Соковиті котлети, запечені в духовці
Котлети, запечені в духовці, відрізняються від котлет, смажених на сковорідці особливим смаком, а соковитими їх зробить соус. Готується страва просто і швидко. Фарш замішується, як для звичайних котлет і без додавання батона. У цьому рецепті всередину котлети покладемо шматочок сиру, а зробимо соус зі сметани і томатної пасти.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Фарш свинина/яловичина – 700 гр.
- Сир напівтвердий – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 3 зубки.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Для соусу:
- Сметана – 3 ст. л.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. Додати до нього сіль, подрібнений часник, дрібно нашатковану будь-яку зелень і будь-які спеції. Потім фарш рукою ретельно вимісити і можна кілька разів відбити, щоб його текстура вийшла однорідною.
Крок 2. Напівтвердий сир нарізати невеликими кубиками. Мокрими руками з фаршу сформувати котлети і усередину кожної покласти шматочок сиру. Потім котлети викласти у форму для запікання.
Крок 3. Для соусу в піалу насипати ложку борошна, томатну пасту зі сметаною, насипати сіль з будь приправою, налити теплу воду і віночком все перемішати до однорідного стану.
Крок 4. Духовку розігріти до 180 градусів. Соусом залити котлети в форму і запекти їх в духовці протягом 40 хвилин. Приготовлені соковиті котлети сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши гарніром. Приємного апетиту!