконі – оригінальне частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Таке блюдо порадує дивовижним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Відмінне кулінарне рішення для вашого святкового столу або затишних посиденьок у близькому колі.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Бекон/шинка – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю, подрібнюємо його і обсмажуємо до м’якості на вершковому маслі.
Крок 2. У невелику форму для запікання викладаємо тонкі шматочки бекону. Кладемо їх по колу, щоб потім можна було закрити сир краями.
Крок 3. По центру кладемо камамбер. Добре обмазуємо його гірчицею.
Крок 4. Викладаємо на м’який сир обсмажену цибулю.
Крок 5. Закриваємо камамбер хвостиками бекону. Щільно загортаємо його.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Крок 7. Запечений камамбер в беконі готовий. Можна подавати до столу!