Смажена свинина на сковороді – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Смажені свинячі реберця на сковороді

Смажені свинячі реберця на сковороді – дуже ароматне і смачне блюдо, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен. Доповнимо м’ясну складову нарізаними овочами і злегка припустимо для соковитості. Обов’язково спробуйте приготувати ребра по цьому рецепту!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Ребра свинячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Приправа для м’яса – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо реберця під водою і обсушуємо за допомогою серветок, старанно натираємо сумішшю з солі і приправ – ставимо в холод на півгодини для просочення.

Крок 2. Поки м’ясо маринується, очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 3. Дрібно подрібнюємо зубки часнику, морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, а цибулину ріжемо півкільцями.

Крок 4. Розігріваємо на сковороді пару столових ложок олії і підрум’янюємо ребра з обох сторін.

Крок 5. Висипаємо овочеве асорті до свинини, доповнюємо залишилися олією.

Крок 6. Періодично помішуючи, обсмажуємо інгредієнти протягом 7 хвилин (вогонь невеликий).

Крок 7. Підливаємо склянку води і доводимо страву до кипіння.

Крок 8. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини при мінімальному нагріві.

Крок 9. По закінченні термічної обробки, додаємо лавровий лист і наполягаємо під кришкою ще 15 хвилин. Приємного апетиту!