Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковиті котлети, запечені в духовці

Котлети, запечені в духовці, відрізняються від котлет, смажених на сковорідці особливим смаком, а соковитими їх зробить соус. Готується страва просто і швидко. Фарш замішується, як для звичайних котлет і без додавання батона. У цьому рецепті всередину котлети покладемо шматочок сиру, а зробимо соус зі сметани і томатної пасти.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Фарш свинина/яловичина – 700 гр.
  • Сир напівтвердий – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для соусу:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. Додати до нього сіль, подрібнений часник, дрібно нашатковану будь-яку зелень і будь-які спеції. Потім фарш рукою ретельно вимісити і можна кілька разів відбити, щоб його текстура вийшла однорідною.

Крок 2. Напівтвердий сир нарізати невеликими кубиками. Мокрими руками з фаршу сформувати котлети і усередину кожної покласти шматочок сиру. Потім котлети викласти у форму для запікання.

Крок 3. Для соусу в піалу насипати ложку борошна, томатну пасту зі сметаною, насипати сіль з будь приправою, налити теплу воду і віночком все перемішати до однорідного стану.

Крок 4. Духовку розігріти до 180 градусів. Соусом залити котлети в форму і запекти їх в духовці протягом 40 хвилин. Приготовлені соковиті котлети сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши гарніром. Приємного апетиту!