Рис з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою – таке поєднання продуктів можна назвати класикою гастрономічних сполучень. Ці два продукти зустрічаються навіть в самих вишуканих і популярних рецепти світу. В одній статті ми зібрали 10 всіляких способів приготування рису разом з куркою на сковороді в духовці, по-східному, на азіатський манер і інші смачні рецепти. Ви обов’язково знайдете щось собі до смаку.

Рис з куркою в духовці в рукаві

Рис з куркою в духовці в рукаві в духовці – ситне, соковите і дуже смачне блюдо. Його можна готувати хоч кожен день на обід або вечерю. Сам процес активного приготування не займає багато часу, а потім всю основну роботу зробить духовка.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 500 гр.
  • Куряча ніжка 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 головка
  • Вода 600 мл
  • Паприка 2 ч. л.
  • Часник гранульований 2 ч. л.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Зіра 1 ч. л.
  • Барбарис 20 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Рис з куркою готується дуже просто. Курячі гомілки обмийте, видаліть залишки пір’я, при бажанні можна зняти шкіру. Промокніть м’ясо паперовими серветками і складіть в миску. Посипте гомілки паприкою, гранульованим часником, свіжомеленим перцем, сіллю за смаком, влийте рослинне масло. Руками перемішайте м’ясо, щоб воно рівномірно покрилося спеціями.
  2. Поки курка маринується, промийте проточною водою рисову крупу. Сорт рису можете вибрати будь по вашому смаку.
  3. Цибулину очистіть від лушпиння, обмийте під краном і розріжте її на кілька великих частин. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиками. Очищену моркву наріжте четвертинками або брусками.
  4. Візьміть рукав для запікання, закріпіть один край. Рівномірним шаром розподілите в ньому рисову крупу, влийте 600 мілілітрів води. Також вкладете в нього часточки лука, болгарський перець і моркву. Додайте куркуму, зіру, барбарис і 2 чайні ложки солі. Акуратно перемішайте вміст рукава і викладіть поверх нього курячі гомілки. Щільно зав’яжіть другий край рукава. На поверхні рукава зробіть кілька проколів зубочисткою, щоб виходив пар.
  5. Помістіть рукав з рисом і куркою на деко. Надішліть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте блюдо протягом 1,5 годин.
  6. За півтори години у вас на столі буде яскраве, ароматне гаряче блюдо з рису і курки. Розкладайте її на порції і подавайте до вечері. Приємного апетиту!

Рис з куркою і овочами

Рис з куркою і овочами – блюдо, яке може скласти основу ситного сімейного обіду або вечері. Всі продукти готуються в одній ємності, що економить час, а також сили на подальшу прибирання і миття посуду. Взимку в рецепті можна використовувати заморожені овочі.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 0,5 кг
  • Крупа рисова – 160 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори – 2 шт.
  • Вода – скільки буде потрібно.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Приправа для курки – ½ ч. л.
  • Приправа універсальна – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім викладіть її рівномірним шаром в жароміцну форму. Збризніть крупу рослинним маслом і посипте сіллю.

Крок 2. Овочі наріжте великими кубиками, стручки квасолі розрізати на 2-3 частини. Перемішайте їх в окремій мисочці.

Крок 3. Овочеву суміш викладіть поверх рисового шару, її також посоліть, посипте універсальною приправою і меленим перцем.

Крок 4. Курячу тушку розділіть на порційні шматочки, посипте приправою для курки. Потім м’ясо розкладіть поверх овочів. По краю форми влийте воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила рис з овочами.

Крок 5. Накрийте форму кришкою або щільно затягніть харчової фольгою.

Крок 6. Заготівлю помістіть в холодну духовку. Встановіть Температуру на 200 градусів, готуйте страву приблизно 50 хвилин. Потім вийміть форму з духовки, зніміть кришку і посипте тертим сиром. Надішліть форму з рисом і куркою ще на 15 хвилин у духовку.

Крок 7. Блюдо готове. Подавайте курку з рисом і овочами в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Смажений рис з куркою на сковороді

Смажений рис з куркою на сковороді готується дуже просто, буквально за півгодини. Але, щоб готування була в радість, і, щоб уникнути пригорання рису, використовуйте вок або сковороду з антипригарним покриттям.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Масло рослинне без запаху – 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Морква – 120 гр.
  • Крупа рисова – 200 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 20 гр.
  • Корінь імбиру – 20 гр.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промийте і поставте варити. Головку цибулі очистіть і дрібно наріжте.

Крок 2. Корінь імбиру очистити. Помийте і дрібно порубаєте ножем.

Крок 3. З зубчиків часнику зніміть шар сухого лушпиння і зріжте корінці. Обмийте часточки і дрібно наріжте їх.

Крок 4. З моркви зріжте тонкий верхній шар, обмийте її і також дрібно наріжте.

Крок 5. Пір’я зеленої цибулі промийте і наріжте невеликими відрізками.

Крок 6. Обмийте куряче філе, покладіть його на обробну дошку і наріжте соломкою.

Крок 7. На сильному вогні просушіть сковороду, влийте рослинне масло і додати шматочок вершкового. У мисочці збовтайте обидва курячих яйця, вилийте масу на сковороду, смажте, постійно помішуючи. Потім викладіть смажені яйця на тарілку.

Крок 8. Після цього на цю ж сковороду додайте ще трохи рослинного масла, викладіть цибулю, часник і корінь імбиру. Смажте овочі протягом хвилини.

Крок 9. Далі додайте подрібнену моркву, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

Крок 10. Додайте до овочів соєвий соус і зелений горошок. Перемішайте масу і смажте ще хвилину на сильному вогні.

Крок 11. Тепер викладіть філе куряче, перемішайте. Посоліть і поперчіть страву за смаком, готуйте ще 2-3 хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.

Крок 12. Викладіть до овочів і курці смажені яйця і варений рис. Перемішайте блюдо і тримайте його на вогні півхвилини.

Крок 13. В самому кінці всипте подрібнений зелений лук і зніміть сковороду з вогню. Подавайте блюдо в гарячому вигляді, посипавши кунжутом. Приємного апетиту!

Курка каррі з рисом

Курка каррі з рисом – блюдо, яке має індійське коріння. Каррі – це суміш прянощів, основу якої становить куркума. Якщо додавати в страви, то вони набувають яскравий сонячний колір і досить пікантний смак. З куркою та рисом така приправа поєднується найкраще.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 0,5 кг
  • Крупа рисова – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Імбир подрібнений – 2 ст. л.
  • Перець червоний гострий – за бажанням.
  • Каррі – 1,5 ст. л.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Масло рослинне/оливкову/кунжутне – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Куркума – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки обмийте проточною водою, промокніть паперовими серветками і наріжте соломкою.

Крок 2. Середню головку ріпчастої цибулі, зубчики часнику і гострий перчик дрібно порубаєте ножем.

Крок 3. На розігріту поверхню сковороди влийте рослинне масло (оливкова, кунжутне). Коли воно прогріється, викладіть цибулю, часник, перець гострий і імбир, смажте кілька хвилин, постійно помішуючи.

Крок 4. Посипте овочі куркумою і карі, перемішайте.

Крок 5. Далі викладіть нарізане куряче філе на сковороду, обсмажте все разом на сильному вогні.

Крок 6. Влийте кокосове молоко і видавіть сік половинки лайма, посоліть за смаком. тушкуйте приблизно 10 хвилин до готовності курки.

Крок 7. Паралельно в каструлю всипте рис, залийте його водою і поставте варитися. Пропорції рису і води повинні бути 1 до 1.5.

Крок 8. Подавайте курку каррі з рисом в теплому вигляді. Можна доповнити блюдо з овочевим салатом. Приємного апетиту!

Рис з куркою в соусі теріякі

Рис з куркою в соусі теріякі – досить легка їжа з неймовірним яскравим смаком. Всі компоненти: курка, рис, овочі, – готуються за лічені хвилини. Вони все швидко обсмажуються і покриваються соусом Теріякі. Вийде нітрохи не гірше ресторанного варіанту.

Час готування – 50 хв

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тушка куряча невелика – 1 шт.
  • Крупа рисова «Жасмин» – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Диня – 400 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Петрушка – 5-6 гілок.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Для соусу Теріякі:

  • соєвий Соус – 100 мл
  • Оцет 9%/рисовий – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру – 2 см
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою кілька разів. Потім перекладіть рис в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1 до 2, води повинно бути в два рази більше рису. Варіть крупу 15-20 хвилин від моменту закипання.

Крок 2. Курячу тушку випатрайте, промийте всередині і зовні. Розріжте її навпіл.

Крок 3. Кожну половинку натріть сіллю і перцем з усіх боків.

Крок 4. Курку покладіть на деко і полийте рослинним маслом, щоб в процесі запікання утворилася рум’яна кірочка. Також роздушіть зубчик часнику і покладіть його на деко. Запікайте м’ясо протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 5. Поки запікається курка, приготуйте соус Теріякі. У каструльку влити соєвий соус, додайте цукор і поставте на повільний вогонь. Також додайте пару зубчиків часнику, їх можна розчавити або натерти на дрібній тертці. При бажанні додайте гострий перчик.

Крок 6. Очистіть корінь імбиру натріть його на дрібній тертці і додайте в соус.

Крок 7. Влийте пару столових ложок оцту, перемішайте і варіть соус на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки маса не почне густіти. Потім приберіть каструлю в бік.

Крок 8. З дині зріжте шкірку і наріжте невеликими кубиками.

Крок 9. На тарілку покладіть варений рис і запечену курку, полити блюдо соусом теріякі і додайте шматочки дині. Прямо перед подачею посипте блюдо листочками петрушки. Приємного апетиту!

Рис з куркою і грибами

Рис з куркою і грибами дозволить вам створити для сім’ї атмосферу Італії в умовах міської квартири. Ідеальне поєднання смаків, чарівний аромат і безперечні поживні властивості – все це поєднується в одному блюді.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Рис довгозерний – 440 гр.
  • Філе куряче – 450-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Морквина – 230 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Пластівці перцю чилі – ¼ ч. л.
  • Вода гаряча – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю, моркву і зубчики часнику очистіть і промийте проточною водою. Підготуйте рис, гриби і куряче філе. Увімкніть Духовку заздалегідь і прогрійте її до 200 градусів.

Крок 2. Куряче філе обмийте і наріжте невеликими кубиками. Прогрійте сковороду і обсмажте м’ясо на сухій сковороді протягом 5 хвилин до зміни кольору.

Крок 3. Ріпчасту цибулю і часточки часнику наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Моркву також наріжте кубиками.

Крок 5. Капелюшки печериць очистити і зріжте кінці ніжок, потім наріжте гриби середніми за величиною шматочками.

Крок 6. Куряче м’ясо на сковороді посоліть, додайте паприку і пластівці перцю чилі, перемішайте, готуйте 30-40 секунд. Потім перекладіть курку у форму для запікання.

Крок 7. На ту ж сковороду влийте рослинне масло, прогрійте його і викладіть часник і цибулю. Смажте овочі протягом 1-2 хвилин на середньому вогні.

Крок 8. Потім додайте моркву і гриби, перемішайте і смажте всі разом 5 хвилин. Засмажку посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть її у форму до курячого філе.

Крок 9. Рис промийте кілька разів проточною водою, викладіть у форму і додайте чайну ложку солі.

Крок 10. Влийте 500 мл гарячої води.

Крок 11. Форму з продуктами закрийте кришкою або фольгою. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте рис з куркою і грибами до готовності рису, на це піде приблизно 70 хвилин. Потім дістаньте форму і дайте страві ще кілька хвилин настоятися під кришкою.

Крок 12. Рис з куркою і грибами прикрасьте свіжою зеленню і подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Рис з куркою, приготований в мультиварці

Рис з куркою, приготований в мультиварці, виручить при дефіциті часу. Основну частину роботи за вас виконає кухонна техніка. Рис вийде разваристым і розсипчастим, а куряче м’ясо не буде сухим. Таке блюдо ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Крупа рисова – 2 склянки
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Промийте рис водою, поки вона не стане прозорою.

Крок 2. Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.

Крок 3. З цибулини зніміть шар сухого лушпиння, помийте і наріжте кубиками.

Крок 4. Куряче філе обмийте під краном, промокніть на паперових рушниках і наріжте брусками або кубиками.

Крок 5. Увімкніть мультиварку в мережу. Активуйте з меню режим «Випічка», встановіть таймер на 20 хвилин. Влийте в чашу мультиварки рослинне масло, прогрійте його. Викладіть цибулю і смажте протягом 5 хвилин. Потім додайте моркву, готуйте ще 5 хвилин. В кінці викладіть філе куряче, обсмажте його з усіх сторін. Засмажку посоліть і приправте перцем.

Крок 6. Викладіть в чашу до овочів і м’яса промитий рис, перемішайте і обсмажте все разом протягом 3 хвилин. Потім влийте воду і закрийте кришку мультиварки. Виберіть режим «Гасіння» на 20 хвилин.

Крок 7. Зелень промийте водою і дуже дрібно порубаєте ножем. За 5 хвилин до закінчення програми «Гасіння» додайте зелень і очищений зубчик часнику.

Крок 8. Після звукового сигналу, який повідомляє про готовність страви, перемішайте рис і розкладіть на порції. Рис з куркою, приготовані в мультиварці подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Рис з куркою по-тайськи

Рис з куркою по-тайськи дозволить вам найкращим чином проявити свої кулінарні здібності. Такий експеримент однозначно оцінять ваші близькі. Блюдо виходить оригінальним смаком і вишуканим на вигляд, його можна приготувати для особливого випадку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Каррі – 0,25 ч. л.
  • Крупа рисова – 350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Вода – 700 мл
  • подрібнений Корінь імбиру – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • лаймовий Сік – 1 ч. л.
  • Цедра лайма – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для рису з куркою по-тайськи вам знадобляться всі інгредієнти, зазначені у списку.

Крок 2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Промийте рисову крупу і викладіть її в киплячу воду. Варіть крупу до стану аль-денте, всередині повинна залишитися міцна сердцевинка.

Крок 3. Філе куряче обмийте проточною водою, промокніть від вологи паперовими рушниками і наріжте соломкою. Обсмажте м’ясо на олії до побіління.

Крок 4. До курячого філе, додайте соєвий соус, коричневий цукор і каррі. Смажте м’ясо до золотистої скоринки. Далі розбийте в сковороду яйце, продовжуйте смажити все разом, помішуючи лопаткою.

Крок 5. Солодкий перець, зубчики часнику, корінь імбиру і лаймову цедру, наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. Подрібнені солодкий перець, часник, цедру, імбир, додайте на сковороду до курки. Смажте протягом хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.

Крок 7. Потім додати варений рис, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і залиште на вогні 1 хвилину.

Крок 8. Рис з куркою по-тайськи готовий, подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Бурий рис з куркою

Бурий рис з куркою трохи нагадує плов і готується схожим чином. Страва виглядає апетитно і смак у нього досить незвичайний, все завдяки крупі. До того ж вона містить більше корисних мікроелементів і тому частіше використовується в рецептах для правильного харчування.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • бурий Рис – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Всі необхідні інгредієнти вказані у списку.

Крок 2. Цибулину і моркву очистіть і промийте проточною водою. Наріжте овочі невеликими кубиками. Смажте їх на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. Курку наріжте кубиками середнього розміру і додайте до овочів. Продовжуйте смажити все разом 10-12 хвилин.

Крок 4. Бурий рис промивають проточною водою, поки вона не стане прозорою і не вымоется весь крохмаль. Потім крупу перекладіть на сковороду.

Крок 5. Закип’ятіть воду і влийте її в сковороду, щоб вона повністю покрила м’ясо, рис та овочі. Додайте часник, сіль і мелений перець. Тушкуйте рис з куркою на помірному вогні під кришкою протягом 30-35 хвилин.

Крок 6. Бурий рис з куркою відмінно впишеться у ваше меню. Перед подачею можна доповнити його свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Рис з куркою в вершковому соусі

Рис з куркою в вершковому соусі – дуже смачне і ніжне блюдо, яке буквально тане в роті. Процес приготування не викличе ніяких труднощів, але є кілька нюансів, які необхідно враховувати. Все дуже докладно описано в рецепті.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 100 гр.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 25 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
  • Вершки 10 % – 70 мл
  • Вино біле сухе – 40 мл
  • Пармезан – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть зубчики часнику, обмийте і зробіть їх плоскою стороною ножа. Викладіть часник на розігріту сковороду і швидко обсмажте на рослинному маслі. Коли часник віддасть свій аромат олії, видаліть його з сковороди.

Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі, дрібно наріжте його і викладіть в сковороду. Обсмажте цибулю до прозорості.

Крок 3. Промийте рисову крупу кілька разів проточною водою. Потім викладіть крупу на сковороду до смаженій луку. Всі разом смажте протягом 30 секунд, помішуючи лопаткою.

Крок 4. Влийте 1/3 частина води і продовжуйте готувати рис на сковорідці до повного випаровування рідини. Після цього додайте ще 1/2 частина води і покладіть нарізане куряче м’ясо. Продовжуйте готувати до повного випаровування рідини. Посоліть, влийте воду, що залишилася і знову випаруйте її.

Крок 5. Потім влийте в сковороду до рису і курці сухе вино, смажте на помірному вогні до випаровування алкоголю.

Крок 6. Після цього додайте вершки, доведіть до кипіння і тушкуйте до загусання протягом хвилини.

Крок 7. У самому кінці додайте до курки і рису рубану петрушку. Перед подачею посипте гаряче блюдо тертим пармезаном. Приємного апетиту!