Пісні пиріжки – дуже смачна випічка, але більш легка для шлунка. Для пиріжків замішується несолодке тісто. А яке розмаїття начинок може бути, просто дивно: гриби і цибулю, капуста з морквою, картопля з зеленню, яблука, гарбуз або будь-яке поєднання ягід і фруктів. В загальному хоч кожен день ви можете радувати своїх рідних і близьких оригінальним ласощами.
Пісні дріжджові пиріжки з капустою в духовці
Пісні дріжджові пиріжки з капустою в духовці – універсальний варіант ситної випічки, яку можна не тільки подати з чаєм. Пісні пиріжки з капустяної начинкою, крім того, відмінно поєднуються з бульйоном і супами, тому їх можна подати на обід.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Вода питна 1.5 склянки
- Свіжі дріжджі 25 гр.
- Сіль-2 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Масло рослинне 100 мл (пісне)
- Для начинки:
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Масло рослинне 2 ст. л. (пісного)
Процес приготування:
- У склянці теплої води розчиніть цукор, пару чайних ложок борошна і дріжджі. Отриману масу залиште на 15 хвилин. За цей час маса трохи збільшиться в об’ємі і спіниться.
- В опару всипте просіяне борошно, сіль і влийте воду, що залишилася. Починайте замішувати тісто ложкою або лопаткою.
- Далі додайте в масу рослинне масло, продовжуйте перемішувати тісто.
- Коли стане важко працювати ложкою, переходите до ручного замісу. Тісто не повинно бути надто щільним, але буде добре відлипати від рук. Тісто викладіть в миску, укрийте харчовою плівкою і залиште в теплі для підйому.
- За годину підросло обімніть тісто руками.
- Знову зібрати тісто в грудку, помістіть в миску і залиште в теплі ще на годину.
- За цей час можна приготувати начинку. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і тушкуйте на рослинному маслі.
- Тісто розділіть на невеликі рівні частини.
- Кожен кульку тіста розкачайте, на середину коржика покладіть трохи капустяної начинки.
- Підніміть краю коржі і добре скріпіть їх. Заготовки викладіть на деко швом вниз. Щоб випічка не пригоріла, застеліть деко пергаментом. Залиште пиріжки на 20 хвилин.
- Випікайте пиріжки в добре розігрітій духовці при 240-250 градусах 15-20 хвилин. Випічці дайте трохи охолонути, потім подавайте до столу. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з капустою, смажені на сковороді
Пісні пиріжки з капустою, смажені на сковороді, — простий і дуже дешевий варіант випічки. Крім Поста їх можна приготувати як доповнення до чаю або, щоб влаштувати собі перекус на роботі або в поїздці. Поки підходить тісто, можна приготувати начинку для пиріжків.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 1,5 ч. л.
Для начинки:
- Масло рослинне – для смаження.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку необхідно замісити дріжджове тісто і залишити його для підйому в теплі. За цей час як раз встигнете приготувати начинку. Відміряйте необхідні інгредієнти для тіста.
Крок 2. У миску просіяти борошно, всипте цукор, сіль і дріжджі швидкодіючі.
Крок 3. Перемішайте всі сухі інгредієнти і зробіть поглиблення в центрі.
Крок 4. В отриману ямочку влийте теплу воду.
Крок 5. Починайте замішувати тісто ложкою. Коли маса стане густою, переходите до ручного замісу, при цьому змастіть руки рослинним маслом. Вимішуйте тісто 5-10 хвилин.
Крок 6. Готове тісто зберіть у грудку, покладіть його в миску, укрийте рушником і залиште в теплі на 40-60 хвилин для зростання.
Крок 7. Тепер можна зайнятися начинкою. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Потім обімніть нарізку руками, щоб капуста стала м’якше і пустила сік.
Крок 8. Ми загасили капусту в мультиварці на режимі «Гасіння» протягом 20 хвилин. Можна зробити це на звичайній сковороді. Начинку посоліть, і приправити меленим перцем за смаком.
Крок 9. За цей час тісто збільшиться в об’ємі в 1,5-2 рази. Викладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і добре обімніть його руками.
Крок 10. Розділіть тісто на однакові шматочки.
Крок 11. Кожен шматочок розкачати качалкою або розімніть руками до невеликої коржі. На середину покладіть капустяну начинку.
Крок 12. Зліпити пиріжки, добре закріпіть краю тесту. Заготовки залиште на столі ще на 10-15 хвилин для вистоювання.
Крок 13. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть пиріжки швами вниз.
Крок 14. Смажте пиріжки з обох сторін на помірному вогні під закритою кришкою.
Крок 15. Щоб позбутися від надлишків олії, промокніть випічку паперовими серветками. Потім можна подавати пиріжки до столу. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді
Пісні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, цілком можуть підійти для ситного перекусу в будь-який час дня. До того ж цей рецепт можна використовувати не тільки під час посту, але він ще буде корисний тим, хто дотримується вегетаріанства.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 8-12.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Сода харчова – 0,3 ч. л.
- Окріп – 1,5 склянки
- Сіль поварена – за смаком.
- Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.+ для смаження.
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підберіть всі необхідні інгредієнти за списком. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть і промийте.
Крок 2. В об’ємну миску просійте через сито борошно, завдяки цієї нехитрої процедури у вас вийде пишна і повітряне тісто.
Крок 3. До борошна додати харчову соду і сіль.
Крок 4. В борошняній суміші зробіть поглиблення і влийте в нього окріп. Швидкими рухами перемішайте інгредієнти.
Крок 5. Далі влийте необхідну кількість рослинного масла.
Крок 6. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, щоб воно стало однорідним і пластичним. Потім зберіть його у грудку, загорнути в харчову плівку і приберіть в морозилку на 15 хвилин. Так воно стане більш еластичним.
Крок 7. Картоплю треба зварити в підсоленій воді до готовності. Потім перемніть його в пюре.
Крок 8. Очищені цибульні головки дуже дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Змішайте картопляне пюре зі смаженою цибулею.
Крок 9. Дістаньте з морозилки тісто, розділіть його на частини.
Крок 10. Кожен шматочок тіста розкачайте в круглі тонкі коржі.
Крок 11. На кожен коржик покладіть приблизно столову ложку картопляної начинки.
Крок 12. Краї тіста скріпіть між собою.
Крок 13. Тепер розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть заготовки пиріжків швами вниз. Смажте пиріжки на помірному вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 14. Пиріжки з картоплею трохи остудіть, потім подавайте до столу. Приємного апетиту!
Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці
Пиріжки на пісному тесті з картоплею в духовці готуються без молочних продуктів та тваринних жирів. Крім того, що це простий рецепт, щодо складу і самої технології, він жодним чином не позначиться на вашому бюджеті. Але зате ваші близькі будуть їсти смачну випічку з великим задоволенням і попросять добавки.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- картопляний Відвар – 500 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1000 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очистіть, помийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть її в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Варіть хвилин до 20 до готовності картоплі.
Крок 2. Очистіть головки ріпчастої цибулі, дрібно наріжте їх і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
Крок 3. Із готової картоплі злити відвар, він знадобиться для тіста. Саму картоплю розімніть, додайте сіль, мелений перець і смажену цибулю, перемішайте. Начинка готова.
Крок 4. Тепер переходимо до замісу тіста. У миску просіяти борошно пшеничне.
Крок 5. В 500 мілілітрах теплого картопляного відвару розчиніть сухі дріжджі, цукор і рослинне масло. Отриману дріжджову масу додайте до борошна.
Крок 6. Вимісити однорідне і пластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 20-30 хвилин в теплі.
Крок 7. Потім розділіть тісто на шматочки за розміром рівні курячому яйцю.
Крок 8. Кожен шматочок тіста розкачайте в коржик, покладіть картопляну начинку і зліпити пиріжки. Розкладіть заготовки на змащеному олією деку. Залиште їх ще на 20 хвилин, за цей час увімкніть, і розігрійте духовку.
Крок 9. Помістіть деко з пиріжками в духовку, випікайте при 180-200 градусах 25 хвилин.
Крок 10. Пісні пиріжки з картоплею ставте на стіл, коли вони трохи охолонуть. Приємного апетиту!
Пиріжки з яблуками в духовці для поста
Пиріжки з яблуками в духовці для поста – соковиті, ароматні, справжня смакота для дорослих і дітей. Пісне тісто виходить щільним, але еластичним, воно зручно в роботі і не рветься при розкочуванні. Яблука можна взяти будь-які, які знайдуться в найближчому магазині чи на ринку.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Мука пшенична вищий сорт – 300 гр.
- Борошно житнє – 200 гр.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 9 гр.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
Для начинки:
- Яблука – 2 шт.
- Ізюм – за бажанням.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- цукрова Пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте обидва види просіяного борошна і сухі дріжджі.
Крок 2. Далі влийте оливкове масло і теплу воду, всипте сіль і цукор.
Крок 3. Вимісити однорідне м’яке тісто і залиште його на півгодини для зростання.
Крок 4. Тим часом підготуйте яблучну начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть яблучну нарізку в миску, всипте цукрову пудру і корицю. При бажанні додайте родзинки.
Крок 5. Тісто наріжте порційними шматочками. Кожен шматочок розкачати в корж. На тісто покладіть трохи яблучної начинки і зліпити пиріжки.
Крок 6. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки.
Крок 7. Випікайте пиріжки при 180 градусах 30 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою і трохи остудіть перед подачею. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки без яєць на воді
Пісні пиріжки без яєць на воді нітрохи не поступаються традиційним пиріжків. Основна відмінність – це простота приготування і доступність складу продуктів. Таку випічку можна приготувати в Пост або в будь-який інший день. Додайте в пиріжки солодку начинку, і у вас вийде чудовий десерт до чаю, з солоною начинкою – це буде ситний перекус.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Кухонна сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Горох сухий – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У миску налийте теплу воду. Розчиніть в ній сіль і цукор. Просіяне борошно змішайте з дріжджами, отриману суміш частинами всипайте в миску і замішують тісто. Воно повинно бути не дуже густим і в той же час має добре відлипати від рук. Залиште тісто в теплі, поки займаєтеся начинкою.
Крок 2. Сушений горох поставте варитися. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і додайте до гороху. Заправте варений горох сіллю і меленим перцем. Горох повинен дуже добре розвариться, в результаті каша буде дуже сильно схожим на пюре.
Крок 3. Увімкніть Духовку заздалегідь, встановіть температуру до 170 градусів. Тісто розділіть на невеликі рівні частини.
Крок 4. Кожен шматочок розкачати качалкою, щоб вийшла тонка коржик.
Крок 5. На коржі викладіть остиглу горохову начинку.
Крок 6. Підніміть краї тіста до центру і добре їх скріпіть.
Крок 7. Переверніть заготовки швами вниз, щоб краще зберегти їх форму і виключити розклеювання швів.
Крок 8. Деко застеліть пергаментом для випічки або просыпьте борошном. Розкладіть на ньому заготовки пиріжків. Випікайте в духовці, поки боки пиріжків добре не підрум’яняться. Подавайте пісні пиріжки в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки на картопляному відварі
Пісні пиріжки на картопляному відварі – одне з численних смачних страв пісного меню. Харчуватися різноманітно і смачно можна завжди, потрібно тільки знати вдалі та перевірені рецепти. Ми пропонуємо приготувати дуже смачні пиріжки з начинкою.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 50-60 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 1-2 ч. л.
- картопляний Відвар – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 450-500 гр.
Для начинки:
- Картопля – 400 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очистіть. Помийте, наріжте середніми шматочками і перекладіть в каструлю. Варіть в підсоленій воді приблизно 20 хвилин до готовності.
Крок 2. З головки ріпчастої цибулі зніміть піну і дрібно наріжте.
Крок 3. Гриби помийте і наріжте дрібними кубиками.
Крок 4. Обсмажте нарізану цибулю і гриби на рослинній олії до рум’яного кольору.
Крок 5. Картопляний відвар злити в миску, на його основі буде замішуватися тісто на пиріжки. Варену картоплю добре розімніть товкачиком до стану пюре. Додайте до картоплі зажарку, посоліть і приправте начинку за смаком.
Крок 6. У миску влити теплий картопляний відвар. Розчиніть у ньому сухі дріжджі, додайте сіль і цукор, влийте рослинне масло, перемішайте. В окрему миску просійте борошно пшеничне.
Крок 7. Всипайте борошно в дріжджову масу і починайте замішувати тісто ложкою.
Крок 8. Коли маса стане дуже густою, переходьте на ручний заміс. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Крок 9. Зберіть тісто в грудку, покладіть його в миску, укрийте харчовою плівкою і залиште в теплі на 40-50 хвилин. Це потрібно щоб дріжджі заробили, і тісто збільшилося в об’ємі.
Крок 10. Заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона прогрілася. Тісто після підйому ще раз обімніть руками і розділіть на невеликі шматочки. Потім розкачайте з тіста коржика невеликого діаметру. На кожну покладіть начинку.
Крок 11. Добре защепніть тісто пальцями.
Крок 12. Змастіть деко олією, викладіть на нього заготовки пиріжків швами вниз. Залиште пиріжки на столі ще на 15 хвилин, щоб підійшли. Щоб пиріжки при випіканні вийшли глянцевими, змастіть їх рослинною олією або міцною заваркою.
Крок 13. Надішліть деко з пиріжками в духовку. Випікайте при 200 градусах 20-25 хвилин.
Крок 14. Пиріжки з картоплею і грибами трохи остудить, і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з грибами
Пісні пиріжки з грибами – прекрасний вибір для вегетаріанців і тих, хто дотримується Посту. Можливо, ви навіть не відчуєте різницю зі здобним тестом. Пиріжки виходять пишними, ніжними і дуже соковитими завдяки грибної начинки.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 40-50 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Вода – 1,25 склянки
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Для фаршу:
- Сіль – за смаком.
- Печериці – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень подрібнена (кріп, петрушка, цибуля) – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У миску налийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і сіль. Далі просійте борошно через дрібне сито і влийте рослинне масло. Вимісити однорідне, пластичне тісто для пиріжків. Залиште його в теплі для підйому.
Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Подрібніть овочі дрібними кубиками.
Крок 3. Печериці помийте і також дрібно наріжте.
Крок 4. Поставте на вогонь сковорідку, просушіть її і додайте рослинне масло. Обсмажте овочі та гриби на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь і доведіть їх до готовності. В кінці додайте сіль, мелений перець і рубану зелень.
Крок 5. Добре підросло тісто розділіть на невеликі рівні шматочки. Кожен розкачайте і в центр коржі покладіть приблизно столову ложку начинки.
Крок 6. З’єднайте краї тіста, щоб у вас вийшли закриті овальні пиріжки з начинкою.
Крок 7. Заготовки викладайте порціями на розігріту сковороду і смажте до рум’яної скоринки з обох сторін. Готові пиріжки злегка остудіть, потім пригощайте своїх рідних. Приємного апетиту!
Пиріжки на пісному тесті з гарбузом
Пиріжки на пісному тесті з гарбузом – незвичайна вітамінна випічка. Який же чудовий овоч гарбуз, її оригінальний смак і аромат запам’ятається вам надовго. Як приготувати пишні пиріжки з ніжною начинкою, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Мука пшенична вищий сорт – 350 гр.
- Вода питна – 100 мл
- Цукор – 80 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Масло рослинне без запаху – 40 мл
- Гарбуз цукор – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте всі необхідні продукти. Гарбуз очистите від шкірки і насіння.
Крок 2. У миску просійте половину пшеничного борошна і всипте сіль.
Крок 3. Потім влийте воду.
Крок 4. Також додайте рафінована рослинна олія.
Крок 5. Змішайте всі інгредієнти, щоб у вас вийшла однорідна маса без грудок.
Крок 6. Поступово всипайте частинами муку і вимішуйте тісто кілька хвилин. Потім укрийте його рушником і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Крок 7. Гарбуз натріть на крупній тертці і змішайте отриману стружку з цукром. Начинка для пиріжків готова.
Крок 8. Тісто розділіть на кілька невеликих рівних шматочків. Кожен розкачайте до тонкої коржі і покладіть в центр приблизно столову ложку гарбузової начинки.
Крок 9. Краї тіста скріпіть, і у вас вийдуть гарні овальні пиріжки.
Крок 10. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть пиріжки швами вниз. Смажте їх з обох боків до рум’яної скоринки.
Крок 11. Готові пиріжки трохи остудіть, і відразу подавайте до чаю на стіл. Приємного апетиту!
Солодкі пиріжки на пісному тесті
Солодкі пиріжки на пісному тесті – десерт, який можна приготувати в будь-який час року, навіть у Піст. Несолодке тісто поєднується з будь солодкою начинкою, яку ви виберете. Це можуть бути свіжі або заморожені фрукти, ягоди, а також будь-яке їх поєднання.
Час готування – 135 хв.
Час приготування – 65 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
Для начинки:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Цукор – 2/3 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Завдання по замісу тіста краще всього покласти на хлібопічку. У відерце відправте всі інгредієнти в наступному порядку: вода, просеянная борошно, олія, цукор, сіль і сухі дріжджі.
Крок 2. Активуйте режим «Тісто» і чекайте звуковий сигнал від хлібопічки про готовність пісного тіста. Потім готове тісто перекладіть в миску і дайте йому відпочити 15 хвилин.
Крок 3. Розділіть грудку тіста на 12 рівних шматочків.
Крок 4. Кожну кульку розкачати в прямокутний пласт.
Крок 5. На один край коржі покладіть приблизно півтори чайні ложки чорниці і половину чайної ложки цукру.
Крок 6. Підніміть край тесту з боку начинки і защепніть його.
Крок 7. Решту тіста розрізати уздовж на три частини і заплетіть з них косичку.
Крок 8. Косичку обмотайте навколо пиріжка. Заготовки розкладіть на деку, змащеному олією. Залиште пиріжки ще на 25 хвилин для вистоювання.
Крок 9. Випікайте пісні пиріжки в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Приємного апетиту!