Смажені свинячі реберця на сковороді
Смажені свинячі реберця на сковороді – дуже ароматне і смачне блюдо, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен. Доповнимо м’ясну складову нарізаними овочами і злегка припустимо для соковитості. Обов’язково спробуйте приготувати ребра по цьому рецепту!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Ребра свинячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Морквина – 1 шт.
- Олія соняшникова – 5 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Лист лавра – 1 шт.
- Приправа для м’яса – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обполіскуємо реберця під водою і обсушуємо за допомогою серветок, старанно натираємо сумішшю з солі і приправ – ставимо в холод на півгодини для просочення.
Крок 2. Поки м’ясо маринується, очищаємо і промиваємо овочі.
Крок 3. Дрібно подрібнюємо зубки часнику, морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, а цибулину ріжемо півкільцями.
Крок 4. Розігріваємо на сковороді пару столових ложок олії і підрум’янюємо ребра з обох сторін.
Крок 5. Висипаємо овочеве асорті до свинини, доповнюємо залишилися олією.
Крок 6. Періодично помішуючи, обсмажуємо інгредієнти протягом 7 хвилин (вогонь невеликий).
Крок 7. Підливаємо склянку води і доводимо страву до кипіння.
Крок 8. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини при мінімальному нагріві.
Крок 9. По закінченні термічної обробки, додаємо лавровий лист і наполягаємо під кришкою ще 15 хвилин. Приємного апетиту!