Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з яблуками – це цікаві і апетитні кулінарні рішення на всі випадки. З додаванням соковитих плодів можна приготувати ароматні пироги, пиріжки, оригінальні салати та інші страви. Обов’язково беріть на замітку кулінарну добірку з десяти рецептів приготування з покроковими фото.

Пишна шарлотка з яблуками в духовці — класичний рецепт

Пишна шарлотка з яблуками в духовці – класичний рецепт, який варто приготувати кожному. Такий пиріг виходить неймовірно ніжним, повітряним і тане в роті. Ідеальне рішення для вашого сімейного свята або сімейного чаювання. Обов’язково спробуйте приготувати по нашій кулінарній добірці!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яблуко 1 кг
  • Яйце куряче 8 шт.
  • Борошно 2 склянки
  • Цукор-пісок 2 склянки
  • Ванілін 2 гр.
  • Масло рослинне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Доповнюємо їх цукром і ваніліном.
  3. Збиваємо продукти міксером близько 7 хвилин до повного розчинення сухого інгредієнта.
  4. В яєчну суміш просіваємо борошно. Продовжуємо збивати міксером до отримання однорідної маси без грудочок.
  5. Промиті яблука очищаємо від шкірки, після плоди ріжемо часточками.
  6. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна, щоб майбутній пиріг не пригорав.
  7. Половину яблучних часточок викладаємо на дно форми.
  8. Заливаємо яблука ніжним тістом.
  9. На поверхню викладаємо інші яблука. Випікаємо заготовку 1 годину при температурі 180 градусів. Поверхня перевіряйте зубочисткою.
  10. Пишна шарлотка з яблуками в духовці за класичним рецептом готова. Пригощайтеся!

Штрудель з яблук з листкового тіста

Штрудель з яблук з листкового тіста – це неймовірно смачна і апетитна випічка для вашого домашнього або святкового столу. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 1 пласт.
  • Цукор коричневий – 8 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ст. л.
  • Борошно для розкочування тіста.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Перекладаємо яблучні шматочки в глибоку тарілку. Засипаємо їх коричневим цукром і корицею. Перемішуємо. Щоб яблука не темніли, можна збризнути лимонним соком.

Крок 3. Робочу поверхню посипаємо борошном і тонко розкочуємо пласт листкового тіста.

Крок 4. Перекладаємо тісто на деко з пергаментом. На тісто викладаємо яблучну заготовку. Якщо яблука виділяють занадто багато соку, можна злегка присипати їх борошном.

Крок 5. Випікаємо заготівлю 10 хвилин при температурі 200 градусів, після злегка остуджуємо і акуратно згортаємо в щільний рулет.

Крок 6. Обмазуємо рулет розтопленим вершковим маслом.

Крок 7. Випікаємо 5 хвилин при температурі 200 градусів. Після частування перекладаємо на решітку і залишаємо остигати на 10 хвилин.

Крок 8. Штрудель з яблук з листкового тіста готовий. Подавайте до столу!

Манник з яблуками в духовці

Манник з яблуками в духовці виходить напрочуд легким і повітряним. Додавання яблук додасть приємну кислинку і соковитість. Такий десерт доповнить чашечку гарячого чаю або кави. Для приготування апетитною випічки використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 6 шт.
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відміряємо основні інгредієнти: манну крупу, цукор, борошно і кефір.

Крок 3. Заливаємо манну крупу кефіром. Перемішуємо і даємо набрякнути.

Крок 4. Промиті і обсушені яблука ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. В набряклу манку всипаємо цукор. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло.

Крок 7. Приєднуємо борошно і гашену оцтом соду. Вимішуємо тісто до однорідного стану. Після в готове тісто вмішуємо яблучні шматочки.

Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму для випікання. Попередньо її обмазуємо вершковим маслом і посипаємо манною крупою. Випікаємо частування 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Крок 9. Манник з яблуками в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Салат з яблуками і морквою

Салат з яблуками і морквою – оригінальна холодна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Частування порадує насиченим смаком і неймовірною соковитістю. Такий салат дуже просто приготувати своїми руками. Скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Родзинки перебираємо і вимочуємо у теплій воді близько 20 хвилин. Після обсушуємо інгредієнт.

Крок 3. Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці. Також можна використовувати тертці для корейської моркви.

Крок 4. Яблуко очищаємо від шкірки, після натираємо. З’єднуємо продукт з родзинками і морквою.

Крок 5. Доповнюємо продукти цукром і сметаною. Сюди ж відправляємо розведену у невеликим кількості теплої води лимонну кислоту.

Крок 6. Гарненько перемішуємо вміст.

Крок 7. Салат з яблуками і морквою готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Кекси з яблуками в духовці

Кекси з яблуками в духовці – це смачна, апетитна і нескладна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Сподобається і дорослим, і дітям. Беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 140 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Горіхи – за смаком.
  • Ізюм – за смаком.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплене вершкове масло, перемішуємо з двома видами цукру і сіллю.

Крок 2. Коли масло злегка охолоне, розбиваємо сюди курячі яйця.

Крок 3. Вливаємо молоко і збиваємо вміст віночком до однорідності.

Крок 4. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок.

Крок 5. Доповнюємо тісто кубиками почищених яблук. За бажанням, сюди можна додати подрібнені горіхи, родзинки і мелену корицю. Перемішуємо.

Крок 6. Розливаємо заготовку по формочках. Заповнюємо їх на дві третини, так як при випіканні тісто збільшиться в розмірі.

Крок 7. Випікаємо частування близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Кекси з яблуками в духовці готові. Подавайте апетитну випічку до столу!

Оладки на кефірі з яблуками

Оладки на кефірі з яблуками – дуже просте і смачне частування для сімейного сніданку або перекусу. Такий продукт вийде неймовірно соковитим, ароматним і цікавим за смаком. Особливо такі оладки оцінять молодші члени родини. Для приготування використовуйте цікаву кулінарну ідею!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Кориця – 5 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо склянку кефіру і вливаємо його в глибоку миску. Вибирайте посуд, придатну для замішування тіста на оладки.

Крок 2. Розбиваємо в миску з кисломолочним продуктом куряче яйце. Перемішуємо віночком до однорідності.

Крок 3. Яблука промиваємо водою, повністю очищаємо від шкірки і розбираємо на невеликі кубики.

Крок 4. Викладаємо нарізані яблука в суміш з кефіру і яйця. Перемішуємо.

Крок 5. В заготовку просіваємо борошно з содою. Використовуйте для цього дрібне металеве сито.

Крок 6. Додаємо цукор, сіль і трохи меленої кориці. Гарненько все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 7. Нагріваємо сковороду на плиті, виливаємо рослинне масло. Столовою ложкою виливаємо сюди ніжне тісто з яблуками. Смажимо оладки до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 8. Оладки на кефірі з яблуками готові. Подавайте пишне і рум’яне страву до столу!

Пиріжки з яблуками

Пиріжки з яблуками – це неймовірно смачне, апетитне і рум’яне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати до чаю або в якості перекусу. Такі пиріжки вийдуть ароматними і дуже соковитими. Обов’язково спробуйте приготувати їх на нашу перевіреного рецепту!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі пресовані – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч. л.

Додатково:

  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цукор – 1 ст. л. для начинки.
  • Шоколад – для начинки.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджі вимішуємо з цукром і теплим молоком.

Крок 2. Окремо просіваємо борошно через дрібне сито.

Крок 3. У борошно вливаємо заготовку з дріжджів і молока. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. Після сюди відправляємо яйце, додаємо сіль і рослинне масло.

Крок 4. Замішуємо еластичне і нелипким місце.

Крок 5. Отриманий ком залишаємо на час, поки займемося начинкою. Залишати його на підйом не потрібно.

Крок 6. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо їх в сотейник і посипаємо цукром.

Крок 7. Тушкуємо яблука з цукром під кришкою до м’якості. Після викладаємо на тарілку і даємо охолонути.

Крок 8. Ком тесту ділимо на 12 кульок. Кожен кульку розгортаємо в тонкий коло. По центру кладемо яблучну начинку і трохи шматочків шоколаду.

Крок 9. З’єднуємо кола з начинкою по краях. Формуємо акуратні пиріжки.

Крок 10. Обсмажуємо пиріжки в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю за три-чотири хвилини з кожного боку.

Крок 11. Пиріжки з яблуками готові. Пригощайтеся!

Мармелад з яблук в домашніх умовах

Мармелад з яблук в домашніх умовах – це натуральне і смачне ласощі, перед якою важко встояти. Таке частування не зрівняється з магазинним варіантом. Тому обов’язково приготуйте його по нашому простому покрокового рецептом з фотографіями.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яблуко кислі – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо яблука.

Крок 2. Розділяємо їх на часточки, обережно витягаючи серцевину. Шкірку залишаємо.

Крок 3. Далі яблука тушкуємо в мультиварці. Викладаємо їх у чашу.

Крок 4. Готуємо яблучні дольки в режимі «гасіння» 55 хвилин. Необхідно досягти повного розм’якшення яблук.

Крок 5. Отриману яблучну масу перебиваємо заглибним блендером.

Крок 6. Повертаємо яблучну подрібнену масу в каструлю. Тушкуємо ще 40 хвилин, після вмішуємо сюди цукор, корицю і додаємо лимонний сік.

Крок 7. Після додавання додаткових інгредієнтів включаємо режим «гасіння» на півтори години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо масу, особливо в останні 30 хвилин.

Крок 8. Перевіряємо готовність лопаткою. Після проведення лопаткою в масі повинна залишитися борозенка.

Крок 9. Розливаємо заготовку по формочках і залишаємо до повного застигання. Можна залишити на ніч.

Крок 10. Мармелад з яблук в домашніх умовах готовий!

Сирна запіканка з яблуками в духовці

Сирна запіканка з яблуками в духовці – це неймовірно смачна і апетитна випічка для вашого домашнього сніданку або чаювання. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,4 кг
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яблука і натираємо їх на крупній тертці.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо терті яблука, манну крупу і курячі яйця.

Крок 3. Викладаємо сюди вказану кількість сиру.

Крок 4. Вимішуємо вміст до повної однорідності, залишаємо на 30 хвилин для набухання манної крупи.

Крок 5. Викладаємо заготовку у форму для випікання, яку попередньо змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

Крок 6. Випікаємо частування одну годину при температурі 170 градусів.

Крок 7. Сирна запіканка з яблуками в духовці готова. Пригощайтеся!

Пастила з яблук в домашніх умовах

Пастила з яблук в домашніх умовах – це дуже смачне, корисне і повністю натуральне частування. Якщо хочете порадувати себе і близьких оригінальним десертом, то вам варто спробувати приготувати пастилу з нашого покрокового рецептом. Яблучний продукт вийде неймовірно апетитною і ароматним.

Час готування – 5 годин

Час приготування: 1 годину

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яблуко – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука і просушуємо їх.

Крок 2. Поділяємо плоди на четвертинки. Видаляємо серцевину.

Крок 3. Викладаємо яблучні дольки в каструлю з товстим дном.

Крок 4. Закриваємо яблука кришкою і вмикаємо слабкий вогонь.

Крок 5. Спочатку тушкуємо під кришкою до розм’якшення. Кожні 3-5 хвилин перемішуємо вміст лопаткою.

Крок 6. Знімаємо кришку і уварюємо до однорідної густої маси. Загальний час томління складе приблизно 45 хвилин. Після масу повністю остуджуємо.

Крок 7. Остиглу яблучну масу перебиваємо блендером до стану ніжною кашки.

Крок 8. Деко краще застелити тефлоновим килимком. Викладаємо на нього яблучну масу. Розрівнюємо її лопаткою в тонкий акуратний шар.

Крок 9. Ставимо деко в розігріту до 100 градусів духовку. Випікаємо з конвекцією 30 хвилин. Якщо конвекції немає, відкрийте дверцята. Далі вимикаємо духовку, включаємо знову її через 30 хвилин і випікаємо ще 15 хвилин. Просушуємо за такою схемою близько 4 годин.

Крок 10. Даємо пастиле охолонути і згортаємо її в акуратну трубочку.

Крок 11. Пастила з яблук в домашніх умовах готова. Пригощайтеся!