Манні млинці на воді
Манні млинці на воді – це оригінальне рішення для вашого сімейного сніданку або перекусу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Ваші близькі будуть в захваті від ніжних і повітряних манних млинчиків. Подавайте їх до столу з вершковим маслом, варенням та іншими доповненнями за смаком.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа манна – 200 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Вода – 750 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло – для змазування млинців.
Процес приготування:
Крок 1. Нагріваємо приблизно до 35-40 градусів 100 мл води. Всипаємо в теплу воду сухі дріжджі, сіль і цукор. Залишаємо на 5 хвилин.
Крок 2. У підійшла опару додаємо манку, борошно і доливаємо залишилася, кімнатної температури, воду. Ретельно перемішуємо до зникнення грудочок, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 2 години.
Крок 3. Через деякий час тісто стане повітряним і збільшиться в об’ємі.
Крок 4. В окремий посуд розбиваємо курячі яйця, вливаємо до них рослинне масло. Збиваємо виделкою до однорідності.
Крок 5. Переливаємо в тісто яєчну суміш. Перемішуємо все віночком.
Крок 6. Розігріваємо сковороду і обмазуємо рослинним маслом. Порційно вливаємо готове тісто, розподіляємо його по поверхні сковороди.
Крок 7. Обсмажуємо кожен млинець до рум’янцю з обох сторін.
Крок 8. Перед подачею кожен млинець змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Крок 9. Манні млинці на воді готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!