Смажений минтай на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Минтай в клярі на сковороді

Минтай в клярі на сковороді – це дуже смачне і швидке блюдо для вашого сімейного столу. Готуйте продукт до обіду або вечері і подавайте разом з будь-якими гарнірами за смаком. Для спрощення кулінарного процесу скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 0,8 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 170 гр.
  • Молоко – 130 мл
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе минтая попередньо розморожуємо.

Крок 2. Далі філе нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Кожен шматок посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і сушеним кропом.

Крок 4. Для кляру змішуємо яйця, молоко і борошно. Гарненько збиваємо продукти до отримання однорідної суміші без грудочок.

Крок 5. Обвалюємо в клярі кожен шматочок риби і викладаємо її в добре розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 6. Філе обсмажуємо з обох боків до яскравого рум’янцю.

Крок 7. Соковитий і рум’яний минтай в клярі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Прикрашайте зеленою цибулею.